Blerim Dzemaili resmen Galatasaray'da!

Transferin son gününde adeta taaruza geçen ve kadrosunu güçlendirme çalışmalarını noktalayan Galatasaray, yeni sezon öncesinde Napoli'de forma giyen İsviçre milli takımı oyuncularından Blerim Dzemaili'yi renklerine kattı. 3 yıllık sözleşme imzalanan Dzemaili'nin bonservisi için İtalyan kulübüne 2.3 milyon euro ödeyecek olan Galatasaray, tecrübeli oyuncuya da ilk yıl 2.4, ikinci ve üçüncü yıl ise 2.1 milyon euro yıllık ücret ödeyecek. Ortasahanın merkezinde forma giyen 28 yaşındaki oyuncu Galatasaray'da bu sezon 6 numaralı formayı terletecek.

1986'da Makedonya'da dünyaya gelip çocuk yaşta ailesiyle birlikte İsviçre'ye taşınan Dzemaili altyapı eğtimini de burada alırken 2003'te FC Zürich takımıyla birlikte profesyonel kariyerinin ilk adımlarını attı. 4 sezon burada başarılı bir performans gösterdikten sonra Premier League temsilcisi Bolton'a transfer oldu ancak ilk sezonunda dizinden sakatlık geçirince sahalardan uzun süre uzak kaldı. Bunun devamında 2. sezonunda Torino'ya kiralandı ve yolu ilk kez İtalya'ya düşmüş oldu. Takımı küme düşmesine rağmen onun bonservisini alıp bir başka Serie A takımı Parma'ya kiraladı. 2009-10 ve 2010-11 sezonlarını kuzey temsilcisinde geçirirken başarılı performansından ötürü bonservisi Torino'dan alınmıştı. 2011 yazına geldiğinde ise iyi performansının karşılığında ligin en iddialı takımlarından Napoli onu 9 milyon Euro karşılığında transfer etti. Son 3 sezonda formasını giydiği Napoli'yle birlikte hem Serie A'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde önemli maçlara çıkan Dzemaili, şans bulduğu toplam 109 maçta 18 gol kaydetti. 2006 yılında ilk kez İsviçre Milli Takımı'nda forma şansı bulurken önemli turnuvalara katılıp toplamda da 37 kez forma giydi ve fileleri 2 kez havalandırdı. Merkez ortasaha oyuncusu olarak görev yapan Dzemaili çok yönlü oyunu ve hırslı-agresif yapısıyla tanınıyor. Bunun yanında forvet hattına destek veren ve gole yakın bir görüntü sergileyen 28 yaşındaki tecrübeli isim uzaktan çektiği etkili şutlarla da rakip kalelerde tehdit yaratabiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.