Goran Pandev resmen Galatasaray'da!

Takımda eksik bulunan mevkileri güçlendirmek için transferin son gününe kadar çalışmalarını devam ettiren kulübümüzde bombalar art arda patladı! Hücum hattındaki kaliteyi arttırmayı hedefleyen Prandelli'nin istekleri doğrultusunda transfer girişimleri hızlanırken Napoli'nin Makedon yıldızı Goran Pandev'le anlaşmaya varıldı. Hücum hattında tüm bölgelerde forma giyebilen 31 yaşındaki oyuncu için İtalyan ekibine bonservis bedeli ödenmezken, bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalanan Goran Pandev'e yıllık 2.4 milyon euro ücret ödenecek.

Son 3 sezonda Napoli forması giyen 31 yaşındaki tecrübeli isim daha önce İtalya'da Inter ve Lazio gibi takımlarda da oldukça başarılı sezonları geride bırakmıştı. Çizmedeki ilk yıllarında kendini göstermekte zorlansa da 2004 yılında transfer olduğu Lazio'da çıkış gösteren Pandev, başkent ekibinde 5.5 sezonda forma giydiği toplam 183 maçta 62 kez fileleri havalandırdı. Daha sonra 2009-10 sezonu devre arasında Jose Mourinho'nun çalıştırdığı ve kadrosunda Wesley Sneijder'i de bulunduran Inter'e transfer oldu. İtalyan temsilcisinin geçirdiği Lig-Kupa-Şampiyonlar Ligi üçlemeli tarihi sezonda takımın ideal 11'inde sol açıkta kendine yer buldu ve o müthiş sezonun figürlerinden biri olmayı başardı. 1 sezon daha Inter'de geçirdikten sonra 2011 yazında Napoli'ye kiralandı ve daha sonra bonservisiyle birlikte de güney temsilcisinin kadrosunda yer bulmaya devam etti. Burada geride kalan üç sezonda 122 maça çıkan Pandev toplamda 22 gol - 26 asist miktarlarına ulaştı. Geçen yıl Serie A'yı 3. sırada tamamlayan Napoli'de toplam 41 maça çıkan yıldız isim sezonu 8 gol - 8 asistle bitirdi. Temmuz ayında 31 yaşına basan Goran Pandev esasen kanat-forvet olarak tanımlansa da hücum hattının hemen her bölgesinde oynayabiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.