EVL | İzmir deplasmanından tek setle dönüyoruz..

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi dün oynanılan karşılaşmalarla başlarken yeni sezona yeni bir yapılanmayla giren Galatasaray FXTCR erkek voleybol takımı, sezonun ilk haftasında zorlu Arkas deplasmanına konuk oldu. Müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibi karşısında ilk 3 sette son topa kadar mücadele eden takımımız sahadan 3-1 mağlup ayrılmasına karşın, sezonun ilk haftasında ışık saçtı. Takımımızda Rejlek 20, Tuia 18 sayı ile oynarken; bloklarda Arkas karşısında 9-7 üstünlüğümüz vardı.

Zorlu rakibi karşısında mücadeleye Baranek, Halil İbrahim Akşeker, Rejlek, Tuia, İbrahim Emet, Selçuk Keskin altılısı ile başlayan takımımız Arkas karşısında mücadeleci bir oyun sergiledi. İlk sette blok sayıları ile teknik molaya 7-8 üstün giren takımımız istediği üstünlüğü bir türlü yakalayamadı ve ikinc teknik molaya yine başa baş girildi. Her anlamda oldukça mücadeleli geçen ilk seti Arkas 27-25 kazandı.

İkinci sete Rejlek'in sayısı ile başlayan Galatasaray FXTCR, rakibine üst üste sayılar verdi ve 5-2'de Gulinelli'nin molası geldi. Arkas ilk teknik molayı 8-5 önce kapadı. Setin oynanan 22. sayısını kazanan takımımız 11-11 eşitliği sağlayınca Arkas molası geldi. Moladan sonra ortada dengeli bir oyun vardı ve Tuia'nın sayısı ile takımımız ikinci teknik molaya 17-18 önde girmeyi başardı. Moladan sonra yine başa baş giden mücadelede takımımız Schmitt'i durduramayınca ikinci seti de 26-24'lük skorla kaybetti.

Maçın oldukça dengeli ve başa baş gittiğini söylemiştik. Üçüncü sette ilk teknik molada yine aynı oyun vardı. İlk teknik moladan sonra daha etkili oynayan takımımız ikinci teknik molaya 12-16 önde girdi. Arkas bu moladan sonra takımımızı yakalasa da Galatasaray'ın seti kaybetmeye niyeti yoktu ve 23-25 ile bu seti kazanan takımımız oldu.

Arkas 4. sette teknik molaya 8-5 önde girdi, ikinci teknik molaya kadar oyununu ve farkını korumaya çalışan İzmir ekibi, 16-12'lik skor yakaladı. Motivasyonumuz ve oyunumuzda düşüklük yaşadığımız seti 25-16, maçı da 3-1 kaybederek ilk haftadan puan çıkaramamış olduk. 

Maçın değerlendirmesine gelirsek, Galatasaray FXTCR yapılanma adı altında teknik direktörünü değiştirdi ve takıma yeni yabancılar kazandırdı. Uyum ve kamp sürecinde çeşitli maçlar ve turnuvalar yapıldı ve şimdilik dikkat çeken iki şey var. Birincisi takımın geçen seneye nazaran daha etkili olması, ikincisi ise büyük takımlar karşısında henüz etkili olamamamız. Arkas da bu takımlardan biriydi. Ama fikstür devam ettikçe takımımızın performansı daha da oturacaktır.

Haftaya Beşiktaş ile 26 Ekim Pazar saat 16:00'da karşılaşacağız. Takımımızın taraftar desteğine ihtiyacı var ve desteklenmeyi hak eden dinamik bir takımımız var. Beşiktaş karşısında takımını yalnız bırakmayan herkesi Burhan Felek Spor Salonu'na davet ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.