Son salisede gelen mağlubiyet

Türkiye Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında Bandırma'da Banvit'e konuk olan Galatasaray erkek basketbol takımımız, son saniyeye kadar kıran kıran geçen maçta 69-67 yenilerek ligdeki ilk yenilgisini aldı. Sinan Güler'in üçlüğüyle maç uzayacak umutlarımızı 2.1 sn kala rakibin Belaruslu uzun Veremeenko bulduğu sayıyla bitirdi.

Maça Carlos Arroyo, Sinan Güler, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başladık. İlk iki dakikada skorda üstünlüğümüz vardı. Özellikle Furkan Aldemir'in maçın başından sonuna kadar pota altını domine etmesi maça tutunmamızı sağladı. İlk 2 dakikanın ardından Banvit skoru lehine çevirdi. Bu dakikadan itibaren maçın sonuna kadar Banvit üstünlüğünü sürdürdü. Carlos Arroyo'nun skorer oyunu, Micov'un ona destek vermesi ve Pocius'un kritik zamanlardaki turnike isabetleri 67 sayılık skorumuzun en önemli katkılarıydı. Maçı kaybetmemizin en önemli sebebi takımdaki parçaların görevlerinin henüz oturmuş olmaması. Nolan Smith ve Nathan Jawai takımdaki artık yabancı gibiler. Jawai'nin böyle olacağı belliydi ama genç oyuncu Smith'in yükselen grafiği bir anda düşüşe geçti. Aradori gibi bir skoreri oynatmazken Smith'in Arroyo'ya yapacağı back-up mükemmel olmak zorunda. Ergin Ataman'la yaşadığı polemiğe de değinmek gerek. Böyle şeylere hiç gerek yok, her oynadığı kötü maçta bu hareketleri yapacaksa işimiz var. Her ne kadar bu kadar fazla olumsuzluğa rağmen Sinan Güler takıma uzatma şansını hediye etmek üzereydi. Ama 2.1 saniye kala potamızda gördüğümüz smaç maçın skorunu belirledi.

Takım Kızılyıldız maçına göre hayat belirtileri gösteriyor. Ama bu performans bu kadronun kalitesinin altında. Ben artık Pietro Aradori'nin sahne alması gerektiğini düşünüyorum. Ne Micov ne Pocius ne de Nolan Smith İtalyan şutör kadar bu takımın skoruna katkı yapmıyor. Bugün kaçırdığımız boş üçlükleri isabete çevirebilecek en güvenilir isim Pietro Aradori. Carlos Arroyo'dan sonra bu takımın en büyük skor alternatifi o olmalı. Furkan Aldemir'in pota altındaki çabası olmasa şu an çok daha farklı bir skorla evimize dönüyor olabilirdik. Jawai'nin de aldığı sürelerdeki performansını dikkate alırsak, pivot pozisyonunda da rotasyon değişikliği yapmamız gerek. Vougioukas'ı ligde denemeliyiz. Çünkü Jawai hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir artısı yok ve eksisi hem hücumda hem savunmada çok fazla. Kısacası Smith tribüne, Aradori oyuna. Jawai tribüne, Vougioukas oyuna. Bu kadroyla hücumda çok daha iyi işler yaparız. Ender Arslan ligde alacağı sürelerde sırıtmayacak tecrübede. İyi de bir Dünya Kupası geçirdiğini de göz önünde bulundurursak o riski göze almaya değer. Zaten topa yön veren çok fazla oyuncumuz var. Bu yüzden Nolan Smith'i aramayız ama skor bulamadığımızda Pietro Aradori gibi bir skoreri çok arıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.