Türkiye Kupası'na moralli başlangıç: 78-71..

Türkiye Kupası A Grubu açılış maçında Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımımız, Torku Konyaspor'u kıran kırana geçen maçta 78-71 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Sakatlığından dolayı Sinan Can Güler'in, yabancı sınırından dolayı Pietro Aradori ve Ian Vougioukas'ın forma giymediği maçta Galatasaray Liv Hospital rakibi karşısında Carlos Arroyo, Vladimir Micov ve Furkan Aldemir'le galibiyete yürüdü.

Karşılaşmaya çift kısalı beşle başladık. Nolan-Arroyo ikilisiyle hücumda daha hareketli ve efektif olmaya çalıştık. Uzunlarımızdan Furkan Aldemir'e hazırlanan pozisyonlarda genç oyuncunun kendisini geliştirdiğini söylemeliyim. Önceden bu kadar hızlı adımlarla potaya bu denli güçlü gidemezdi. Şimdi topu yere indirmeden kolları havada güçlü bir şekilde potaya gidebiliyor. Tabii bunda Carlos Arroyo'nun pick and roll'ları başarılı bir şekilde oynamasının da payı büyük. Furkan 15 sayı 10 ribaundla maçın en iyi isimlerinden biriydi. Bu performansını sürdürürse Furkan çoğu maçta ilk beş başlar. Bir diğer skorer oyuncumuz Vladimir Micov, karşılaşmayı 15 sayı 6 ribaundla tamamladı. Özellikle maçın kritik bölümlerinde sorumluluk alan ve eli titremeden sayı bulmayı başaran Sırp forvet, tam bir all-around forvet olduğunu bir kez daha gösterdi. Her ne kadar Arroyo'nun en büyük yardımcısı Nolan gibi gözükse de, saha içinde Micov ve Pocius Arroyo'dan geri kalan topları çok iyi değerlendirerek Porto-Riko'lu oyun kurucuyu oyundayken de dinlendirebiliyorlar. Her ne kadar MVP Furkan seçilse de Arroyo 19 sayıyla bizim adımıza en skorer isimdi. Bir yaş daha yaşlanmasına rağmen geçen sezonki formundan hiçbir şey kaybetmemiş gibi gözüküyor. Bu sene yine en büyük silahımız, maçlara yine yürek koyan Arroyo olacak. Karşı tarafta ise bizi en çok zorlayan isim Troy De Vies oldu. Şut mekaniği üst düzey olan tecrübeli oyuncu, Arroyo'nun attığı her üçlüğe cevap vermeye çalıştı. Çoğu kez bu çabasının meyvesini aldığını söyleyebiliriz. 26 sayıyla maçın en skorer ismiydi.

Takımımız Galatasaray Liv Hospital ikinci maçını bugün 14.00'de Royal Halı Gaziantep ile oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.