BVL | Beşiktaş'a set yok!

Bayanlar Voleybol Ligi üçüncü hafta maçları bu hafta içi oynanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu derbide Fenerbahçe karşısında 0-3 mağlup olan takımımız Galatasaray Daikin dün Akatlar Spor Salonu'nda Beşiktaş deplasmanına çıktı ve maçtan 1-3'lük skorla galip ayrıldı. Nadia Centoni 16 sayısı ile galibiyette en büyük pay sahibi olmayı başardı.

Maça Gamze, Centoni, Melis, Bosetti, Meijners, Aslı ve libero Nihan’la başlayan Galatasaray Daikin ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. Karşılıklı sayılar ve hatalarla geçen sette Beşiktaş ikinci teknik molaya da 16-15'lik skor ile önde girdi. Teknik moladan sonra karşılıklı sayılar devam ederken setin son bölümüde Galatasaray Daikin daha etkili bir oyun ortaya koydu ve ilk seti 20-25 kazandık.

İkinci sete savunmada hatalarla başlayan takımımız ilk teknik molaya ilk sette olduğu gibi 8-5 geride girdi. Hatalar moladan sonra da devam edince fark açılmaya başladı. İkinci teknik molaya 16-11'lik skorla Beşiktaş önde girdi. İkinci teknik moladan sonra biraz kıpırdasak da bir türlü istediğimiz ivmeyi yakalayıp öne geçemedik, fark bir ara 1'e bile indi ama maalesef ikinci seti 25-23 kaybettik.

Üçüncü sete mükemmel bir başlangıç yapan Galatasaray Daikin ilk teknik molada 1-8'lik üstünlük kurdu. Centoni'nin oyunda üstünlük kurduğu sette 3-15'lik üstünlüğü kurduğumuz an Beşiktaş'ın 4 sayılık serisi geldi. Teknik molaya 7-16 üstün girmeyi başardık. İkinci teknik moladan sonra Beşiktaş'ın servis hataları ve hücumdaki hataları fazlalaştı ve set 15-25 lehimize sonuçlandı, maçta 1-2 öne geçtik.

Son sete yine iyi başlayarak ilk teknik molaya 4-8 önde girdik. Etkili oyunumuz ilk teknik moladan sonra da devam etti ve fark daha da açıldı. İkinci teknik molaya 10-16 önde girdik. Farkı ve oyunumuzu koruduğumuz sette 20-25 galip geldik ve maçı da Beşiktaş'a puan vermeden 1-3 kazandık.

Nadia Centoni'nin 16 sayısı ile galibiyette en büyük pay sahibi olduğu maçta, Aslı Kalaç 13, Floortje Meijners 12 ve Caterina Bosetti 9 sayısıyla galibiyete katkıda bulundular. %46 mükemmel hücum yüzdemiz ile bu konuda Beşiktaş'a oldukça üstünlük kurduk. 7 ace servisi ve 8 blok sayıları ile Beşiktaş ile kafa kafaya olan takımımız hücumda 15 hata ile oynadı.

Takımımız bir sonraki maçında 8 Kasım Cumartesi günü saat 17:00'de Burhan Felek Spor Salonu'nda Çanakkale Belediyesi'ni ağırlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.