Ergin Ataman: 300 tane zıpır..

Dün akşam oynanılan Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız karşılaşması öncesi yaşanan olaylar hiç kuşkusuz müthiş geceye damgasını vurdu. Karşılaşma öncesinde biletsiz ve izinsiz olarak salona girmeye çalışan 300 Sırp taraftarın güvenlik güçleri tarafından salona alınmaması üzerine çıkan olaylar sonrasında, Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman müsabaka sonrasında katıldığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Zor bir mücadele olduğunu ve önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren tecrübeli başantrenör, karşılaşma öncesi gördüğü manzaranın hayret verici olduğunu dile getirdi. Ergin Ataman'ın maç sonrasındaki basın toplantısının tamamı şu şekilde..

Maçtan önce takım otobüsle salona gelirken, ben kişisel aracımla takımdan ayrı olarak salona geldim ancak yolda gördüğüm manzalar hayret verici bir durumdu. 300-400 kişilik bir grup sahil yolundan, Sultanahmet'ten buraya doğru, sanki bir askeri taburmuş gibi toplu halde yolu kapatmış geliyor ve oradan buraya gelene kadar kimse müdahale etmiyor. Biletleri yok, maça girme izinleri yok. 300-400 tane Sırp zıpır, meşalelerle taşlarla bizim taraftarımıza ve Türk polisine saldırıyorlar. Çok üst düzeyde bir emniyet kuvvetimiz var. Onları da nasıl yanılttılar, inanın hayretler içerisindeyim. Maça girme izni olmayan 300-400 tane terörist Kapıkule’den otobüsle giriyor, Sultanahmet’te toplanıyor, sahil yolundan buraya yürüyerek geliyor ve bir kişi bile ‘dur’ demiyor. Ondan sonrada burada Galatasaray taraftarına saldırıyorlar. Ben de o anda arabanın içindeydim. Otoparka zor girdim. Euroleague’in de buna ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi salonlarında da sürekli aynı durumdalar. 15bin kişilik salona 20bin kişi giriyorlar, merdiven veya güvenlik boşlukları falan hakgetire. Emniyet teşkilatımız da nasıl faka bastılar anlamadım. Türk vatandaşı olarak beni endişe ettiler. Böyle bir şeyin olması başka ülkelerde mümkün değil.

İkinci devreye inanılmaz kötü başladık. Hücumda kaçan boş atışlar, geriye koşmaktaki problemlerle bir anda 10 sayı geri düştük. Son periyotta özellikle 3 kısamız inanılmaz bir mücadele gösterdiler. Aradori'den hiç verim alamadık. Ender, Sinan ve Arroyo ile neredeyse ikinci devrenin tamamını oynadık. Şartlar böyle olunca savunmamız düştü. Kızılyıldız takımı ikinci devre inanılmaz bir yüzde ile şut atmaya başladı ama son 3'lüğü biz attık ve maçı uzatmaya taşıdık. İkinci uzatmada farkı da bulduk ama son saniyede gelen faulle maç 7 sayıda bitti. Oraya gelmişken farkı almak istedik ama bu şartlarda galip gelmek önemliydi. Kendi sahamızda 3'te 3 yaptık. Bundan sonra 2 galibiyet daha bizi garanti bir şekilde son 16'ya sokacaktır.

Hem kısa hem de uzun rotasyonuna takviye yapacağız ama bize katkı verecek doğru oyuncuyu arıyoruz. Scotty Hopson'a çok yaklaşmıştık ama son anda vazgeçti. Yakın temasta olduğumuz oyuncular var. Bu hafta sonu netleşir. Sadece oyuncu almak önemli değil. Avrupa Ligi tecrübesi olan, bu takıma anında entegre olacak bir oyuncu istiyoruz. Taraftarımızın Jamont Gordon ile ilgili beklentileri var. Onu da düşünüyoruz ama yaklaşık 1 yıldır oynamaması bizi düşündürüyor. Bize acil katkı lazım. Öncelikle forvet, daha sonra bir uzun takviyesi yapacağız. Yönetimden de yeşil ışığı aldık. Onlar da bize çok destek oluyor. Problemler küçük değil ama Galatasaray'ın futbol takımında da benzer sorunlar var. Galatasaray büyük bir kulüp. Burada basketbolun ne kadar sevildiği ortada. Mutlaka yönetimimizin gerekli eforu sarf ettiğini düşünüyorum. Nasıl takımımız her koşulda galibiyet için çalışıyorsa, Galatasaray yönetiminin de zor şartlarda gerekli eforu sarf edip oyuncuları mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda herhangi bir endişem yok. Ufak tefek sıkıntılar devam ediyor ama zaman içinde çözülecektir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.