THY Euroleague | Tarih İpekçi'de Yazılır!

Turkish Airlines Euroleague 6. haftasında, erkek takımımız Galatasaray Liv Hospital, Sırp temsilcisi Kızılyıldız ile karşılaştı. Rakibini Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlayan sarı-kırmızılılar, 2 uzatmalı efsane geçen maçı 110-103 kazanmayı başardı. Zoran Erceg 32 sayı ile Euroleague'de haftanın MVP'si oldu. 50 dakika hiç oyundan çıkmayan ve 26 sayı ile oynayan Carlos Arroyo genç, yaşlı bütün Galatasaraylılara maçı hediye etti. Bu iki oyuncunun gösterdiği performans, Euroleague iç saha yenilmezliğimizin sürmesine çok büyük etki etti.

Martynas Pocius ve Vladimir Micov gibi iki önemli isminden yoksun olan takımımız, kısa forvet rotasyonunda tek bir isim ile maça başladı. Carlos Arroyo, Sinan Güler, Pietro Aradori, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle uzun bir süre sahada kalmayı amaçlayan Ergin Ataman, Furkan Aldemir'in faul problemine girmesiyle Ian Vougioukas'ı oynatmak zorunda kaldı. Maçın ilk dakikalarında Zoran Erceg fırtınası vardı. 32 sayı ile oynayan Sırp 4 numara, hücum potansiyelinin tümünü sahaya yansıttı. Carlos Arroyo'nun skor bulamaması, Sinan Güler'in Boban Marjanovic yüzünden pota altına rahat girememesi, Pietro Aradori'nin ilk şutu dışında oyuna ağırlığını koyamaması gibi sebeplerle istediğimiz starter skorunu sadece Zoran Erceg'ten bulduk. Ender Arslan'ın oyuna girmesiyle istediğimiz turnikeyi ve üçlüğü bulmayı başardık. Kerem Gönlüm'ün Furkan Aldemir'in faul sorununda 2.21'lik Marjanovic'e karşı pivot oynamasıysa, maçı ne kadar hakettiğimizin bir göstergesiydi. İkinci çeyrek itibari ile istediği şutları sokmaya başlayan Kızılyıldız, devre arasına kadar farkı 5'e indirmeyi başardı. İkinci yarı başlar başlamaz Marjanovic'in dominantlığını, Kalinic ve Mitrovic'in enerjisini iyi kullanan rakibimiz, 14-0'lık bir seri ile öne geçti. Bu dakikadan itibaren maçın sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Kızılyıldız, takımımızın dar rotasyon dezavantajını iyi kullanarak savunmamızı yıpratmayı başardı. İkinci yarı istediği yüzdeyi bulamasa da skor bulmayı başaran Carlos Arroyo, 50 dakika sahada kalarak takımın maçı bırakmamasına en büyük manevi katkıyı sağladı. Ender Arslan, Carlos Arroyo, Sinan Güler, Zoran Erceg ve Kerem Gönlüm beşiyle, yani üç kısalı beş ile sahada uzun süre kalan takımımız Kızılyıldız'ın hücum performansına sadece bu şekilde başa çıktı. Maçın bitmesine saniyeler kala 3 sayı geride olan takımımızda Zoran Erceg bir mucizeye imza attı. Orta sahanın az ilerisinden üçlüğü gönderen Sırp forvet, maçın uzamasını sağladı ve maça damgasını vurdu. İlk uzatma devresinde Carlos Arroyo'nun serbest atışları, Erceg'in hücum atraksiyonları ve Kerem'in hücum ribaundlarıyla skor bulan takımımız; Marjanovic'e ve Kalinic'e yine dur diyemedi. İlk uzatma sonunda da eşitlik bozulmadı ve ikinci uzatma devresine geçildi. Bu dakikaya kadar sahada kalan Carlos Arroyo, maçtaki bütün dengeleri alt üst etti. Bulduğu iki üçlük isabeti ve yaptırdığı faullerle takımına hayat veren Porto-Riko'lu yıldız Euroleague'in en değerli oyuncularından biri olduğunu yine gösterdi. Maçı 110-103 kazanan takımımız, averaj avantajını eline alamasa da kritik olduğu kadar efsanevi bir maçı kazanmış oldu.

İnanılmazı başaran Zoran Erceg'e, 50 dakika oyunda kalan Carlos Arroyo'ya, kritik anlarda en iyi yaptığı işi çok iyi yapan Ender Arslan'a teşekkür etmek gerek. Vougioukas ve Jawai'ye bile teşekkür etmek gerek çünkü o ikiliden bulduğumuz 6 sayı çok önemli dakikalarda geldi. Pietro Aradori ilk attığı şuttan sonra devreye giremedi, çünkü gerçekten bizim sistemimize uygun bir oyuncu değil. Top ona gelesiye kadar biz Arroyo, Erceg ve Sinan alternatiflerini kullanıyoruz. Ona uygun pozisyonlar hazırlamadan skorer kimliğini sahaya göstermesi olanaksız. Maçın kahramanları Arroyo & Erceg ikilisi kuşkusuz. Ben son paragrafımı maçın iki gizli kahramanına ayırmak istiyorum. 2.21'lik insan azmanı Boban Marjanovic ile maç boyunca boğuşan, dövüşen 36 yaşındaki Kerem Gönlüm ve maçın başından sonuna kadar, Marcus Williams'tan Nikola Kalinic'e, Jaka Blazic'ten Luka Mitrovic'e kadar her oyuncunun peşinden koşan; her ribaunda çıkan, yere düşen her topa atlayan Sinan Güler. Kerem Gönlüm, kendisinden çok daha büyük Marjanovic'e karşı 15 sayı 7 ribaund ile maçı tamamladı. Her iki potadaki ribaundlarda yenilse dahi pes etmeyen, faul hakkını çok akıllı kullanan tecrübeli uzun; uzatmalarda bulduğu hücum ribaundu-sayı basketleriyle maça tutunmamızda büyük rol oynadı. Bir diğer gizli kahraman Sinan Güler.. İstediği turnike basketlerini Boban Marjanovic'in uzun kolları sebebiyle bulamayan Sinan; savunmada hiçbir zaman pes etmedi. Marcus Williams, Jaka Blazic, Nikola Kalinic ve geri kalan tüm kısalarla baş eden milli guard; maçın normal süresinin bitmesine 2 dk kala Marcus Williams'ın tam suratına vurduğu blokla tüm ibreyi bize çevirdi. Uzatma periyodunda bulduğu basketfaul ile bir diğer kritik olaya imza atan Sinan Güler, maçı kazanmamızdaki gizli kahramanlardan biriydi. Ender Arslan, Zoran Erceg ve Carlos Arroyo hücumda gerçekten çok iyiydiler. Ama savunmada hem yaşın hem de yorgunluğun vermiş olduğu rehavetten dolayı fazla yıprandılar. Bu oyuncuların savunma yükünü taşıyan Sinan Güler ve Kerem Gönlüm'e ayrıca teşekkür etmek istedim. Yenilmezlik serimiz devam ediyor, Galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.