BVL | Beşiktaş karşısında zor galibiyet!

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin 14. haftasında bayan voleybol takımımız Galatasaray Daikin evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Set bazında bir tabir-i caiz ise bir o yana bir bu yana giden karşılaşmada sonuç olarak gülen taraf biz olduk ve maçı 3-2 kazanmayı bildik. Floortje Meijners ürettiği 28 sayı ile maçı kazanmamızdaki en önemli pay idi.

 İlk teknik molasına 8-5 önde girdiğimiz mücedelede teknik moladan sonra farkı daha da açmaya başladık fakat Beşiktaş moladan sonra topladı ve bizi yakaladı. Mola aldık fakat etki etmedi, setin tam ortalarında Beşiktaş üstünlüğü de yakaladı. Teknik molaya da bir sayı fark ile 15-16 geride girdik. Setin son bölümünde rakip takımı saf dışı edebilecek bir oyun ortaya koyamayınca Beşiktaş seti 22-25 bitirdi ve 0-1 öne geçti.

İkinci sete yine iyi başladık ve teknik molaya 4 sayı farkla 8-4 önde girdik. Tekrar farkı yakalamışken ilk setin kopyası gibi setin orta bölümünde Beşiktaş bizi tekrar yakaladı ve öne geçmeyi başardı. İlk setteki gibi yine ikinci teknik molaya geride girdik; 15-16. Setin son bölümlerinde geçen kıyasıya mücadele setin uzamasına sebep oldu fakat seti 27-25 kazanmasını bildik ve durumu eşitledik.

Üçüncü sete oldukça kötü başladık ve kısa süre içerisinde fark 6 sayıya kadar çıktı. Henüz 6-12 iken setteki iki molamızı da kullanmış olduk fakat ikinci mola olumlu sonuç verdi ve farkı biraz daha kapattık. İkinci teknik molaya 14-16 geride girdik. Setin son noktalarına doğru skorda eşitlik olsa da son iki sayıda üstün gelen Galatasaray Daikin seti 25-23 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette ilk sayılarda Beşitktaş üstünlüğü olsa da bu fazla sürmedi ve üstünlüğü biz ele aldık. İlk teknik molaya 8-5 önde girdik. Fark bir ara 5 sayıya kadar açıldı fakat Beşiktaş servis turu bularak farkı azalttı. İkinci teknik molaya girene kadar da fark bire indi; 16-15. Teknik moladan sonra karşılıklı sayılar vardı, sonrasında Beşiktaş üstünlüğü ele geçirdi. 23-23'te eşitliği yakalasak da Beşiktaş seti 23-25 bitirince maç tie-break setine uzamış oldu.

Final setinde saha değişimine 8-5 önde girdik. Üstünlüğü elden bırakmayan takımımız seti 15-10, maçı da 3-2 kazanarak zorlu bir galibiyete imza atmış oldu. Floortje Meijners 28 sayı ile galibiyette büyük pay oynarken Nadia Centoni ve Caterina Bosetti'nin 20'şer sayıları da galibiyet için çok önemliydi. Hücum konusunda oldukça üstün oynadığımız Beşiktaş'a karşı 2 set vermemizin kilit noktaları ace ve bloklar olsa gerek. Takımımız 10 blok ile oynarken Beşiktaş'ta bu rakam 18. Ayrıca ace sayıları ile hep dikkat çeken takımımız bu maçta 3 ace sayısı bulurken rakibimiz 10 ace sayısı buldu.

Geçtiğimiz hafta oynadığımız Fenerbahçe maçından sonra okuyan kişiler hatırlar Massimo Barbolini'ye ağır eleştiriler yöneltmiştim. Açıkçası hafta içi kazanılan Avrupa maçından sonra kızlar moral ile Beşiktaş'a set vermez diye düşünüyordum ama puan bile yitirdik. Takımımzın bir sonraki maçı erteleme maçı, 29 Ocak günü saat 16:00'da Burhan Felek'te.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.