Challenge Cup | Çeyrek Finaldeyiz!

Bu sezon Avrupa'da CEV Challenge Cup'ta mücadele eden Filenin Aslanları, 8'li finallerde Slovakya takımı Chemes Spisska ile eşleşmişti. İlk maçı kendi evimizde 3-0 kazandıktan sonra Slovakya deplasmanına konuk olan Galatasaray FXTCR, Slovak ekibi karşısında 2 set alınca turu garantilemiş oldu, bu noktadan sonra genç oyuncularını kullanan Flavio Gulinelli ve öğrencileri maçı da 2-3 kazandı.

Dengeli bir oyunun hakim olduğu ilk sette ilk teknik molaya 7-8 önde girdik. İkinci teknik molaya girerken rakibin öne geçmesine izin vermedik ve farkı iki sayıya çıkardık; 14-16. Teknik moladan sonra bir ara farkı 5 sayıya çıkarsak da Slovak ekibi geri dönüş yapmaya çalıştı fakat kontrolü elimizden bırakmadık ve ilk seti 22-25 kazanarak 0-1 öne geçtik.

Chemes ikinci sete 5-1 gibi bir skorla başlayınca Flavio Gulinelli molasını kullandı. Moladan sonra toparlanan ekibimiz teknik molaya girerken 6-8'lik üstünlük yakaladı. İkinci teknik molaya girerken skordaki üstünlüğümüzü koruduk ve 3 sayı ile ikinci teknik molayı geçtik. Set ilk setin aynı skoru ile bitti ve Galatasaray FXTCR çeyrek final kapısını açmış oldu.

Bu setten sonra genç oyuncularımız mücadele ettiler, takip eden iki seti kaybetsek de tie-break setini 7 sayı farkla 8-15 kazandık ve maçı da 2-3 kazanmış olduk. Adını çeyrek finale yazdıran Galatasaray FXTCR'de Kamil Baranek 23 sayı ile harika bir oyun sergiledi. Filip Rejlek ve Yasin Aydın da 13'er sayı ile Baranek'e katkıda bulundular. Takımımız 7 ace, 15 blok sayısı ile oynadı.

Takımımızı gönülden kutluyoruz. Çeyrek finaldeki rakibimiz ise Sırp Vojvodina NS Seme. Turun ilk maçı Galatasaray FXTCR ev sahipliğinde 3 Mart 2015 – 5 Mart 2015 aralığında, ikinci maçı ise 10 Mart 2015 – 12 Mart 2015 aralığında Sırbistan’da oynanacak.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.