STSL | Gücenme!

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftası olarak kabul edilen 16.haftada Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş ile deplasmanda karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, zorlu deplasmandan Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 galip ayrılmayı bildi. Beşiktaş'ta karşılaşmanın 62.dakikasında Veli Kavlak kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ezeli rakibi karşısında son haftalarda alışageldiğimiz formasyon ve ilk onbiri ile çıkan Galatasaray, son derece pozisyonsuz geçen ilk yarıda rakibi karşısında %60 topla oynama istatistiğini elde etti. Rakip takımın etkili hücum hattı Gökhan Töre - Olcay Şahan ve Demba Ba'ya neredeyse pozisyon vermeyen Galatasaray, orta alanda Melo'nun defansif, Selçuk'un merkez ve Emre'nin takımı önalana taşıyan oyun düşüncesinin yanı sıra oyun dizilişindeki bekleri Telles ve Sabri'nin sık sık ön alana çıkması rakibin ön alanda pres mantığını da ekarte etmiş oldu. İlk yarıda çok fazla birşey söylemek mümkün değil, keza kendi yarı alanında oyunu kabullenen Beşiktaş sürekli olarak Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ın hızlı hücumlarıyla Demba Ba'yı topla buluşturmayı hedefliyordu ancak Chedjou'nun birebir markajının yanı sıra takım savunmasını doğru şekilde yapan Galatasaray ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı. İlk yarı sona erdiğinde Galatasaray adına istatistik hanesinde %58 topla oynama, 3 şut ve 1 ofsayt yazarken; sözde ev sahibi Beşiktaş adına istatistik hanesinde 1 şut ve 4 ofsayt yazıyordu.

İlk yarının sonunda sahaya istediği oyunu koyan, topa hakim olan ve takım savunmasını doğru gerçekleştiren Galatasaray, ikinci yarıda oyuna hücumsal anlamda da ağırlığını koymaya başladı. Daha ne istediğini bilen, daha sakin, ayağa oynayan ve topa sahip olan Galatasaray aradığı golü üstüste üç korner organizasyonu sonrasında Felipe Melo'nun ayağından buldu. Golün ardından ev sahibi ekip her ne kadar saldırgan bir görüntü çizse de, Hamzaoğlu'nun öğrencileri futbolun doğrularını sahaya yansıtmaya devam etmesinin yanı sıra kalede de Fernando Muslera gibi başarılı bir kalecinin olması skorun beraberliğe gelmesini engelledi. Maçta bir saat geride kaldıktan sonra Oğuzhan Özyakup'un faulü sonrasında Felipe Melo yerde kaldı ancak devam eden pozisyonda iki takım oyuncuları arasında gerginlik arttı. Wesley Sneijder'e hareketi sonrasında Veli Kavlak kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, Beşiktaşlı oyuncunun hakemin gözü önünde böyle bir hareket yapması kuşkusuz maçın en anlamsız hareketiydi. Geçtiğimiz hafta Konya deplasmanında Atiba Hutchinson'un gördüğü kırmızı kartın ardından Veli Kavlak'ın bu hafta kırmızı kartı bu kadar araması dikkat çeken bir detaydı. Tabii, bunu Beşiktaşlı arkadaşlara sorarsanız "Türk futbolunun katil hakemleri" onların üzerine oyun oynuyor. Yersen!

Beşiktaş ilginç bir şekilde 10 kişi kaldıktan sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı ancak bunda Galatasaray'ın öne geçtikten sonra "skoru koruma içgüdüsü" ağır bastı. Kırmızı kartın ardından Selçuk'un nefis aşırtması Tolga'nın parmak ucuyla kornere çelmesiyle gole dönüşemezken, Gökhan Töre'nin şutunda Semih'e çarpan top üst direkten geri döndü. Mücadelenin 70-90 dakikaları arasında oyun tam anlamıyla orta saha mücadelesine dönerken Galatasaray'da orta sahanın sol kanadında görev yapan Emre Çolak dikkat çekti. Genç orta saha oyuncusu ciddi anlamda oyundan düşerken, rakibini kovalama ve pozisyon takibi konusunda sıkıntı yaşadığında Beşiktaş sağlı - sollu gelmeye başladı. Ancak maçın son dakikasında Burak Yılmaz'ın gösterdiği efor alkışlanacak cinstendi. Hamit'in orta alanda kazandığı pozisyonun devamında Burak Yılmaz orta alanda kazandığı topu 70 metre deparla sürdü. Zemin ağırlaşmış, dakika 90+5 olmuş, iki rakip savunmacı takip ediyormuş.. Ne farkeder? Kral sürdü, sürdü, sürdü.. Ceza sahasına girdi ve topu ağlarla buluşturdu. Golden sonra kendisine maç boyunca "Sahtekar" diye bağıran 30bin kişiye "SUS" dedi. Çok güzel oldu, çok yakıştı! 

Galatasaray bu galibiyetle puanını 35'e yükseltirken, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin bir puan arkasında devreyi tamamladı. Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 6. lig maçında 5 galibiyete ulaşırken, ilk derbiden de galibiyetle ayrıldı. Ayrıca, ezeli rakibi Beşiktaş karşısında son 5 maçta 4.galibiyete ulaşırken, 9 maçlık yenilmezlik serisini devam ettirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.