STSL | Sonun başlangıcı..

Spor Toto Süper Lig'de verilen aranın ardından yeniden heyecan başlıyor! İlk yarıda oynanılan 16 karşılaşmada 35 puan toplayarak averajla üçüncü sırada bulunan Galatasaray, ilk yarının son ancak ikinci yarının ilk maçı kabul edilen 17.hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u evinde ağırlayacak. 25 Ocak Pazar akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma saat 19:00'da başlarken, İlker Meral'in yöneteceği karşılaşma öncesinde iki takım hakkında son bilgiler ve istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG: İLK DEVRE, 35 PUAN
İtalyan teknik adam Cesaré Prandelli yönetiminde sezona başlayan ancak 10.hafta sonunda teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nu getiren Galatasaray, ilk yarıda oynadığı 16 lig müsabakasında 35 puan topladı ve lider Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde, ezeli rakibi Beşiktaş'ın da averajla arkasında üçüncü sırada kendisine yer buldu. 2015 yılının ilk derbisi olarak kabul edilen 16.hafta karşılaşmasında Beşiktaş deplasmanından 2-0 galip ayrılan Hamza Hamzaoğlu ve öğrencileri, devre arasında da moralli girmişti. Alanya'da gerçekleştirilen kamp çalışmalarında sakatlanan Burak Yılmaz ve Semih Kaya takımdan yaklaşık 1 ay uzak kalırken, hafta ortasında kupada Diyarbakır BŞB karşısında ortaya konulan futbol ve alınan 2-0'lık mağlubiyet moral bozucu oldu.

SKOR DAĞILIMI: 26 GOL, 8 OYUNCU..
Süper Lig'de ilk yarıda 16 karşılaşmada rakip fileleri 26 kez havalandıran Galatasaray'da hücum yükü 8 farklı oyuncu arasında paylaşıldı. Sarı-kırmızılı forma altında ilk yarıda son derece istikrarlı bir görüntü çizen Burak Yılmaz bu karşılaşmalarda 11 kez gol sevinci yaşarken, Umut Bulut kendisini 4 golle takip ediyor. Fenerbahçe derbisinde biri sağa, biri sola olmak üzere 30 metreden nefis gollere imza atan Wesley Sneijder ise kaydettiği 3 golle takımdaki en golcü üçüncü oyuncu konumunda bulunuyor. 

HAMZAOĞLU ETKİSİ: SON 5 MAÇTA, 13 PUAN
Galatasaray'da gerçekleştirilen teknik direktör değişikliği sonrasında ligin 11.haftasında takımın başında ilk maçına Akhisar Belediyesi karşısında çıkan Hamza Hamzaoğlu, geride kalan 5 lig maçında 4 galibiyet - 1 beraberlik elde etti ve hanesine önemli bir artı yazdırmayı başardı. İstikrarlı maç kadrosu seçimleri, doğru formasyon ve Galatasaray'ın hücum opsiyonlu bir takım haline gelmesinde büyük bir rol oynayan 45 yaşındaki teknik adam, geride kalan kısa sürede takımın başında toplamda 10 resmi karşılaşmaya çıktı. Galatasaray teknik direktörü olarak bu karşılaşmalarda 7 galibiyet - 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hamza Hamzaoğlu'nun ligde yenilgisi bulunmuyor. Hamzaoğlu yönetiminde 5 lig maçında 13 gol atıp, kalesinde 4 gol gören takımımız; 4 kupa karşılaşmasında ise 17 gol atıp 6 gol yedi. Hamzaoğlu kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi deneyiminde ise Arsenal karşısında takımının sahadan 4-1 mağlup ayrılmasına engel olamamıştı.

DÖRDÜNCÜ YILDIZ: RİZE DEPLASMANI
Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve ikinci yarıda dördüncü yıldızdan başka birşeyi düşünmeyecek olan Galatasaray, yeni devrenin ilk maçında evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Yeşil-mavili rakibi ile bugüne kadar 28 kez karşılaşan takımımız bu karşılaşmalarda rakibine 21'e 4 gibi bariz bir üstünlük kurarken, rakip kaleye bıraktığı 68 gole karşılık kalesinde 24 gol gördü. Dördüncü yıldız yolunda Çaykur Rizespor ile başlayacak olan Galatasaray, sezonun son haftasında da Çaykur Rize'ye konuk olacak. Yeni bir destanın yazılışı, Karadeniz ekibi karşısında mı başlayacak? Hep birlikte göreceğiz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.