STSL | Yeni yılın ilk derbisi..

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara deplasmanında 2 puan bırakan Galatasaray, ligin 16.haftası kapsamında ezeli rakibi ve lider Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma yeni yılın ilk derbisi olma özelliği taşırken, 4.yıldız yolunda emin adımlarla yürüyen Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, sahadan galibiyetle ayrılarak ilk yarıyı moralli kapatmak istiyor. 4 Ocak Pazar akşamı saat 19:00'da oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetirken iki takım hakkında son bilgiler, mini analizler ve istatistikler şu şekilde..

İSTATİSTİK: ÜSTÜN TARAF GALATASARAY
22 Ağustos 1924 tarihinde başlayan 90 yıllık rekabette geride kalan 334 maçın 118ini kazanan taraf Galatasaray olurken, siyah-beyazlı ekip 105 karşılaşmada gülen taraf oldu. Bu mücadelelerde rakip filelere 472 gol bırakan Galatasaray, rakibinin 441 golüne engel olamazken iki takım arasında oynanılan son 8 resmi müsabakada sarı-kırmızılı takım yenilgi yüzü görmedi. Tamamı lig maçı olmak üzere Beşiktaş ile oynadığı son 8 maçta rakibi karşısında 5 galibiyet - 3 beraberlik elde eden Galatasaray, siyah-beyazlı rakibine son olarak 2011 yılında İnönü Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmada 2-0 mağlup olmuştu. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında 5.haftada oynanılan ve Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü devam ettiği dakikalarda maçın 88.dakikasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan karşılaşmadan 3-0 hükmen galip ayrılan takımımız, iç sahada oynadığı 22. hafta karşılaşmasından da 1-0'lık skorla galip ayrılarak rakibi karşısında duble yapmıştı.

SÜPER LİG: 15 HAFTADA 32 PUAN
Dördüncü yıldız hedefiyle sezon başında Cesaré Prandelli ile yola çıkan Galatasaray, ligde ve Avrupa'da alınan sonuçların ardından Süper Lig'in 10.haftasında teknik direktör değişikliğine giderek Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirdi. 10 hafta sonunda 6 galibiyet - 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ederek 19 puan toplayan Galatasaray'da yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından takımımız oynadığı 5 maçta 4 galibiyet - 1 beraberlik elde etti ve 13 puan toplamayı başardı. Geride kalan 15 hafta sonunda rakip filelere 24 gol bırakan Galatasaray, kalesinde ise 18 gol gördü. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri iç sahada oynadığı 7 karşılaşmada 11 gol atıp kalesinde 9 gol görürken, 5 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı takım deplasmanda ise, oynadığı 8 maçta 5 galibiyet - 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken kalesinde gördüğü 9 gole karşılık rakip filelere 13 gol bıraktı.

SKOR DAĞILIMI: 7 KİŞİDEN 24 GOL
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 15 hafta sonunda rakip filelere 24 gol bırakan Galatasaray'da yedi farklı oyuncu skora katkı sağladı. Sarı-kırmızılı takımın en skorer ismi 10 golle Burak Yılmaz olurken, tecrübeli golcüyü 4 golle Umut Bulut ve 3 golle Wesley Sneijder takip ediyor. Emre Çolak ve Aurelien Chedjou'nun ikişer golünün bulunduğu Galatasaray'da skora tek golle katkı sağlayan isimler ise Olcan Adın ve Hamit Altıntop oldu.

WESLEY SNEIJDER: MERHABA
2012-13 sezonunda devre arası transfer döneminde 22 Ocak 2013 tarihinde kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza atan Wesley Sneijder, aynı dönemde beş gün sonra Beşiktaş karşısında ilk kez parçalı formayla sahaya çıktı. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan derbide 57.dakikada Emre Çolak'ın yerine alkışlarla oyuna giren Hollandalı süperstarın sarı-kırmızılı forma altındaki kariyeri de başlamış oldu. Bugüne kadar Galatasaray formasıyla 79 karşılaşmaya çıkan ve 25 gol - 11 asist performansıyla mücadele eden Wesley Sneijder bu sezondan itibaren takımımızda ikinci kaptan olarak yer alıyor. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan Fenerbahçe derbisinde rakip filelere birbirinden nefis 2 gol bırakan Hollandalı süperstarın, kariyerinde Beşiktaş'a karşı golü bulunmuyor.

İSTİKRAR: MUSLERA, SELÇUK, BURAK
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 15 maç haftası sonunda Galatasaray adına en çok süre alan isimler 15 maçın tamamında forma giyen Fernando Muslera ve Selçuk İnan olurken, 15 maçta ilk onbirde sahaya çıkan Burak Yılmaz ligde oynanılan Bursaspor - Eskişehirspor ve Kayseri Erciyessor karşılaşmasında kenara gelmişti. Takımımızın en golcü ismi olmayı başaran tecrübeli forvet, takımımızın oynadığı son 5 lig karşılaşınmada 6 gol - 1 asist istatistiği ile önemli bir form grafiği yakaladı.

LİDER BEŞİKTAŞ: 35 PUAN
Sezon başından itibaren bu sezon iç saha maçlarını sürekli başka stadyumlarda oynayan Beşiktaş, derbide Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kullanacak. Vodafone Arena'da devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle bu sezon iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı, Ankara Yenişehir Stadyumu, Torku Konya Arena gibi farklı stadyumlarda oynayan siyah-beyazlı takım, geride kalan 15 hafta sonunda elde ettiği 35 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Ligde oynadığı son 7 karşılaşmadan galip ayrılan Slaven Bilic'in öğrencileri, bu sezon rakip filelere toplamda 25 gol bırakırken, kalesinde de 13 gol gördü. Bu sezon iç sahada oynadığı 7 maçta 14 puan toplayan Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmadan ise 21 puan çıkartmayı başardı. Siyah-beyazlı takımı hücumda attığı 8 golle Senegalli forvet oyuncusu Demba Ba taşırken, takımın yerli rotasyonunda etkili bir role sahip olan Olcay Şahan attığı 4 golle takımının en golcü ikinci oyuncusu konumunda yer alıyor.

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Mustafa Pektemek derbide forma giyemezken, siyah-beyazlı takımda bu sezon 15 lig maçının tamamında forma giyen Atiba Hutchinson geçtiğimiz hafta oynanılan Konyaspor karşılaşmasında kırmızı kartla oyundan ihraç edildiği için derbide forma giyemeyecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.