Carlos Arroyo: Bir sevgiliye veda..

 
3 aylık maaşını almadığı gerekçesiyle takımdan ayrılacağını beyan eden Porto-Riko'lu oyun kurucu Carlos Arroyo, yönetime ödeme yapılması için bugüne kadar süre verdi. Olay hakkında açıklama yapan Ural Akuzum, "Galatasaray ilkelerine uygun bir oyuncu değil. Kendisinden daha hassas davranmasını beklerdik. Galatasaray'a yakışan oyuncularla yolumuza devam ederiz, kimse Galatasaray'dan büyük değil." diyerek Arroyo'ya resti çekti. "Krizin adı Arroyo, Galatasaray'da Arroyo krizi, Derbi öncesi Arroyo çatlak verdi!" gibi manşetlerin bu duruma ne kadar uygun olup olmadığı da vicdanların takdiri. "Arroyo Galatasaray'a yakışmıyor" diye gitti, bize de bu utanç bir ömür yeter..


Beşiktaş'ın 3 kupalı sezonunun MVP'si, Türkiye Ligi'nin en büyük yıldızı olarak gösterilen Carlos Arroyo; Galatasaray'a imza attığı günden itibaren armaya, formaya ve Galatasaray'ın kültürüne en iyi hizmet eden sporculardan biri. Bakın basketbolculardan biri demiyorum, en iyi 3-4 sporcudan biri. Futbolundan basketine, su topundan paf takımına vs vs.. Zar zor Euroleague'e çıkabilirken, Euroleague'de asist krallığını oynamış; Galatasaray'ın armasını, formasını, değerlerini Euroleague'de kalıcı tutmak için gerekirse 50 dk hiç çıkmadan oynamış, maddi kriz ilk patlak verdiğinde yönetim gereğini yapar demiş (ama her ne hikmetse yönetim gereğini YAPMAMIŞ!), 23 sene aradan sonra takımın şampiyon olmasındaki en büyük 2 faktörden biri olmuş bu adam, Carlos Alberto Arroyo Bermudez.. Galatasaray ilkelerini, kültürüne, dinamiklerine uygun değilmiş, hadi ya!
 
Bu fotoğrafın ne zaman çekildiğini çoğu Galatasaray'lı biliyordur ama ben yine de hatırlatma yapayım. 2 uzatmalı Abdi İpekçi'deki efsanevi Kızılyıldız maçından hemen sonra. Carlos Arroyo maçın adamı olmuş, dar rotasyonda 50 dk boyunca hiç çıkmamış, en kritik yerde her zaman yaptığı gibi sorumluluk almış ve attığı 2 kritik üçlükle maçı takımına kazandırmış. Euroleague'de devam etmemiz için olmazsa olmaz maçlarımızdan biriydi bu maç. Bu fotoğraf; Galatasaray kültürüne, ilkelerine ve dinamitlerine uygun olmayan(!) Carlos Arroyo'nun Galatasaray camiasına yaşattığı sayısız mutluluktan birinin özeti sadece. Belki de en özeli. Hem de bu sezon, değil prim maaşını alamayan 35 yaşındaki bir adamın, maddi-manevi zorluklar çeken bir takımı en dibe bırakmayışının özeti bu.

2 Mart 2015 sabahından itibaren Carlos Arroyo hakkındaki haberler ortaya çıkmaya başladı. 3-4 saat sonunda Ural Akuzum'un yaptığı açıklamalar, taraftarın şubeye tepkisi derken Galatasaray ilke ve kültürüne yakışmayan(!) Carlos Arroyo'dan bir veda mesajı geldi: 

"Galatasaray ile olan birlikteliğimi sonlandırma kararı aldığımı, büyük bir üzüntü ile medyaya ve ateşli taraftarlarımıza bildiririm. Bu kararı uzun ve dikkatli bir düşünme süreci sonrasında aldım. Galatasaray'ın sahip olduğu dengesiz ve tutarsız finansal durumu, benim artık buranın bir parçası olamayacağımı gösterdi. Galatasaray'ın sadık taraftarlarına çok teşekkür ederim. Geride kalan 3 yılda bana büyük bir sevgi ve saygı gösterdiler. Galatasaray taraftarları benim kalbimde her zaman çok özel bir yere sahip olacaklar. Bir teşekkür de bana bu unutulmaz yıllarda her zaman mutlak güven duyan koç Ergin Ataman'a. Kariyerimi yukarı taşımak için bir şeyler yapan herkes ve her şey için müteşekkirim. Ve takım arkadaşlarım! Her zaman beni iten, bana ilham veren sizlere çok teşekkür ederim. En çok sizi özleyeceğim.."

3-4 saatte Carlos Arroyo'nun gidiş serüvenini hep beraber takip ettik. Kimin haklı kimin haksız olduğunu tartışmak bir yana, 3 sezonda Galatasaray erkek basketbol takımını canlandırmış, yeniden zirveye oynamasında canla başla uğraşmış 35 küsur yaşındaki bir oyuncu 3-4 saatte takımla bağını koparabildi. Hiç kimse de çıkıp "N'oluyor ya?" demedi. Euroleague asist krallığını oynayan adamın değeri bu kadar mı? 50 dk hiç çıkmadan oynayan ve maçı alan adamın değeri 3-4 saat mi? 3 aylık maaşını, hak ettiğini istediği için Galatasaray'a yakışmıyor denilen Arroyo'nun 3-4 saatte ipinin çekilmesi Galatasaray ilke ve dinamiklerine ne derece uygun? Galatasaray Basketbol Şubesi'nin gelmiş geçmiş en yetenekli basketbolcularından biri olan, armaya ve formaya basketbol tarihimiz boyunca en iyi hizmet eden oyunculardan biri olan Arroyo'ya, kulübe yakışmıyor diyen Ural Akuzum ve diğerleri şubeye Arroyo'nun tırnağı kadar katkı vermişler midir? 

Bu soruların cevabını bize kimse vermeyecek. Ben de vermeyeceğim. Tek diyeceğim, Carlos Arroyo'yla Galatasaray arasındaki bağı bu kadar uygunsuz bir şekilde koparan herkesin geri kalan ömürlerinde mutsuz olmasını diliyorum. Carlos Arroyo'ya gelince.. Arkanda paragraf paragraf veda mesajı edilecek bir kariyer, senin gittiğini öğrenen gözü yaşlı koskocaman adamlar bıraktın. Galatasaray armasını en iyi şekilde temsil ettiğin için, bu formayı yeniden zirveye oynattığın için sana çok teşekkürler. Hoşçakal iki gözüm, seni de Galatasaray'a yakıştıramadılar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.