TKBL | Lider bildiğimiz gibi..

 Galatasaray Odeabank 84 – 40 Edirnespor
Lider Galatasaray Odeabank, TKBL'nin 19. haftasında Edirne Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Sarı - Kırmızılılar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 84-40 kazanarak liderliğini sürdürdü. 33 sayı 7 ribaundla oynayan İspanyol uzunumuz Sancho Lyttle maçın fark yaratan ismi oldu.

Maça Nuria Martinez - Queralt Casas - Bahar Çağlar - Sancho Lyttle - Nevriye Yılmaz beşiyle giren Galatasaray Odeabank, pota altı oyuncularımızın skorlarıyla ilk beş dakikada 12-0'lık hücum serisi yakaladı. Kelsey Bone'un yokluğunda Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle ile çembere yakın sayılar bularak rakibimizin savunma direncini kırdık. Daha ilk çeyrekte maçın kilidini bulan Ekrem Memnun'un öğrencileri ilk 10 dakikayı 24-7 önde bitirdi. İkinci çeyrekte de aynı disiplin ve dinamizle maça devam eden sarı-kırmızılılar, Jelena Dubljevic ve Sancho Lyttle'la pota altını domine etmeye devam etti. Maçı 9 sayıyla tamamlayan Nuria Martinez ve Queralt Casas'ın pota altına indirdiği toplar hücum atraksiyonlarımıza canlılık kattı. Pota altı oyuncularından tam 67 sayı bulan takımımız üçüncü ve dördüncü çeyrekte antrenman havasında geçen maçı 84-40 kazanmayı bildi.

12 kişilik rotasyonun hepsine süre veren Ekrem Memnun, son haftalarda uzun oyuncularının formundan oldukça memnun olsa gerek.  Jelena Dubljevic 12, Nevriye Yılmaz 13, Sancho Lyttle 33 sayıyla maçın bu denli ezici bir üstünlükle bitmesine sebep olan en önemli faktör oldular. Daha buraya Kelsey Bone'un da geleceğini düşünürsek, ligdeki ilerleyişimizde en çok güveneceğimiz pozisyonun PF/C rotasyonu olacağını söylemek yanlış olmaz.


Kötü başlayan sezonda oyuncularımızın ve teknik heyetimizin maddi imkansızlıklara başkaldırışı, ligdeki liderliğimiz ve oyuncularımızın yükselen formu bayan basketbol takımımız açısından olumlu gelişmeler. Şampiyonluğun en önemli iki favorisinden biri olan takımımıza ve Ekrem Memnun'a güvenimiz sonsuz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.