EVL | Filenin Aslanları Play Off Final Etabında!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde normal sezonu 5. tamamlayan Galatasaray FXTCR, ezeli rakibi Fenerbahçe ile eşleşmişti. Bu sezon normal ligde Fenerbahçe'ye karşı mağlubiyet almayan takımımız çeyrek final ilk maçında rakibini 3-1 yenmişti. Dün oynanan mücadelede 3-0 galip gelen Fenerbahçe seride durumu 1-1'e getirdi ve bugün oynanan mücadelede Filenin Aslanları rakibini 1-3 devirdi ve Halkbank, Arkas ve Ziraat Bankası'nın yer aldığı play off dörtlü final etabına kalmayı başardı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette ilk tenik mola 7-8 üstünlüğümüz ile geçildi. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Filenin Aslanları ikinci teknik molayı 13-16 üstünlükle geçtikten sonra sayı avantajını kaybetti ve Fenerbahçe'ye set sayısı bile verdi. Fakat pes etmeyen takımımız seti 28-30 kazanarak durumu 0-1 yaptı.

İkinci sette oyun avantajını üstünde bulunduran ev sahibi Fenerbahçe seti 25-21 kazanarak durumu 1-1'e getirdi. En skorer oyuncumuz Filip Rejlek'ten yoksun oynayan takımımızda genç oyuncular boy gösterirken üçüncü ve dördüncü setin yılduzu olan Melih Sıratça gayet başarılı bir oyun sergileyerek maçı kazanmamızda en büyük rollerden birini oynadı.

Üçüncü setin ilk teknik molasını 5-8 önde geçtik. Karşılıklı sayılarla geçen setin ikinci teknik molasında da Filenin Aslanları öndeydi; 14-16. Yine çok çekişmeye sahne olan setin son bölümünde bloklarımızla etkili olduk ve Melih'in etkili oyunu ile 26-28 kazanarak durumu 1-2 yaptık.

Son setteki enerjimiz ve isteğimiz maçı kolaylıkla almamıza sebebiyet verdi. Moral olarak oyundan düşen Fenerbahçe de fazla maça tutunamadı ve seti 17-25 kazandık. Maçı da 1-3 ile aldık ve play off final etabına yükseldi.

Maçta Kamil Baranek 21 sayı ile takımımızın en skoreri olurken Melih Sıratça etkili oyunu ile 16 sayı ile katkıda bulundu. Samuel de 13 sayı ile oynadı. Toplam 21 bloğumuz ile inanılmaz bir istatistik yakalayan takımımızda Melih ve Baranek bu alanda da yıldızlaştı ve 5'er blok ile oynadılar. Maçta 6 ace sayımız vardı.

Bu sene değişen lig statüsüne göre takımımız Halkbank, Arkas ve Ziraat ile lig usulü mücadele verecek. En çok puanı toplayan takım şampiyon olacak. Play off final etabında Aslanlarımıza başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.