Bu ambargonun adı Ekrem Memnun!

3 yıl önce Ekrem Memnun erkek basketbol takımı antrenörlüğünü bırakıp Galatasaray kadın basketbol takımının başına geçtiğinde işin doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir hegomanya kurmasını kimse tahmin edemiyordu. Dün akşam Kayseri'de şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Galatasaray Odeabank bu başarıyı üstüste ikinci kez tekrar ederken, kulüp tarihinde de 13. lig şampiyonluğunu müzesine getirme başarısını gösterdi. Ancak bir başka başarı hikayesi, son iki sezonda Türkiye'de şampiyonluklara ambargo koyan hanedanlığın yöneticisi Ekrem Memnun'dan başkası değildi.

Antrenörlük kariyerine 1988 yılında Galatasaray altyapısında başlayan ve bir süre çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 1995-1996 yılında kadın basketbol takımında yardımcı antrenörlük görevine getirilen Ekrem Memnun bir sezonluk yardımcı antrenörlük tecrübesinin ardından 1996-97 sezonunda kadın basketbol takımında başantrenör olarak takımın başında yer aldı. İlk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Ekrem Memnun, bir sezon sonra 1997-98 sezonunda şampiyonluk başarısını ikinci kez yaşadı. Galatasaray'da kadın basketbol takımında 2002 yılına kadar başantrenörlük görevini sürdüren Ekrem Memnun, devam eden sekansta bir şampiyonluk daha elde etti ve 2002 yılında erkek basketbol takımı başantrenörü Erman Kunter'in yardımcılığını yaptı ve bir sezon sonra Galatasaray'dan ayrıldı. 

2012 yılının yazında yepyeni bir yapılanmayla birlikte "yuvasına" dönen Ekrem Memnun, ilk sezonunda final serisinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaybetmesine karşın ortaya koyduğu performans ile taraftarın gönlünde taht kurdu. Düşük bütçe, kısıtlı imkanlar ve başarılı performansının yanı sıra Galatasaraylılığıyla bilinen Ekrem Memnun bir sezon sonra, yani 2013-2014 sezonunda, tüm basketbolseverlerin alkışladığı bir takım yarattı. Işıl Alben, Alba Torrens, Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle gibi hem saha içi hem saha dışı winner karakterlerle beraber Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, Euroleague Women ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray Odeabank'ın bir numarası olan 45 yaşındaki başarılı başantrenör, bu sezon öncesinde şampiyon kadrosunun önemli isimlerini kaybetti. Takım kaptanı Işıl Alben, takımın hücum anlamında en önemli oyuncuları Alba Torrens ve Shavonte Zellous ile yollarını ayıran Sarayın Sultanları tüm kupalara ambargo koyan efsane kadronun daha alt bütçesinde, bir tık altında bir kalitede ancak aynı karakterde, aynı özveriyi sahaya koymaktan çekinmeyen oyuncu grubuyla sezona başladı. Sezon içerisinde maddi problemlerden dolayı bir çok sorun yaşayan Ekrem Memnun'un öğrencileri, geçen sezon şampiyonluk kupasını kaldırdığı Euroelague'de yarı finalin kapısından dönerken Türkiye Kupası'nda hiç beklenmedik bir şekilde çeyrek finalde elendi. Sarayın Sultanları yaşadığı tüm zorluklara rağmen ligi domine ederek normal sezonu lider tamamlarken, play-off etabında Edirne Belediyespor & Adana ASKİ karşısında kayıpsız geçerek adını finale yazdırdı. Galatasaray Odeabank final serisinde karşılaştığı Abdullah Gül Üniversitesi'ni de 4 maç sonunda 3-1 mağlup etti ve şampiyonluk sevinci yaşadı.

Galatasaray kadın basketbol takımının kulüp tarihinde yaşadığı 13 lig şampiyonluğun 5'inde imzası bulunan Ekrem Memnun bunun yanı sıra 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 kez Türkiye Kupası ve bir kez Euroleague şampiyonluğu gibi önemli başarılara imza attı. Ekrem Memnun elde ettiği başarıların yanı sıra ortaya koyduğu mücadele, emek ve karakter göstergesiyle de taraftarın gönlünde bambaşka bir yere sahip oldu. Herşey için teşekkürler Ekrem Memnun.. Birlikte alınacak çok kupa var!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.