Errick McCollum resmen Galatasaray'da!

Transfer döneminde oyun kurucu pozisyonu dışında ki transferlerini tamamlayan ve bu bölge için ise Brezilyalı yıldız Marcelinho Huertas’a yoğunlaşan Galatasaray basketbol takımı, Brezilyalı yıldızın NBA ekiplerinden LA Lakers ile anlaşmasının ardından, geçtiğimiz sezonu Çin ekibi Zheijang Golden Bulls’ta 39.6 sayı ortalaması ile tamamlayan Amerikalı oyuncu Errick McCollum’u kadrosuna kattı. Kontratın, 700.000 $ değerinde ve 1 yıllık olması bekleniyor.

GİDEREK YÜKSELEN PERFORMANS
22 Ocak 1988 Canton, Ohio doğumlu olan Errick McCollum, 1.88 metre boyunda ve 77 kg ağırlığında. Basketbolcu bir aileden gelen Errick’in küçük kardeşi CJ McCollum ise NBA takımlarından Portland Trail Blazers’te forma giyiyor. Lise eğitimini büyüdüğü yer olan Canton’da GlenOak Lisesinde alan McCollum, burada şu anda NBA’de forma giyen Yunan pivot Kosta Koufos ile birlikte oynadı. Liseden sonra düşük profilli olan NAIA 2. Ligi ekibi Goshen kolejine giden McCollum burada 4 yıl boyunca oynadı. 4 yıl boyunca kaydettiği 2.789 sayı ile kolejinin tüm zamanlarda ki en skorer oyuncusu olan Errick, ayrıca senior senesinde NAIA 2. Ligi takımına seçildi.

2010 yılında NBA draftlarına katılan ancak seçilemeyen McCollum şansını Avrupa’da denemek için İsrail ekiplerinden Elitzur Netanya ekibine transfer oldu. Burada 17 maça çıkan ve sadece 5.9 dakika ortalama ile oynayan Amerikalı guard, gerek uyum sorunu gerekse yaşadığı sakatlıklar sebebi ile takımına alışamamadı. Ertesi yıl İsrail 2. Liginde Hapoel Kfar Saba’ya transfer olan McCollum burada kendini yavaş yavaş gösteriyordu. Başarılı performanslar sergileyen Amerikalı oyuncu yeniden 1. liglerde oynama şansını 2012-2013 sezonunda Yunanistan’da Apollon Petras takımı ile yaşayacaktı. Avrupa’ya iyice alışan ve skorer yönünü ortaya koymaya başlayan McCollum, Yunan ekibi ile çıktığı 25 maçta 15.1 sayı - 2.8 ribaund - 2.4 asist ortalamaları ile oynadı. Bu başarılı performansı onu bir üst seviyeye çıkarmaya yetti ve Yunanistan’ın önemli takımlarından Panionios takımına transfer oldu. Burada Eurocup tecrübesi de yaşayan McCollum kendini tam anlamıyla Avrupa’ya kanıtladı. Panathinaikos karşısında 31 dakikada yaptığı 27 sayı - 7 asistlik performansı onun adına sezonun en iyi performanslarından biriydi. Bu sezonda Yunanistan ligi ve Eurocup sayı lideri olan başarılı guard, sezonu da ligde 17.9 sayı- 2.7 ribaund ve 2.8 asist; Eurocup’ta 20.2 sayı - 3.2 ribaund ve 3.1 asist istatistikleri ile kapattı. Geçtiğimiz yaz transfer döneminde birçok takımı peşinden koşturan yıldız oyuncu, tercihini astronomik bir kontratla Çin Ligi’nden yana kullandı. Burada skorer performansına devam eden ve takımını adeta tek başına sürükleyen McCollum, Çin Ligi’nin de altını üstüne getirdi. Sansasyönel maçlar çıkartan ve bir maçta 82 sayı kaydeden yıldız oyuncu, 38 maç sonunda yakaladığı 39.6 sayı ortalaması ile Çin Liginin sayı kralı olurken ayrıca geçtiğimiz sezon tüm profesyonel ligler içinde de en çok sayı atan isim oldu.

TEK BAŞINA TAKIM
Errick McCollum’un oyununu incelemeden önce ilk olarak, Huertas isminden sonra onun adının geçmesi taraftarların bir kısmında hayal kırıklığı yarattı. Huertas sonrası kim olsa bu tip bir tepkinin olması beklenebilir. McCollum ve Huertas kesinlikle çok farklı tiplemelerde oyuncular ve McCollum’u değerlendirirken, Huertas’ın veya Arroyo’nun olduğu düşük tempoda, pozisyon seçen, yarı saha hücumu yapan bir takım olmayacağımızı belirtmek isterim. Daha çok hızlı hücum kovalayan, net ribaundlar sonrası en kısa sürede rakip potaya giden ve bolca geçiş hücumu oynayan bir takım olacağımızı düşünüyorum. McCollum’u değerlendirirken de bunu göz önünde bulunduruyorum.

Errick McCollum’dan bahsedersek eğer onun için ilk olarak kesinlikle çok büyük bir skorer diyebiliriz rahatlıkla. Sayıya nasıl gitmesi gerektiğini çok iyi bilen, dribling sonrası orta mesafe şutlarda istikrarlı olan ve potaya kolayca uzanabilen bir isim. Yay gerisinden çok yüksek yüzdeli atmasada kariyeri boyunca %30-35 bandında gezinen McCollum, üçlüğünü çok forse eden bir isimde değil. Daha çok potaya gitmeyi seviyor. Oyun kurucu meziyetleri-saha görüşü, pas yeteneği, tempoyu ayarlayabilme, asist/top kaybı oranı- düşük seviyede olan McCollum mutlaka sezon içinde rolünü ve önemini kavrayabilmeli, kendini geliştirmeli ve dizginlenmeli. Takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamayı da çok seven bir isim değil McCollum, daha çok kendine oynamayı seviyor. Sene içinde arkadaşlarını da oyunun içine sokma konusunda kendini geliştirmeli. Top kontrolü fena olmayan McCollum, baskı altında zorlanabilse de çok aşırı top kaybı yapan bir isim değil. Skorer yönüne çok güvendiği için bazı zamanlarda gereksiz olarak oyunu forse etmeye çalışabiliyor ve gereksiz zorlamalara kalkışabiliyor. Ancak bu yönünü koçumuz Ergin Ataman’ın sezon içinde dizginleyebileceğine inanıyorum. İşin savunma tarafında çok emek harcamayı seven bir isim değil McCollum. Zayıf fiziği ön alanda baskı yapma noktasında onu zorlayabiliyor ancak uzun kollarının avantajı ile pas kanallarını iyi kapatıp top çalabiliyor.

Errick McCollum ile nasıl oynayacağımızı değerlendirirken ise daha önce yukarıda ki paragraflarda belirttiğim gibi run&gun oynayan bir takım olacağımızı düşünüyorum. Bu yönden bakarsak Dorsey ve Lasme gibi Avrupa’nın en önemli ribaundcularından ikisi kadromuzda ve net ribaundu aldığımızda Caleb Green, Errick McCollum ve Sinan Güler ile bolca fast break şansı yakalayacağımızı söyleyebiliriz. Çok fazla sete kalmadan ısolation ve geçiş oyunu oynayacağımızı düşünüyorum. Bu noktada McCollum topu hızla rakip potaya götüren ve skorunu yaratabilen bir isim olduğu için ihtiyaçlarımızı karşılayabilir ancak sete set kaldığımızda, takım için topla pozisyon yaratan bir isim olmadığı için zorlanmamız, sert savunmalar karşısında tıkanmamız çok olası bir durum. Bu noktada da Sinan, Schilb ve Micov’un yaratıcılığına güveniyoruz sanırım. Önemli isimleri transfer ettiğimiz bu yaz döneminde Errick McCollum gibi Avrupa’nın önemli skorerlerinden birini, oldukça gözde iken 700.000 $ kontrat ile kadromuza katmamız oldukça iyi bir hamle bence.  


FCNBlog ailesi olarak yeni transferimiz Errick McCollum’a Yenilmez Armada altında başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.