BSL | Rakip Darüşşafa Doğuş..


Galatasaray Odeabank Spor Toto Basketbol Süper Ligi 7. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş ile deplasmanda karşılaşacak. Pazartesi günü Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve NTVSpor ekranlarından naklen yayınlanacak. Ekibimiz bu karşılaşmaya gelene kadar ligde 4 galibiyet-2 mağlubiyet alırken, rakibimiz Darüşşafaka Doğuş ile oynadığı son lig maçında geçen sene iç sahada 76-91 mağlup olmaktan kurtulamadı.

SERİNİN BOZULMASI
Eurocup'ta ilk 5 maçta mağlubiyet almayan ve grubunun ilk sırasına yerleşen Galatasaray Odeabank, aldığı Neptunas mağlubiyeti ile liderliği bırakmasa da namağlup ünvanını Abdi İpekçi'de bıraktı. Errick McCollum attığı 30 sayı ile skorda bizi taşısa da onun bu gayreti mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Açıkçası Eurocup'ta bir yerde yenilecektik ancak o maç bu maç olmamalıydı bence. Takım olarak iyi hazırlık yapmamamızın cezasını bu şekilde çekmiş olduk. Bazen bu tip mağlubiyetler takımı uyandırma adına yararlı da olabilir. Bunu bu maç ile göreceğiz.

Ligde ilk 6 hafta sonunda istatistiklerimizi incelersek eğer; Vladimir Micov 14.8 sayı ortalaması ile en skorer oyuncumuz. Ribaund kategorisinde Joey Dorsey maç başına 6.5 ribaund ile takımımızı bu alanda taşıyan isim konumunda. Kötü başladığı bir sezonda bile bu alanda takımımızın lideri olması onun ne kadar değerli bir oyuncu olduğunun göstergesi bence. Asist kategorisinde ise kaptan Sinan Güler ve Blake Schilb 3.17 asist ortalaması ile birinciliği paylaşıyorlar. Takım halinde ise maç başına 74 sayı atarken, potamızda sadece 65.5 sayı görüyoruz. Geçtiğimiz yıl ise ilk 6 maç sonunda ortalama 78 sayı görmüştük potamızda. Arada ki fark bu sene savunmaya çok daha fazla önem verdiğimizi gösteriyor. Atarak değil savunarak kazanma felsefesine sahip olmamızın meyvelerini yıl içerisinde daha çok alacağımıza inanıyorum.

RAKİP FORMDA GELİYOR
Yaz döneminde yaptığı hamleler ile adından sıkça söz ettiren ve çok geniş bir oyuncu kadrosu kuran Darüşşafaka Doğuş, sezona dağınık başlasa da son haftalarda belirli bir form yakaladı ve oyun olarak oturmaya başladı. Hala 19 kişilik oyuncu kadrosu çok kalabalık olsa da ana rotasyonlarını belirlemeleri en azından onlar için bu dönemde önemli. Kötü başladıkları sezonda son 5 maçlarını kazanmış olmaları da işlerin oturmaya başladığının bir diğer göstergesi onlar adına.

Rakip kadroya baktığımız zaman ise bir çok tanıdık yüz görmemiz mümkün. Ender Arslan, Jamon Gordon, Manuchar Markoishvili, Serhat Çetin, Erwin Dudley ve Furkan Aldemir oyuncu olarak, Oktay Mahmuti ise koç olarak geçtiğimiz yıllarda Galatasaray arması altında çalışmış isimler.

Rakibi incelersek eğer, topa yön veren çok sayıda oyuncularının olduğunu görüyoruz. Bu yüzden savunmada ön alanda yapacağımız sürpriz ikili sıkıştırmaların zamanlamasını çok iyi ayarlamalı ve Daçka kısalarının reaksiyon vermesini engellemeliyiz. Ayrıca hücumda top ne kadar kısaların elinde kalıp dönmezse, hücumları da o kadar tıkanacaktır. Onların penetre-pas yapmasına izin vermezsek hücumda bize karşı bir şey yaratmaları çok zor olacak. Bireysellikten çok takım olarak oynayan Daçka'yı ne kadar bireyselliğe itebilirsek o ölçüde onları saf dışı bırakıp oyunun kontrolünü elimize alabiliriz. Oyunun başlarında pota altında Semih Erden'i kullanmaya çalışacaklar, bu noktada Semih'e göstereceğimiz sertlik maç başında onun oyundan kopmasını sağlayabilir. Son zamanların formda oyuncusu Luke Harangody'de Caleb Green'e biraz kalın gelebilir fizik olarak. Onun dış atışlarına önlem alırken repertuarına bu sene kattığı penetresine de dikkat etmemiz lazım. Pota altında ki oyuncularımızın mutlak olarak temastan kaçmamaları gerekli. Dış atış olarak Harangody ve eski dost Markoishvili dışında çok net şutörleri yok diyebiliriz. Bu yüzden ikili oyun savunmasında içeriye gömülerek dış atışlarını bir nebze olsun riske edebiliriz Daçka'nın. Özellikle Emir Preldzic'in topu yönlendirmesinden ziyade onu şut atmaya zorlamalıyız. Bu şekilde onu karar hatalarına sürükleyebiliriz.

ROLLERİ PAYLAŞMAK
Hücumda neler yapabileceğimize bakarsak eğer, kısalarımızdan alacağımız katkı belirleyici olacak bu maçta. Özellikle Sinan ve Schilb'in hücumda yaratıcı rolünde katkı vermeleri bizim hücumumuzu çok rahatlatıyor. Tepe ikili oyunlarında karar verici olarak bu ikiliyi kullanıp Micov, Green ve McCollum'u bitirici noktada kullanabilirsek çok daha yüzdeli hücum edebiliriz. McCollum bireysel olarak çok iyi bir skorer olsa da topu hücumun en başında ona verip ondan skor beklememiz bizim hücum dengemizi bozuyor. Tıpkı Fenerbahçe maçında olduğu gibi setin sonunda topu onunla buluşturursak hem onun yüzdesi artar hem de doğru hücum etmiş oluruz. Ayrıca bu maçta Stephane Lasme'nin orta mesafe şutu da oldukça önemli olacaktır. Pota altında yer kaplayan Semih'i ve iyi çember koruyucuları olan Furkan ve Slaughter'ı bu yolla dışarı çekmek, Micov ve McCollum gibi potaya giden kısalarımız için oldukça iyi yer açacaktır. Caleb Green'in de statik şut atmak yerine fake&dribbling yaparak savunma dengesini bozması hücum opsiyonlarımız açısından oldukça önemli. Ondan katkı almadan maç kazanmamız oldukça zor.

Yapacağımız sert ve iyi savunmayla maç başında Darüşşafaka Doğuş'a mesaj vererek onları maçın içine hiç sokmamalıyız. Eğer bunu başarabilirsek bu zorlu karşılaşmadan galip gelebileceğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.