ELW | Sopron deplasmanında farklı galibiyet..

Sarayın Sultanları, Euroleague Women A Grubu 5. maçında Macar ekibi Uniqa EuroLeasing Sopron'u deplasmanda 76-60'lık rahat bir galibiyetle döndü ve 3. galibiyetini aldı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Galatasaray kadın basketbol takımında 19 sayı üreten Jelena Dubljevic takımımız adına en skorer isim olurken, 1999 doğumlu genç oyuncumuz Meltem Yıldızhan karşılaşmada süre aldı.

Maça hızlı başlayan ekip ev sahibi Sopron oldu. Ciglar ve Crvendakic'in şutlarıyla 5-0 ile maça başlayan Sopron'a Bahar ve Kulichova ile pota altından cevap verdik. Crvendakic'in bir üçlüğüne daha engel olamayan Sultanlar, 10-8 geri düştü. Dış savunmasını oturttuktan sonra Jelena'nın basketiyle hücumda açıldık. Jelena ve Kulichova'nın rahat basketleriyle öne geçen Sultanlar, son hücumda Bahar'ın orta mesafe isabetiyle çeyreği 15-18 önde kapadı.

İkinci çeyreğe Nevriye'nin basketiyle başlayan Sultanlar, bu çeyrekte savunmada boşluk vermedi. İlk basketini 3 buçuk dakika sonra atabilen Sopron karşısında pota altındaki ciddi kalite farkını ortaya döktük. Nevriye'nin etkin olduğu bu çeyrekte, yerleşim hatalarının cezasını Loyd ile kestik ve farkı 11'e kadar çıkardık (23-34). Jelena'nın da bire birleriyle farkı arttıran Sultanlar, arada 12-0'lık seri yakaladı ve ilk yarıyı 25-43 üstün bitirdi.

3. çeyreğin başında Bahar ve Loyd'un şutlarıyla rakibi umutlandırma şansı vermeyen Sultanlar'da Jelena'nın sazı eline almasıyla maçı fiilen bitirme kararı aldık. Maçı rölantide götüren Sultanlar karşısında rakip Sopron'da ise Sara Krnjic sırtı dönük basketlerle takımını canlandırmaya çalıştı fakat sonuç vermedi. Bu çeyrek 41-63'lük Sarayın Sultanları'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Maçı kopardıktan sonra son çeyrekte sıkmayan Sultanlar, Bahar ve Nevriye ile sayılar buldu. Karşı tarafta Crvendakic ile etkili olmaya çalışırken maçı Sarayın Sultanları 60-76 kazanarak EuroLeague Women'daki 3. galibiyetini aldı.

Sarayın Sultanları'nda Jelena Dubljevic 19 sayı - 6 ribaund - 5 asist, Nevriye Yılmaz 17 sayı, Jewell Loyd 16 sayı - 5 ribaund, Bahar Çağlar 14 sayı - 4 ribaund, Işıl Alben 5 sayı - 9 asist, Petra Kulichova 4 sayı - 5 ribaund, Ayşegül Günay ise 1 sayı ile maçı tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.