BSL | Zorlu deplasman..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, 12 Aralık Cumartesi günü Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonunda Banvit ile karşılaşacak. Saat 16.00'da başlayacak olan maç LİGTV2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Bir süredir sakatlığı yüzünden dinlendirilen kaptan Sinan Güler yarın karşılaşma da forma giyebilecek.

RAKİP BANVİT
Basketbol Süper Liginde 8 maçta 5 galibiyet-3 mağlubiyet alan Bandırma ekibinin 1 maç eksiği bulunuyor. Yaz döneminde yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Banvit, lige de fırtına gibi girdi. Ancak daha sonra Avrupa'da ve ligde aldığı mağlubiyetlerle hızı kesilen Bandırma ekibi son zamanlarda yeniden çıkışa geçti.

Yaz döneminde kadrosunu baştan sona değiştiren Banvit, yerli kadrosundan sadece Keith Simmons, Tolga Geçim ve Can Mutaf'ı tutarken yabancı oyuncularını tamamen değiştirdi. Selçuk Ernak önderliğinde hızlı ve tempolu bir oyun anlayışı belirleyen Banvit maç başına attığı 83.4 sayı ortalamasıyla ligin en skorer 4. takımı konumunda. Bu hızlı oyuna paralel olarak 13.4 top kaybı yapan Bandırma temsilcisi bu alanda da ligin en çok top kaybeden 5. takımı. Takımın liderliğini Courtney Fortson üstlenirken, Fortson ligde 13.2 sayı-6.8 asist ortalamaları yakaladı. Buna karşılık Amerikalı guard maç başı ortalama 3.5 top kaybı yaparak dağınık bir oyuncu profili çiziyor. Fransız forvet Adrien Moerman ise maç başı 15.6 sayı ortalaması ile takımının skor yükünü çekiyor. Polonya pasaportuna da sahip olan AJ Slaughter ise kenardan gelerek takımına 11.6 sayı-2.2 asist ortalaması ile büyük destek veriyor.

Oyun olarak yukarıda bahsettiğim gibi hızlı ve tempolu bir oyunu benimseyen Banvit, aldığı net ribaundlar sonrası hücum alanına erken gelip, geçiş oyunlarıyla sayıya gitmeyi deniyor. Sete sette ise Adrien Moerman'ı ve Gasper Vidmar'ı kullanmaya çalışan Bandırma temsilcisi, çoğu zamanda Courtney Fortson'ın bire birlerine kalıyor. Banvit'i düzenden çıkartmak adına yapılması gereken en önemli olan nokta ise Fortson'ın üzerine oynamak. Tam alanda baskılı savunma yaparak onu yıpratmak ve yanlış kararlar almasını sağlamak Banvit'i düzenden çıkartacaktır. Bu noktada sakatlığı geçen ve yarın sahada olacak olan kaptan Sinan Güler ve Göksenin Köksal'a çok iş düşebilir. Yarın Göksenin'i ilk beşte görürsek şaşırmayalım. Ayrıca ligimizin tecrübeli uzunlarından olan Vidmar'da son zamanda oldukça formda. Onun ikili oyunlarda ki zaafını kullanarak onu erken faul problemine sokmak maç genelinde oldukça işimize yarayabilir. Ayrıca oyunu biraz çirkinleştirse de Sloven pivotun faul çizgisinden olan sorununu da kullanmayı deneyebiliriz. Bireysel olarak oldukça tehlikeli oyunculara sahip olan Banvit, skor olarak büyük bir potansiyele sahip. Ligin en az sayı yiyen takımı olarak onları 75 sayının altında tutarsak maçta avantajı elimize geçireceğimizi düşünüyorum.

SON KARŞILAŞMALAR
Lig tarihinde daha önce 35 defa karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Yenilmez Armada 24 galibiyet alırken Banvit ise 11 galibiyet aldı. İki ekibin son karşılaşmasında ise geçtiğimiz yıl Banvit'i Abdi İpekçi'de 87-79 mağlup etmeyi başardık. Bu karşılaşmada şu an o maçtan kadromuzda kalan son isim olan kaptanımız Sinan Güler 11 sayı ile oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.