ELW | Lloyd böyle istedi!

Sarayın Sultanları, mücadee ettiği EuroLeague Women A Grubu 6. maçında Perfumerias Avenida'yı 61-59 yenerek gruptaki 4. galibiyetini aldı. Takımımızda Jewell Loyd 21 sayı - 5 ribaund ile adeta maçı döndüren isim olurken, Lynetta Kizer 10 sayı - 7 ribaund, Bahar Çağlar 9 sayı, Nuria Martinez ise 8 sayı ile öne çıktı. 

Maça Jewell Loyd'un üçlüğü ile başladık. Avenida maça çok kötü bir giriş yaparken potaya drive'lar ile maça müthiş giriş yapan Loyd sayesinde 15-6 öne fırladık. Kizer'ın orta mesafesi ve Nuria'nın basket faul'ü ile farkı korumaya çalıştık. Avenida, sık sık denediği dış şutlar ile maça ortak olmaya çalışırken çeyreği 16-10 önde kapadık.

İkinci çeyrekte karşı taraf pota altında etkili olmaya başladı ve Ndour ile sayılar buldu. Tricia Liston'ın üçlüğü ile 19-19 eşitliği yakaladılar. Jelena ve Nevriye'nin orta mesafe isabetleriyle hücumda tutunurken, Liston ve Dominguez'in hücumdaki sorumluğuyla Avenida bu çeyreği 19-7'lik üstünlükle yani 23-29 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe Kizer'ın üst üste 3 orta mesafesiyle başladık. Marginean'ın dış şutlarıyla kontrolde kalan Avenida karşısında Jewell Loyd'da işin içine tekrar girdi ve skor olarak da Avenida'yı yakaladık ama çeyreğin son dakikasında Liston ve Ndour'dan gelen 2 üçlük kalp kırsa da Bahar'ın isabetleriyle kafa kafaya 42-46 geride girdik son çeyreğe.

Son çeyreğin ilk dakikalarında Marginean ve Dominguez'in turnikeleriyle fark 8'e çıktı. Nevriye'nin etkinliğiyle skora tutunmaya çalışsak da Ndour'un üçlüğüyle 5.30 dakika kala fark 9'a çıktı. Sırasıyla Bahar, Loyd'un basketfaul'ü ve Nuria ile serbest atış çizgisine gelen Sultanlar hata yapmayınca fark 2'ye (56-58) düştü. Jewell Loyd'un son dakikalarda aldığı sorumluluk ve özgüvenle beraber onun sayılarıyla 59-59 beraberliği yakaladık. 18 saniye kala Nuria serbest atışlarla 61-59 öne geçirirken, Liston'ın şutu girmedi ve maçı 61-59 kazanmayı bildik. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.