TBVL | Eczacıbaşı karşısında karakter gösterisi!

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler şampiyonu Eczacıbaşı'nı Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırladı. Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin 9. haftasına gelirken 8'de 7 yapan takımımız istikrarını sürdürerek sahadan 3-1'lik müthiş bir galibiyet ile ayrıldı ve coşkulu taraftarına güzel bir galibiyet hediye etmiş oldu. Güldeniz 18 sayı ile en skorer isim olurken Charlotte Leys 16 sayı üretti. Takımımız 9 blok sayısı ve 7 ace sayısı ile oynadı.

Karşılıklı sayılar ve mücadele ile başlayan maçın ilk setinde serviste çok etkili olan takımımız karşısında Eczacıbaşı oldukça zorlandı. Teknik molaya 8-4 önde giren takımımız bir ara farkı 9 sayıya kadar çıkardı fakat Eczacıbaşı'nda Neslihan'ın oyuna girmesi bir anda bütün setin gidişhatını değiştirdi. Rakibimiz önce bizi yakaladı, sonra öne geçti. Seti bırakmayan Eczacıbaşı 22-25 ile 0-1 öne geçti.

Motivasyonunu kaybetmeyen takımımız adeta ilk seti yok sayarak maça yeniden başlar gibi başladığı ikinci sette 8-5 önde girdiğimiz ilk teknik moladan sonra 16-10 ile ikinci teknik molaya farkı daha da açarak girdik. Nur Sevil Aydınlar bu setle birlikte maçın genelinde oynadığı oyun ile herkesin takdirini topladı, ayrıca maça da damgasını vurdu dersem yanlış olmaz herhalde. İkinci set skoru 25-17, setlerde durum 1-1.

Üçüncü sette orta oyuncumuz Cursty Jackson sakatlandı. Zaten en skorer oyuncumuz Nadia Centoni'nin oynamadığı maçta önemli eksiğimiz 2'ye çıktı fakat takımımızın kaybetmeye niyeti yoktu ve oyuncular bunu açıkça gösterdiler. 8-6 önde geçtiğimiz ilk teknik moladan sonra ikinci teknik molaya 16-13 önde girdik. Ritmini kaybetmeyen takımımız seti 25-19 kazandı.

Dördüncü sette de oldukça iyi mücadele eden takımımız Eczacıbaşı'na puan fırsatı vermedi. 8-7 önde girdiğimiz ilk teknik moladan sonra rakip bir ara öne geçse de maçı bırakmayan takımımız seti 25-18 kazanarak maçtan 3 puan ile ayrılmasını bildi. 

Galatasaray 9 hafta sonunda 8 galibiyetle 20 puana ulaştı. Lider Vakıfbank'ın 26, ikinci Fenerbahçe'nin 20 puanı var. Aradaki bu 6 puanlık koca açıklığın 3-2'lik kazandığımız maçlardan 3 puan değil de 2 puan aldığımız için olduğunu belirtmemde fayda var. Ama takımımız müthiş bir tempo ile yoluna devam ediyor, bu konuda şikayet edemeyiz.

Galatasaray'ın bir sonraki maçı ise 6 Aralık Pazar günü saat 14:00'te Ankara'da Halkbank karşısında.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.