TEVL | Aslan son şampiyonu devirdi!

Geçtiğimiz hafta "Galatasaray HDI Sigorta ritmini buldu!" başlığını attık, öyle de oldu. Filenin Aslanları yanıltmadı, son şampiyon Arkasspor karşısında Burhan Felek Spor Salonu'nda 3-1'lik galibiyet alınca açıkçası önümüzdeki dönem için umut verdi. Bu sezon kadrosunda önemli değişikler ile mücadele eden takımımız bu galibiyet ile son sıralardan uzaklaşarak rekabetin içine dahil oldu. Maçta harika sayılar bulan Agamez 29, Yasin 11 sayı ile oynadılar. İbrahim Emet ise savunmada 8 bloğu ile müthiş iş çıkarttı. Takımımız 3 puan alarak toplamda 12 puana ulaştı ve lig zirvesi ile arasındaki puan farkını 5'te tutmayı başardı. 

Maça karşılıklı sayılar ile başlandı. 8-6 önde girdiğimiz ilk teknik mola ardından ikinci teknik molaya da farkı koruyarak 16-14 üstün girmeyi başardık. Setin son bölümünde etkili olan takımımız seti 25-19 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette teknik molaları üstün geçmemize rağmen ilk setteki gibi son bölümde etkili olamadık ve Arkas bu zaafiyeti değerlendirerek seti 22-25 hanesine yazdırdı. Nedim Özbey'in öğrencileri bu setten sonra büyük bir özveri ortaya koydular ve özellikle Agamez'in etkili oyunu ile üçüncü sette ilk ve ikinci teknik molaları 8-6 ve 16-14'lük skorlarla önde geçtik. Özellikle savunmamız bu periyotta öne çıktı ve kıyasıya mücadele içerisinde geçen seti 25-22 kazandık.

Dördüncü sette ritimli oyununu sürdüren takımımız ilk teknik molaya 8-1'lik üstünlükle girdi. İkinci teknik molaya 8 sayı fark bularak giren takımımız bu moladan sonra biraz rehavete kapıldı ve fark azaldı fakat maçı koparmasını bildi. 25-19'luk set ile 3-1'lik galibiyete uzandık.

Bu tempo ile devam ettiğimiz takdirde ilk 4'te olmamız süpriz olmayacaktır zaten, ki Arkas ve Fenerbahçe'nin bu sezon kötü bir tempoda gittiğini düşünürsek bu ihtimal oldukça fazla oluyor.

Takımımız bir sonraki maçını 12 Aralık Cumartesi saat 16:00'da Şahinbey deplasmanında oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.