UCL | Islıklar eşliğinde 2 numaralı kupaya..

Şampiyonlar Ligi son maçında 3.lük mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında istediğini alan taraf Galatasaray oldu. Astana ile 1-1 berabere kalan ekibimiz yoluna UEFA Avrupa Ligi’de devam edecek. Galatasaray, maçta zorlansa da süprize izin vermedi ve adını Avrupa Ligi son 32 takımın arasına yazdırdı. 62. dakikada Twumasi’nin golüyle yenik duruma düşen Cimbom, rakibine 2 dakika sonra kaptanı Selçuk ile cevap verdi ve grup aşamasını 3.lük ile noktaladı. 


Satırbaşları
Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk yarıda Yasin ve Burak’la gol fırsatlarını değerlendiremedi.İlk yarıda konuk ekip Astana’da da Twumasi’nin bir topu direkten döndü. Galatasaray’ın ikinci yarıda topun kontrolünü elinde bulundurduğu dakikalarda rakip takım kontra atakta Twumasi’nin golüyle öne geçti. Gole hızlı rekasiyon veren ekibimiz iki dakika sonra Podolski ve Selçuk’un işbirliğiyle skoru eşitledi. Öne geçmeyi başaramayan evsahibi ekip son dakikalarda sıkıntılı dakikalar geçirse de kalesinde gole izin vermedi ve maç beraberlikle sonuçlandı. Takımından galibiyet bekleyen taraftarlar da maç sonunda takımı ıslıkladı,yönetim aleyhine tezahüratta bulundu.  

Chedjou Önliberoda
Teknik direktör Mustafa Denizli, maça Selçuk’un partneri olarak Chedjou ile başladı. İlk maçında Kasımpaşa karşılaşmasında Emre Çolak’ı, Bursaspor maçında Jose’yi oynatan hoca, Astana maçında bu bölgede Chedjou’ya şans vererek bu bölge için arayışta bulunduğunu gösterdi. Mustafa Denizli yazımda bu bölgede Chedjou’nun oynatılması gerektiğini düşünenlerden olduğumu belirtmiştim. Maçtan sonra bu hamle bazıları tarafından eleştirilse de ben hamlenin doğru olduğunu düşünüyorum. Yıllardır stoper oynamış bir futbolcunun yeni bir bölgede, özellikle pozisyon almanın önemli olduğu önlibero pozisyonunda zorlananması sürpriz değil, bence ilk maçı için hiç de fena değildi. Ayrıca sanılanın aksine özellikle ilk yarıda hücumda da etkiliydi, topa hakimiyeti iyi seviyedeydi. Galatasaray’ın genel bir sorunu olan topu hızlı dolandıramaması, rakibin ceza sahasına yönelmekte zorlanması bu maça mahsus bir durum değil, bunu Chedjou’ya bağlamak haksızlık olur. Devre arasında bu bölgeye transfer gerçekleşmezse Chedjou’da ısrar en mantıklı çözüm.

Seribaşı Olma Şansını Kaçırdık
Ekibimiz maçtan aldığı beraberlikle grubu 5 puanla noktaladı ve diğer grup üçüncülerinin gerisinde kaldı; son 32’de seribaşı olma şansını elde edemedi. Cimbom,Avrupa Ligi grup birincileri veya Şampiyonlar Ligi’nden en iyi üçüncülerden biriyle eşleşecek.

Sürprizler ve Rekorlar Gecesi
Şampiyonlar Ligi’nde ekibizin maçı dışında 4 grupta 8 karşılaşma oynandı.Grubun diğer maçında deplasmanda Benfica’yı geçen Atletico Madrid grubu lider olarak noktaladı.Malmö’yü 8-0 la geçen Real Madrid, bu skorla Liverpool-Beşiktaş maçındaki en farklı skora ortak oldu. Bu maçta hattrick yapan Cristiano Ronaldo, grup aşamalarında 11 gole ulaştı ve bu alanda rekorun sahibi oldu.Toplam gol sayısını da 88 yapan Ronaldo, ikinci sıradaki Messi’yle 9 gollük fark yakaladı.Oynadığı defansif futbolla eleştirilen Mancherster United’a bir darbe de Wolsburg’dan geldi. Rakibine 3-2 yenilen İngiliz temsilcisi 3. Sırayı alarak Devler Ligi’ne veda etti. 
 Oktay Haykır

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.