Nostalji | Veteranların çılgın atan kalecisi Kerem İnan

Galatasaray altyapısından yetişme, hiçbir zaman as kaleci olamamış; ama tarihimizin en önemli kalecilerinin arkasında yedek bekleme şerefine nail olmuş 'genç' kalecimizdi Kerem İnan. Galatasaray'dan sonraki kariyeri genelde alt liglerde geçti, birçok takımın süper lige yükselme mücadelesinde önemli rol oynadı. 4 Büyükler Salon Turnuvası'nda ara ara bize kalitesinden esintiler sunarak gündemimize tekrar gelen alt yapımımızın Türk futboluna kazandırdığı Kerem İnan hakkındaki yazımız..

Efsane kalecimiz Claudio Taffarel ve Mehmet Bölükbaşı'nın arkasında üçüncü kaleci olarak birinci Fatih Terim döneminde alt yapıdan A takıma yükseltilmişti Kerem İnan. Ancak hiçbir zaman takımın banko kalecisi olamadı. Zaten oynadığı maçlardan ziyade UEFA zaferinin takım fotoğrafında elindeki su şişesiyle verdiği pozla dimağlarda yer alır. Bu fotoğraf karesinde yer almasını da Hollandalı hakem Dick Jol'a borçludur. Şöyle ki Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Chelsea ile oynadığımız müsabakanın hakemi bu Hollandalı arkadaştır. Karşılaşmanın 34. dakikasında kalecimiz Taffarel'i kırmızı kartla oyundan ihraç eder. İmparator Terim, Arif - Mehmet Bölükbaşı değişikliğiyle kaleyi yedek kaleci Mehmet'e verir. Mehmet o maç iyi bir performans gösterse de takımımız sahadan 1-0 mağlup ayrılır. Bu iyi performansın ödülü olarak bir sonraki Chelsea müsabakasında cezalı Taffarel'in yerine kalede yine Mehmet oynar. Ancak bu sefer Zola - Flo ikilisi Mehmet'i anasından doğduğuna pişman ederek maçı 5-0 kazanırlar, hem de Ali Sami Yen'de. İşte bu maçtan sonra kulübede artık genç Mehmet'i değil, daha genç Kerem'i görmeye başlarız.

Kerem, bir maç bile oynamadığı UEFA kupasının zafer fotoğrafında elindeki kapağı açık su şişesiyle zıplayarak o karenin en dikkat çeken ismi olur. Bir sonraki sezon Nouma'nın belini kırdığı Taffarel'in yerine birkaç maçta görev alır. Diego Simeone'li Monaco'ya karşı efsane bir şekilde ezilir. O maçı 4-2 kaybederiz. Buna rağmen Kerem'in o maçta (veya 2-2'lik Milan maçıydı tam hatırlayamadım) çataldan çıkardığı bir frikik UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nde yılın kurtarışları arasına girer.

Bir sonraki sezon bu sefer Mondragon'un yedeğiyken Roma'daki olaylı maçta Lucescu'yu yere deviren polislerin arasına en başta dalan futbolcularımız arasına yer alır. Emre Aşık'la beraber haklarında tutuklama kararı mevcuttur. Bu yüzden İtalya'ya hala girememektedir.

Nitekim refleksleri kuvvetli; fakat totalde vasat bir kaleciydi Kerem İnan. Yolu Galatasaray altyapısından geçse de veteranlar takımında giydiği forma sayısı, aktif futbolculuk hayatında giydiği Galatasaray forması sayısından fazladır. Yine de Fenerbahçe'ye karşı oynayacağımız final müsabakasında kendisine güveniyoruz, yürüyedur Kerem İnan. Olası bir zafer sonrası kendisinin eline ilk kapağı açık su şişesini kim verecek merak ediyoruz.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.