Eurocup | Rakamların dilinden Galatasaray Odeabank..

Eurocup'ta finale kadar gelen Galatasaray Odeabank istatistik olarakta kupaya damgasını vurdu. Eurocup'ın en skorer 4. takımı olan Yenilmez Armada, aynı zamanda maç başına yaptığı 11.5 top kaybı ile de en az top kaybı yapan ikinci takım konumunda. Sadece takım olarak değil bireysel performanslarla da damga vurduğumuz Avrupa'nın 2 numaralı kupasında Errick McCollum maç başına yaptığı 22 verimlilik puanı ile bu alanda kupanın en iyisi. Ayrıca Amerikalı yıldızımız maç başına attığı ortalama 18.7 sayı ile bu alanda Keith Langford'ın arkasından ikinci sırada bulunuyor. Birazda diğer oyunculara ve istatistiklere bakalım..

EVİNDE ASLAN
Eurocup'ta finale gelene kadar toplam 22 maça çıkan Galatasaray Odeabank, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet - 8 mağlubiyet alırken, evinde oynadığı 11 karşılamada sadece normal sezonun 6. haftasında Neptunas'a yenildi (iç saha performansı 10/11). Evinde oynadığı karşılaşmalarda ortalama 88.45 sayı atan Yenilmez Armada, potasında sadece 71.1 sayı gördü. Deplasmanlarda ise evinde sergilediği kadar dominant bir performans sergileyemeyen temsilcimiz, çıktığı 11 karşılaşmada 4 galibiyet - 7 mağlubiyet aldı. Deplasmanda sadece Neptunas, Krasny Oktabyr, AEK ve Szolnoki Olaj'ı yenebilen Galatasaray Odeabank, Hapoel Jerusalem, Nizhny Novgorod, Dinamo Sassari, CAI Zaragoza, Pınar KSK, Bayern Münih ve son olarak Gran Canaria'ya kaybetti. Deplasman maçlarında 79.5 sayı atabilen sarı kırmızılılar, potasında ise 80 sayı gördü. 

EN SKORER 4. TAKIM
Maç başına attığı 84 sayı ile Avtodor Saratov, Lietuvos Rytas ve Gran Canaria'nın ardından 4. sırada bulunan Yenilmez Armada, sezon boyunca iki defa 100 sayı barajını geçerken(@Krasny Oktabyr-103 sayı, @Zaragoza-103 sayı) 13 defa ise 85 sayı barajını geçti. Sezonun en az sayısını deplasmanda oynadığı Pınar KSK maçında atan(64 sayı) Galatasaray Odeabank, sezonun en yüksek sayısını ise Krasny Oktabyr ve Zaragoza'ya karşı tekrarladı(103 sayı). Evinde oynadığı karşılaşmalarda ortalama 88.45 sayı atan Yenilmez Armada, deplasman maçlarında ise 79.5 sayı atabildi.
EN AZ TOP KAYBEDEN 2. TAKIM
Geçtiğimiz yıllardan beri koçumuz Ergin Ataman önderliğinde hücumda topun kıymetini çok iyi bilerek oynayan Galatasaray Odeabank, bu sezonda bu özelliğini sürdürüyor. 22 maçta ortalama 11.5 top kaybı yapan ve bu alanda Dinamo Sassari'nin ardından 2. sırada yer alan sarı kırmızılılar, sezon boyunca en az top kaybını 7 top kaybı ile deplasmanda oynadığı Krasny Oktabyr, Bayern Münih ve evinde oynadığı Nizhny Novogorod  maçlarında yaparken, en fazla top kaybını ise 23 top kaybı ile deplasmanda oynadığı ve 86-82 kaybettiği Hapoel Jerusalem maçında yaptı. 

VERİMLİ HÜCUMLAR
Maç başına 29.8 saha içi basket bulan Galatasaray Odeabank, bunların 17.7'sini asist üzerinden buluyor. İki sayılık atışlarda %54.1 ile maç başına 20.9 saha içi isabet bulan Yenilmez Armada, üç sayılık atışlarda ise %35.9 ile 8.9 isabet buldu. Maç başına 19.1 kez çizgiye gelen Ergin Ataman'ın öğrencileri serbest atış çizgisinden %80.3 ile 15.4 isabet buldu. Basketbolda hücumların ne kadar efektif yapıldığı anlatan "true shooting" yüzdesinde ise %49.07 'lik ortalama tutturan ekibimiz bu alanda Eurocup'ta 8. sırada yer alıyor. 

POTAYA ÖRÜLEN DUVAR
Hücumda olduğu kadar savunmada da ligin en önemli takımlarından biri olan Galatasaray Odeabank, maç başına yediği 75.55 sayı ile bu alanda kupada 8. sırada. Mabedi Abdi İpekçi Arena'da oynadığı maçlarda rakiplerine sadece 71.1 sayı atma imkanı tanıyan Yenilmez Armada, deplasmanda oynadığı maçlarda ise potasında 80 sayı gördü. Rakiplerini %47.9 iki sayılık atış ve %36.7 üç sayılık atış yüzdelerinde tutan Galatasaray Odeabank, Stephane Lasme önderliğinde boyalı alanı da çok iyi koruyor. Maç başına yaptığı 3.59 blok ile bu alanda kupada 4. sırada. Maç başına 36.2 ribaund çeken Galatasaray Odeabank, rakiplerine ise 34.4 ribaund alma şansı tanıyor.
EUROCUP'IN PARLAYAN YILDIZI: ERRICK McCOLLUM
Sezon başında Çin'den transfer ettiğimiz Errick McCollum adeta Eurocup'a damgasını vurdu. Daha önce 2013-2014 sezonunda Panionios ile Eurocup sayı kralı olan (maç başına 20.2 sayı) yıldız basketbolcumuz bu yılda oynadığı 18 karşılaşmada sadece 2 kez tek hanelerde kalarak  yakaladığı 18.7 sayı ortalaması ile bu istatistikte Keith Langford'ın ardından ikinci sırada yer aldı. Ayrıca maç başına yaptığı 22 verimlilik puanı ile bu alanda Eurocup'ın en iyisi konumunda yer alan oyuncumuz, maç başına yaptığı 3.7 asist ile sadece atarak değil attırarakta takımına destek oluyor. Sezon içinde elinden sakatlanarak 4 maç kaçıran McCollum, sakatlık dönüşünde özellikle Pınar KSK serisiyle birlikte formunu arttırmaya başladı. Sadece hücumda değil savunmada da etkili bir performans sergileyen yıldız oyuncumuz, Pınar KSK serisinden bu yana oyunun savunma tarafında maç başına 1.16 blok & 0.5 top çalma istatistikleri ile oynuyor. 

FORVETLERDEN ÇOK YÖNLÜ KATKI
Kadro planlamasını yaparken oyunu yönlendirme ve pozisyon yaratma görevini forvetlere kaydıran Galatasaray Odeabank sezon içinde bunun meyvelerini aldı. Blake Schilb'ten 3.8 asist; Sinan Güler'den 3.6 asist; Vladimir Micov'dan ise 2.8  asistlik katkı alan temsilcimizde ayrıca Schilb 12.2 sayı; Sinan 8.9 sayı; Micov ise 13 sayı ortalama ile oynadılar. Blake Schilb %44.2 üçlük yüzdesi ile takımımızın en iyi 2. dış atıcısı olurken, Vladimir Micov ise %88.1 serbest atış yüzdesi ile çizgide takımımızın en iyi eli oldu. 

Burada Sırp yıldızımız Vladimir Micov'a ayrı bir paragraf açmak lazım. Geçtiğimiz yıl her açıdan kabus gibi geçen sezonun ardından kontratında indirime giderek takımımızda kalan Micov, bu yıl kariyerinin en iyi senelerinden birisini yaşıyor. Caleb Green'in sakatlığından sonra mecburiyetten 4 numaraya kaydırdığımız Sırp yıldız, kendisinden fizik olarak çok daha üstün oyuncularla boğuşmak bir yana onlara karşı üstünlük kurarak hücumda en güvendiğimiz ellerden birisi oldu. Bayern Münih maçının son topunda McCollum ile birlikte Renfroe'ya potayı göstermeyen Micov, Gran Canaria maçının son topunda ise maçı uzatmaya götüren basketi atarak final için hala sahada kalmamızı sağladı. Bu yetmezmiş gibi birde uzatma periyotunun son topunda Albert Oliver'i bloklayan Vlado, adeta tek başına final kapısını araladı diyebiliriz. Gran Canaria maçında Errick McCollum ile son 19 sayımızdan 17'sine imzasını atan Micov, finalde de kuşkusuz en güvendiğimiz isimlerden biri olacak.
Sezona iyi bir başlangıç yaparak normal sezon maçlarını 10.4 sayı - 4.6 ribaund - 2.8 asist ortalamaları ile oynayan Caleb Green ise yaşadığı sakatlıktan sonra eski formuna bir türlü ulaşamadı. Sakatlıktan döndükten sonra oynadığı 6 karşılaşmada 4.7 sayı-2 ribaund-1 asist istatistikleri yakalayan Caleb Green yay gerisinden ise 5/22 isabet ile %22'lik bir yüzde yakaladı ve yerini sakatlığı sırasında transfer edilen Chuck Davis'e kaptırdı. Azerbaycan pasaportu da bulunan Amerika asıllı oyuncumuz Chuck Davis ise özellikle evimizde oynadığımız Bayern Münih ve Gran Canaria maçlarında sergilediği harika performans ile gönülleri fethetti. Evimizde oynadığımız Gran Canaria maçında 18 sayı - 10 ribaund - 4 asist ile topladığı 29 verimlilik puanıyla haftanın MVP'si seçilen Chuck Davis final öncesinde en önemli kozlarımızdan birisi.

SAVUNMA BAKANI: STEPHANE LASME
Boniface N'Dong'tan sonra aradığı pivotu bir türlü bulamayan Galatasaray Odeabank'ta birkaç yıl süren bu arayış Stephane Lasme ile son buldu. Sezon başında zorlu bir transfer süreci sonunda Panathinaikos'un elinden kaptığımız Lasme a.k.a "Gabon Beast" sezon boyunca pota altında bir numaralı silahımız oldu. Sezon ortasında ayrılan Joey Dorsey'den sonra o pozisyonda alternatifsiz kalan yıldız oyuncumuz kariyerinin en verimli senelerinden birisini bizim formamız altında geçirdi. Oynadığımız 22 karşılaşmanın tamamında forma giyen ve bunların 21 tanesine ilk beş başlayan Gabon'lu pivot 11.1 sayı-6.4 ribaund-1.3 blok ortalamaları ile her iki pota altını da domine etti.  

HER MAÇ FARKLI X-FACTOR
Sezon başı planlaması yapılırken düşen bütçe dolayısıyla çok opsiyonlu bir kadro kuramayan Yenilmez Armada, sezon ilerledikçe karşılaştığı sorunlara kendi kadrosu içerisinden çözüm üretti. Normal sezonda Göksenin Köksal'dan ekstra dış şut katkısı alan Yenilmez Armada, Gran Canaria serisinde ise sezon ortasında transfer olan Curtis Jerrells'tan aldığı ekstra savunma ve skor katkısı ile saha içinde rahat bir nefes aldı. Yine sezon ortasında transfer olan Chuck Davis'in takıma çabuk adapte olup kendine biçilen rolü kabullenerek özellikle evimizde oynadığımız Gran Canaria ve Bayern Münih maçlarında verdiği kritik katkılar, final yolunda bizim için oldukça önemliydi.

Takımımızın bütün istatistikleri ise şu şekilde..


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.