BSL | Ömür Gibi Maç, Kazanan Galatasaray!

Avrupa şampiyonu takımımız Galatasaray Odeabank Spor Toto Basketbol Ligi'nin 29. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonunda zor günler geçiren Türk Telekom'u ağırladı. Tamı tamına 7 periyot süren maçı 139-134 kazanan Galatasaray Odeabank, ligde 48 puana ulaştı. Normal süresi 99-99 bitip uzamıştı, daha sonrasında 2 kez daha uzayan maçtan sakatlık vermeden ayrılmamız günün kârlarından biriydi. Maçın 7 periyota uzamasından dolayı oluşan yorgunluksa oyuncularımızı uzunca bir süre sarsabilir.

Maça Lasme'siz başladık. McCollum, Sinan, Schilb, Micov ve Chuck Davis beşi maçın çoğu dakikasında devam etti diyebiliriz. 7 periyot oynanan maçta oyuncuların istatistikleri de NBAvariydi. McCollum 31, Schilb 26, Chuck 22 sayıyla oynadı. Eurocup finalinden bu yana umut veren McCollum ligde Beşiktaş'tan sonra Türk Telekom'u da boş geçmedi ve istatistik kağıdına 7 ribaund da sığdırmayı başardı. Formsuz diyebileceğimiz Schilb de kupa finalinden bu yana iyi işler çıkarıyor. Ayrıca bu maçta attığı 26 sayının çoğuda kritik zamanlarda denk geldi ve maçın kopuş anlarından sağ salim çıkmamızı sağladı. Rakip takımda ise Evren Büker ve Buckner şov vardı. Eski oyuncumuz Evren Büker Galatasaray'a karşı çıktığı hemen hemen her maçta ayrı bir hırs ve azimle oynuyor. Takımımızda kritik anlarda atamadığı boş üçlüklerin hepsini bize rakipken atması ise bayağı bir sinir bozucu. Öte yandan Haislip 25, Harris 26 sayıyla maçı tamamladılar.

7 periyot uzayan maçı normal sürede rahatlıkla koparabilirdik ama gerek Lasme'nin dinlenmesi gerekse rotasyondaki oyuncularımızdan istenilen katkıyı bulamamamız olayı bu raddeye getirdi. Genç oyuncularımızdan Ege 8, Şafak 3, Duşan 4 sayıyla oynadılar ki 7 periyot oynanan bir maçta bu rakamlar bench skoru için hiç de yeterli değil. Eurocup sarhoşluğundan sonra ipleri hâlen sıkı tutma isteğimiz maçı bize kazandırdı desek yanlış olmaz. Beşiktaş maçında da aynı reaksiyonu gösterip son periyotta bir nevi McCollum şovla maçı koparmıştık. Bu kez McCollum resitali 3. uzatma periyodunda sahne aldı ve maçı almamızı sağladı. McCollum ilk geldiğinden bu yana aşırı bir gelişim kaydetti ve büyük bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Euroleague seviyesinde neler yapacağını inşallah seneye göreceğiz ama formlu olmasının yanında oyununa özel şeyler katması beni epey bir umutlandırıyor doğrusu.

Zor bir maç da olsa en nihayetinde iyi oynayan bir takım, rotasyona giden bir Ergin Ataman ve kazanan bir Galatasaray seyrettik. Türk Telekom'a da ikinci ligde başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.