BSL | Yarı Finaldeyiz!..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final etabı üçüncü maçında evi Abdi İpekçi Arena'da Pınar Karşıyaka'yı ağırlayan Galatasaray Odeabank, baştan sona önde götürdüğü maçı 77-62 gibi farklı bir skorla kazanarak seriyi 2-1 önde bitirdi ve Play-Off yarı finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Çarşamba günü başlayacak olan yarı final serisi 5 maç üzerinden oynanırken saha avantajı ise rakibimizde bulunuyor..

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Vladimir Micov, Chuck Davis ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank ilk dakikalarda pota altında Lasme ve Davis'i kullandı. Stephane Lasme'nin erken 2 faul almasıyla 4 kısalı sisteme dönen ekibimiz, pota altında Davis & Iverson eşleşmesinde Colton Iverson'ın da erken 3 faule ulaşması ile bu alandaki avantajını devam ettirdi. Bu sekansta Davis kendisinden daha güçlü olan Iverson'ın arkasında çok iyi dururken hücumda da yüzü dönük oyunu ile ona sorun yaşattı. Iverson çıktıktan sonra kısalan Pınar Karşıyaka karşısında ikili oyunların ardından hızlı devrilen Lasme ve Davis'i Sırp forveti Micov ile çok iyi besleyen Galatasaray Odeabank, ilk periyottan oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi ve ilk 10 dakikayı 22-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Blake Schilb'in üçlüğü ile giren ekibimiz, Sinan Güler'in serbest atışları ile farkı ilk kez çift haneye çıkarttı(27-16). Bu dakikalardan sonra Pınar Karşıyaka'nın sert ve baskılı savunması karşısında hücum ritmini kaybeden Yenilmez Armada, takım halinde organize olup sayı bulmakta zorlanırken bireysel çabalar ile skor bularak farkı korudu. Bu sekansta hücumda zorlansa bile savunmada adeta çembere duvar ören Galatasaray Odeabank uzun bir süre İzmir temsilcisine sayı bulma şansı tanımadı ve maçın ilk yarısını 35-27 önde tamamladı. 

İlk yarıda çok iyi savunma yapmasına rağmen Pınar Karşıyaka'nın hücum ribaundu almasına engel olamayan ekibimiz belki de daha çok açabileceği farkı 8-10 sayılar bandında tutabildi. Vlado Micov dışında kısalarından da istediği yaratıcılık katkısını alamayan Yenilmez Armada'da ikili oyunlar sonrasında hızlı devrilen Chuck Davis oyunu çok iyi okuyarak topu çok doğru yönlendirdi ve takımının ilk yarıda bulduğu 11 basketin 8'inin asist üzerinden olmasında büyük rol oynadı. 

Üçüncü çeyreğe Blake Schilb ve Sinan Güler'in basketleri ile hızlı bir giriş yapan Yenilmez Armada'ya yay gerisinden bulduğu isabetli üç sayılık atışlarla cevap veren Pınar Karşıyaka farkın açılmamasına çalışırken, Galatasaray Odeabank ön alan baskısını bir anda 2 kademe yukarıya çıkarıp kaptığı toplardan sonra bulduğu hızlı hücumları değerlendirince farkı açtı ve Blake Schilb'ten bulduğu üç sayılık basketle koç Ufuk Sarıca'ya molayı aldırdı(45-33). Moladan da iyi dönen taraf olan Galatasaray Odeabank yaptığı sert savunmaya devam ederken Vladimir Micov'dan bulduğu üst üste üçlükler ile farkı 19 sayıya çıkartarak maçtaki en büyük farkı yakaladı(54-35). Bu dakikalarda Göksenin Köksal ile bulduğu kolay atışları değerlendiremeyen ekibimiz farkı daha fazla açma fırsatını kullanamazken savunmada istekli oyunu ile maçın kontrolünü elinde tutmayı başardı. Periyot sonuna doğru farkın açılması ile biraz rehavete kapılıp savunma direncini düşüren ekibimize karşı Pınar Karşıyaka bu fırsatı iyi değerlendirdi ve maçın son çeyreğine girerken farkı azalttı ve periyot 58-44 bitti. Bu periyotta ön alan baskısını çok iyi yapan ekibimiz ikili sıkıştırmalar sonunda kaptığı toplarla cezayı çok iyi kesti ve tempoyu arttırarak yorgun ve eksik Pınar Karşıyaka'yı oldukça zorladı. Karşılaşmanın son çeyreğine 3/4 saha baskı ile başlayan Pınar Karşıyaka'nın bu hamlesine ilk başta karşılık vermekte zorlanan ekibimiz kaptan Sinan Güler'den bulduğu üçlük ile rahat bir nefes aldı ve İzmir temsilcisinin direncini kırdı. Maçın başarılı isimlerinden olan Blake Schilb'in üçlüğü ile farkı iyice açan ve hücumda tekrar kendine gelen Yenilmez Armada savunmasını da bozmayarak maçın sonuna kadar oldukça konsantre bir şekilde oynadığı maçı 77-62 kazanarak seriyi 2-1 bitirdi ve yarı finale yükselen taraf oldu.

Karşılaşmada kenardan gelen Blake Schilb 15 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile oynarken Stephane Lasme 14 sayı, 7 ribaund; Chuck Davis ise tamamını serbest atış çizgisinden bulduğu 8 sayının yanına 4 ribaund, 3 asist ekleyerek mücadeleye damgalarını vuran isimler oldular. Errick McCollum 12 sayı, 6 asist ile oynarken Vladimir Micov 14 sayı, 3 asist; Sinan Güler ise 10 sayı, 6 ribaund ile mücadele etti. Göksenin Köksal ise kolay atışları değerlendirememesine rağmen 3. periyotta yaptığı ön alan baskısı ile farkın açılmasında önemli pay sahibi olduğu maçı 4 sayı-3 ribaund-2 top çalma ile tamamladı.

Bu sonuçla Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off etabında çeyrek finali 2-1 geçerek yarı finale yükselen Galatasaray Odeabank, yarı finalde Muratbey Uşak Sportif'i 2-0 ile geçen Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Yarı final serisi 5 maç üzerinden oynanırken saha avantajı ise rakibimizde bulunuyor..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.