EURO 2016 | Gareth Bale ülkesi adına tarih yazıyor!

Tarihin en geniş katılımlı Avrupa Şampiyonası olma özelliğini taşıyan Euro 2016'da grup aşamasının son maç haftası üçüncülük hesaplarında olduğu kadar, liderlik hesaplarıyla devam ediyor. B Grubu'nda turnuvaya devam eden - liderliğini belirleyen kader karşılaşmaları dün oynandı. Gareth Bale önderliğinde Rusya'yı üç farkla geçen Galler grup lideri olarak bir üst tura adını yazdırırken, İngilizler karşısında golsüz beraberlikle sahadan ayrılarak grubunu 3.olarak tamamladı. Günün yıldızı kuşkusuz ülkesinin tarihini baştan yazan Gareth Bale oldu.


RUSYA - GALLER

Galler 3 puan alıp İngiltere'nin olası kaybında lider olmayı, Rusya ise kazanıp en iyi 3.lük şansını sürdürmeyi amaçlıyordu. Maça fırtına gibi başlayan Galler 20 dakika içinde Aaron Ramsey ve Neil Taylor ile 2-0 ı yakaladı. 2-0 sonrasıda maçta hakimiyeti elinde bulunduran Galler 67. dakikada süperstarı Bale ile farkı 3'e çıkardı ve Rusya'nın umutlarını tüketti. Maç bu sonuçla sona ererken Galler tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonasında bir üst tura çıkarken Rusya turnuvaya veda etti. Bale 3. maçta 3. golünü bularak turnuvanın gol kralı konumuna yükseldi. Maçın yıldızı ise Arsenal forması giyen Galler'in bir diğer yıldızı Aaron Ramsey seçildi.

İNGİLTERE - SLOVAKYA
4 puanın yüzde 99 ihtimalle en iyi üçüncülerden biri yapmaya yeteceğinin bilincinde sahaya en azından bir puanı alıp 3. olayım düşüncesinde çıkan Slovakya maç boyunca liderlik hesabı yapan İngilizlerden baskı yedi. Maç boyu 11 korner kullanan, 29 şut çeken İngiltere ne Slovak defansını ne de Slovak kaleci Matus Kozacik'i bir türlü geçemeyince maç 0-0 sona erdi. Bu sonuçla beraber İngiltere milli maçlar için ezeli rakibi sayılabilecek Galler'in arkasında kalarak grubu 2.sırada tamamlarken Slovakya ise istediği 1 puanı alarak grup 3.sü oldu. Maçın yıldızı maç boyu kalesini gole kapayan Slovakya kalecisi Kozacik seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.