EURO 2016 | İzlanda peri masalını sürdürüyor..

Tarihin en geniş katılımlı turnuvalarından birisi olarak yer alan Euro 2016'da ikinci tur karşılaşmaları sona erdi. Tarihinde ilk kez turnuvada boy gösteren İzlanda, büyük bir sürprize imza attı ve İngiltere'yi saf dışı bırakarak çeyrek finale adını yazdırdı. Son 2 turnuvanın şampiyonu İspanya, yeni jenerasyonu ile İngiltere gibi takımlar evine dönerken, peri masalını sürdüren İzlanda son 8 takım arasına kaldı. Bol gollü geçen, birbirinden nefis gollerin atıldığı Euro 2016'nın ikinci turunu değerlendirelim..


Polonya - İsviçre
Tarihinde hiç çeyrek final bulunmayan iki ekipten hangisi kazanırsa tarihinin en büyük başarısına ulaşacaktı. Eleme gruplarının en golcü takımı Polonya burada farklı bir kimliğe bürünmüş ve gol dahi yemeden grubu tamamlamıştı. 2 yenilgisiz takımı karşı karşıya getiren maçta ilk yarı Polonya hakimiyetinde ve Polonya pozisyonları ile geçti nitekim Kuba'nın golü ile 1-0 öne geçtiler. 2.yarı ise domine eden inanılmaz pozisyonlar kaçıran bir İsviçre izledik Shaqiri'nin harika golü 1-1 i ve uzatmaları getirdi. Uzatmada a etkili taraf İsviçre olsa da gol sesi çıkmadı. Penaltılarda 5'te 5 yapan Polonya'ya karşı Xhaka penaltı kaçırınca eve dönen İsviçre oldu.

Galler - Kuzey İrlanda
2 tarih yazan ada takımı, 2 takımı tarihinin ilk kupasında gruptan çıkarak büyük başarı yakaladı ve bunlardan biri peri masalını sürdürecekti. Gareth Bale ve arkadaşları maça favori çıksalar da Kuzey İrlanda maç boyu çok iyi bir futbol ortaya koydu hatta golleri kaçıran taraf oldu ama 75. dakikada sahne alan Bale kişisel çabası ile topu taşıdı açtığı ortada Gareth McAuley topu kendi ağlarına yolladı ve Galler çeyrek finale kalan takım oldu.

Hırvatistan - Portekiz
Bizimde bulunduğumuz grubu yenilgisiz lider tamamlayan Hırvatistan ile 3 maçında 3 beraberlik alarak üst tura yükselen Portekiz karşı karşıya geldi. Maç boyu 2 taraf temkinli futbol oynayınca 90 dakika isabetli şut dahi çekilmeden 0-0 tamamlandı. Uzatmaların ilk yarısında da tablo değişmedi. İkinci yarısında ise baskı kuran tempo artıran Hırvatistan maçın en net pozisyonunu Vida ile değerlendiremedi. Pozisyonun hemen ardından futbolun altın kuralı atamayana atarlar kuralı devreye giriyordu. Ronaldo'nun kaleciden dönen topunu tamamlayan Quaresma takımını bir üst tura taşıyan gole imzasını attı.

Fransa - İrlanda Cumhuriyeti
Ev sahibi Fransa gruplarda istediği futbolu oynamasa da lider olmayı başarmıştı, İrlanda ise son anda en iyi üçüncüler arasından bir üst tura yükseldi. Maçın henüz 2. dakikasında Evra'nın sebep olduğu penaltıyı Brady gole çevirince İrlanda 1-0 öne geçti. Fransa golün ardından yüklense de aradığı golü ve pozisyonları yakalayamadı. 2.yarıya Kante-Coman değişikli ile başlayan Ev sahibi çok daha iyi pozisyonlar yakaladı ve Griezmann'ın 3 dakikada attığı 2 golle 2-1 öne geçti. İrlanda'da Duffy de 66. dakikada kırmızı kart görünce rahatlayan Fransa net goller kaçırdığı maçı 2-1 kazanarak üst tura yükseldi.

Almanya - Slovakya
Son Dünya Şampiyonu Almanya grup aşamasını yenilgisiz tamamlamış ve gruptan çıkarak başarı yakalayan Hamsik'li Slovakya'nın rakibi olmuştu. Turnuva öncesi hazırlık maçlarında 3-1 kaybettiği Slovakya karşılaşmasının kafalarda acaba sorusu oluşturmasına izin bile vermeden 8.dakikada Boateng'in şık golü ile öne geçen Almanya golün hemen ardından Mesut ile birde penaltı atışından yararlanamadı. Baskısını sürdüren ve fırsatlar yakalayan Almanya Mari Gomez'in golü ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 2.yarıda biraz daha aktif dinlenen Almanya 63de Draxler ile 3-0 ı yakaladı ve rahatladı. Podolski'nin de son 19 dakika oynadığı karşılaşmayı kazanan Almanya bir üst tura adını yazdırdı.

Macaristan - Belçika
Grubundan lider çıkarak büyük bir sürprize imza atan Macaristan turnuvanın favorilerinden Belçika ile karşılaştı. Altın jenerasyon Belçika maça çok hızlı başladı ve 10. dakikada De Bruyne ortasında Alderweireld ile 1-0 öne geçti. Golün ardından karşılıklı pozisyonlara sahne olan maçta maçın en etkili ismi olan Hazard 78-80 dakikaları arası adeta tek kişilik bir şov ile önce Batshuayi'ye golü attırdı ardından da kendisi skoru 3-0 a taşıdı. 90. dakikada Carrasco ile 4. golüde bulan Belçika çeyrek finale adını yazdırırken Macaristan için turnuva sona erdi.

İtalya - İspanya
Son 2 Avrupa şampiyonasının şampiyonu ile son finalistin rövanşı olarak adlandıralabilecek karşılaşma öncesi İtalya cephesi daha temkinliydi. Chiellini 2008-2012-2013 de İspanya'ya elendiklerini hatırlatarak en zorlandığımız rakip demişti. Maça ise çok farklı başlayan bir İtalya oldu ilk yarı yakaladığı fırsatlar ve oyun olarak maçı domine eden İtalya 33.dakikada Chiellini ile golüde buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıyada iyi başlayan İtalya Eder ile pozisyonlar yakalasada farkı açamadı. 60.dakikadan itibaren baskısını artıran İspanya meşhur İtalyan defansı ve Buffon'u bir türlü geçemedi. 90.dakikada gelişen kontraatakta Pelle ile 2-0 yapan İtalyanlar hem rövanşı alıyor hem de son şampiyonu son 16da evine yolluyordu.

İzlanda - İngiltere
Tarihindeki ilk büyük turnuvada gruptan çıkarak büyük bir başarı yakalayan İzlanda bu sefer daha iyi şeyler beklenen İngiltere ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan İngiltere Sterling'in yerde kalması ile 4. dakikada penaltı kazandı ve Rooney ile 1-0 öne geçti. Herkes farka mı gidecek diye düşünmeye başlayacakken 2 dakika sonrasında kullanılan uzun taç atışında Sigurdsson durumu 1-1 yaptı. 18.dakikada Hart'ın hatasında topu ağlara yollayan Sithorsson durumu 2-1 e getirdi. Bu dakikadan sonra ne kadar yüklensede çok da net fırsatlar yakalayamayan İngiltere bir turnuvada daha büyük hayal kırıklığı yaşarken İzlanda'nın peri masalı çeyrek final ile taçlanıyor hatta devam ediyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.