Stephane Lasme'de yasaklı madde tespit edildi!

Galatasaray Odeabank'ın geçtiğimiz sezon elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu'nun arkasındaki en önemli isimlerden olan, Eurocup Finali'nin MVP'si seçilen Gabonlu oyuncumuz Stephane Lasme'nin 22 Mayıs gününde Karşıyaka ile oynanan Spor Toto Basketbol Ligi çeyrek final üçüncü maçından sonra alınan örneğinde yasaklı olan bir keyif verici maddeye rastlandı. Şok etkisi yaratan bu haberden sonra Lasme'nin alacağı karar, alacağı ceza süresinde önemli rol oynayacak.

22 Mayıs'ta Karşıyaka ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Spor Toto Basketbol Ligi'nde çeyrek final sersiniin üçüncü maçı 77-62 galibiyetimizle sonuçlanmış, Stephan Lasme o maçta 21 dakika süre alarak 14 sayı - 7 ribaund üretmişti. O maçtan sonra Lasme'den alınan örnekler Doping Kontrol Merkezi'nde test edildi ve idrarında yasaklı madde olarak henüz açıklanmayan bir keyif verici maddeye rastlandı.

Bundan sonra oluşacak süreci anlatalım;
Daha önce James Gist, Sean Williams gibi basketbolcularda benzer durumlar yaşanmıştı. Takımla alakası olmayan bu durumda oyuncumuz B numunesini açtırmayıp durumu kabullendiği takdirde sicilinde buna benzer herhangi bir problem olmadığı için geçmiş örneklerden yola çıkarak 3 ay ceza alacağını söyleyebiliriz. Aksi bir itiraz durumunda, Gabonlu oyuncunun B numunesin açılır ve bu numuneden de sonuç pozitif olarak çıkarsa Lasme'nin cezası yaklaşık 6 ay olacak. Burada karar tamamen oyuncu ve menajerinin kendisinde olacak. Yeni sezon öncesi kontrat görüşmelerinin yapıldığı tecrübeli oyuncu eğer durumu kabullenir ve itiraz etmezse, yeni sezonun başında sahaya çıkabilecek. Aksi bir karar ve sonucun yeniden pozitif çıkması halinde Stephane Lasme yıl sonuna kadar forma giyemeyecek.

Galatasaray gibi en üst düzey müsabakalarda yer alan bir takımın profesyonel oyuncusunun yapmış olduğu bu davranış tarafımızca hiçbir şekilde tasvip edilmemekte olup, bu davranış basketbola ve diğer sporlara gönül vermiş genç bireylere olumsuz örnek olmaktadır.

FCN Blog olarak temennimiz, Galatasaray veya diğer takımlarda buna benzer davranışların tekrar yaşanmamasıdır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.