Euro 2016 | Galler, hayali yaşamaya devam ediyor.

Fransa'da büyük bir heyecanla devam eden Euro 2016'da çeyrek finalde ilk iki karşılaşma sona ererken yarı finalin ilk eşleşmesinin adı kondu. Turnuvada henüz 90 dakika sonunda galibiyeti bulunmayan Portekiz ilk çeyrek final eşleşmesinde Polonya'yı penaltılar sonunda geçerken, İzlanda ile birlikte turnuvanın şu ana kadar sürpriz takımı olan Galler, Belçika'yı 3-1 geçerek adını yarı finale yazdırdı.


POLONYA-PORTEKİZ
Maçın daha ikinci dakikasında Robert Lewandowski'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Polonya çeyrek final maçına çok hızlı giriş yaptı. Bu gole 33. dakikada önümüzdeki sezon Bayern Münich forması giyecek olan genç yetenek Renato Sanches ile karşılık veren Portekiz maça eşitliği getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında etkin taraf olan Portekiz, sönük bir turnuva geçiren yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun ayağından çok net fırsatları değerlendiremeyince maç uzatmalara gitti. 30 dakikalık uzatma periyotu golsüz eşitlikle tamamlanınca ilk yarı finalisti penaltılar belirledi. Turnuvada şu ana kadar kaçan bir çok penaltıya nazaran bu maçta oldukça klas ve şık penaltılar atılırken Kuba Błaszczykowski takımı adına attığı 4. penaltıdan yararlanamayınca Portekiz avantajı eline aldı. Beşiktaş forması giyen Ricardo Quaresma'nın gole çevirdiği penaltıyla ise henüz 90 dakikalık normal sürede galibiyet alamayan Portekiz yarı final biletini alan ilk ülke oldu.

GALLER-BELÇİKA
Turnuvanın şu ana kadar sürpriz takımlarından biri olan Galler, Belçika karşısında peri masalı yazmaya devam etti. Maça Nainggolan'ın 13. dakikada ceza sahası dışından attığı harika golle hızlı başlayan Belçika'ya Galler 30. dakikada Ashley Williams'ın bulduğu kafa golüyle cevap vermekte geç kalmadı. İkinci yarıda gol için bastıran Belçika karşısında 55. dakikada Robson-Kanu, ceza sahası içinde rakiplerinden çok şık sıyrılıp temiz bir vuruşla ülkesini 2-1 öne geçiren golü attı. Maçın sonlarında gol için bastıran ve savunmasında açıklar veren Belçika karşısında Vokes 86. dakikada karşılaşmayı bitiren golü atınca Galler, tarihlerinde ilk defa katıldığı Avrupa şampiyonasında yazdığı peri masalına bir sayfa daha ekledi. 

Yarı finalde Portekiz-Galler eşleşmesinin galibi Euro 2016'da finale çıkacak ilk takım olacak.   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.