Rakip: Manchester United..

Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında en büyük sınavını Dünya Devi Manchester United karşısında verecek. Danimarka kampını bugün bitirecek olan Cimbom, buradan İsveç'in Göteborg şehrine gidecek ve 30 Temmuz Cumartesi günü TSİ 21.45'te Kırmızı Şeytanlar ile kozlarını paylaşacak.

KAMP DÖNEMİ: GALATASARAY

İlk kamp dönemini 10-19 Temmuz tarihleri arasında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde geçiren Galatasaray, 24 Temmuz günü geldiği Danimarka'da beş günlük çalışmanın ardından İsveç'in Göteborg kentine geçiyor. Galatasaray, Danimarka'daki tek hazırlık maçında Danimarka Süper Lig temsilcisi Aarhus GF takımını Bruma (2) ve Yasin Öztekin'in golleriyle 3-1 mağlup etmişti.

Sezon öncesi Bursaspor'dan Serdar Aziz ve Antalyaspor'dan Emrah Başsan ile kadrosunu güçlendiren Cimbom'da Alex Telles Bilal Kısa, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Jose Rodriguez, Emre Çolak gibi isimlerle yollar ayrılmış; Olcan Adın, Tarık Çamdal, Umut Bulut ve Endoğan Adili de Danimarka kampına dahil edilmeyen isimler olmuştu. Geçen sezonu başka takımlarda kiralık geçiren Bruma ile Dzemaili'nin de takıma dönmesiyle Cimbom güç kazanmış oldu. Özellikle Portekizli genç yetenek Armindo Bruma'nın kamptaki müthiş performansı taraftarları bir hayli mutlu etmekte. İsviçreli orta saha Dzemaili'nin geçen sezon İtalya'da düzenli forma giymesi ve Avrupa Şampiyona'sında ki performansı da camiayı memnun etmiş görünüyor. Galatasaray'da herkesin fikir birliğinde olduğu konu ise santrafor ve defansif orta sahaya gerekli olan ve hala yapılmamış transferler. İkinci kamp dönemini de bitiren Galatasaray'ın kadrosunda santrafor mevkiinde sadece genç Berk İsmail yer alıyor. Riekerink'in Manchester karşısında bu mevkide Sinan Gümüş'e şans vermesi bekleniyor. Orta saha bölgesinde giden oyuncu sayısının fazlalığı ve o bölgeye transfer yapılmamış olması da hem ilk 11 hem de yedek kulübesi için bir sıkıntı yaratacağa benziyor. Nitekim Riekerink de orta saha bölgesine 2 transfer istediğini geçtiğimiz günlerde belirtti.

KAMP DÖNEMİ: MANCHESTER UNITED
Efsanevi teknik direktörü Sir Alex Ferguson'un emekli olmasından sonra bir türlü dikiş tutturamayan İngiliz Devi, aradığı hocayı bulmuşa benziyor. Başarılı Portekizli menajer Jose Mourinho ile sezona başlayacak olan Manchester kadrosunu da önemli oyuncularla güçlendiriyor. Yeni adresini herkesin merak ettiği İbrahimoviç yeni sezonda 9 numaralı United formasını giyecek. Borussia Dortmund'un Ermeni yıldızı Mkhitaryan da yeni sezonda kırmızı renkli formayı sırtına geçirecek. İsveçli yıldız İbra'nın United formasıyla ilk maçına Galatasaray karşısında çıkması bekleniyor. Mourinho'nun Galatasaray karşısına İbrahimoviç, Mkhitaryan, Martial, Rooney gibi isimlerle çıkacak olması tüm dünyadaki Manchester taraftarlarının gözünü bu maça çevirmesi anlamına geliyor. Kırmızılar son hazırlık maçında Borussia Dortmund'a 4-1 gibi farklı skorla yenilmiş, tek gol eski takımına karşı Mkhitaryan'dan gelmişti.

Bu önemli maç 30 Temmuz Cumartesi günü TSİ 21.45'te  başlayacak. İsveç'in Gamla Ullevi Stadyumu'nda oynanacak bu karşılaşma D-Smart Smart Spor 77 kanalından canlı izlenebilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.