Riekerink: Galatasaray gibi oynayacağız..

Takımımızın Danimarka'da devam eden kamp sürecinde, teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'nin sorularını yanıtladı. Transfer sürecini değerlendiren Hollandalı çalıştırıcı, takımın durumu ve kamp süreci hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Hollandalı teknik adamın verdiği röportajdan satır başları ise şöyle.. 

İLK HEDEF BEŞİKTAŞ
Şimdiye kadar benim, yardımcılarımın ve takımın durumu oldukça iyi. Florya'da testlerimizi bitirdik, İsviçre'ye gittik. İstanbul sonrası şimdi Danimarka'dayız. İlk ciddi sınavımız Beşiktaş derbisi. O maça kadar en iyi şekilde hazırlanacağımızı düşünüyorum.

2 VEYA 3 TRANSFER
Hangi mevkilere oyuncu almamız gerektiğini biliyoruz. Bir forvet almak istiyoruz. Bir ya da iki defansif orta saha ile kadromuzu güçlendirmek niyetindeyiz. Her zaman transfer kolay gerçekleşmiyor. Başkanımız ve yönetimimiz transferi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir an önce gelmelerini isteriz ama ilk ciddi maçımız Beşiktaş derbisine kadar transferlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum.

TAKIM RUHUNU ORTAYA ÇIKARDIK
Benden önceki dönemi değerlendirmem, benden önceki hocaları yargılamam doğru olmaz. Yapmam gereken; kendi felsefemi ve oyun sistemimi anlatmaktı, buna yoğunlaştım. Hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü siz ne kadar bilgi ya da birikim verirseniz verin onların alması daha önemliydi. Oyuncularımla takım ruhunu ortaya çıkardık ve birlik olduk, birlikte hareket ettik. İyi başlangıç yapamasam da takım iyiye gitti. Bu tamamen futbolcularımın kalitesiyle alakalıydı.

SORU İŞARETİ YOKTU
Yönetimimiz ve başkanımız bana bu teklifi sunduğunda kafamda soru işareti yoktu. Takımla ilişkiler önemlidir; geçen sene ben bunun temellerini attım. Futbolcularla bağımın iyi olduğunu düşünüyorum. Teklifi kabul edersem, bu sezon birkaç adım önde başlama fırsatım olacaktı. Çünkü oyuncularım felsefemi ve kuralları biliyorlar. Orhan (Atik) Hoca'nın olması da avantajdı. Aramıza Ayhan Akman da katıldı ve birbirine bağlı güçlü bir ekip olduk. 'Oyuncular beni tanıyor, aramıza da birkaç kaliteli oyuncular katılırsa başarılı oluruz' diye düşündüm.

GÜVEN VE SEVGİ ORTAMI OLUŞTU
Zor bir süreçte geldim. Zor zamanlar da güzel anlar da yaşandı. Zor günlerde takım sizi ve siz takımı sahiplenirsiniz. Tam tersi de olabilirdi. İlk geldiğimde oyuncuların inancı yoktu. Bildiklerimi aktardım; onlar da buna olumlu reaksiyon gösterdiler. Aramızda bir güven ve bir sevgi oluştu.

RAKİP 1-0 GERİ BAŞLAMALI
Geçen seneki sorumluluğum farklıydı. Benim kurduğum ve fiziksel olarak benim hazırladığım takım değildi. Takımın fiziksel ve mental durumundan ben sorumluyum. Top bizdeyken önemli işler yapabilecek oyuncularımız var. Top ayağımızdayken iyi oynamamız gerekiyor. Buna odaklanıyoruz. Geçen sezon savunmada agresif değildik; bu sene bunu ortaya koyacağız. Özellikle iç saha maçlarında rakip takım baskıyı hissetmeli. Rakibin Türk Telekom Arena'da 1-0 geri başlaması gerek.

WESLEY ÇOK MOTİVE
Wesley tatilden döndü ve çok motive olmuş bir biçimde aramıza katıldı. Çok iyi çalışıyor. Selçuk ile birlikte takım içindeki rolü ve durumu çok önemli.  Takıma katkısı çok önemli. Wesley ve diğer oyunculardan da çok duyuyorum; bu seneki tek hedefimiz şampiyon olmak.

BRUMA BENİ HEYECANLANDIRIYOR
Bruma'nın performansından çok mutluyum. Onun hakkında daha önceden fikir sahibiydim. Genç, mutlu ve enerjik olan bir oyuncu. Yaratıcı, adam eksiltebilen bir futbolcu. Ona oyun içinde serbestlik vermelisiniz. Biz de ona bu serbestliği vereceğiz. Bir hoca ve futbolsever olarak beni heyecanlandırıyor. Umarım maksimum sürede hep bizimle birlikte olur.

GENÇLERİN SAYISI ARTACAK
Altyapı ile ilgili kafamda bazı fikirler var, onları ilerleyen dönemde hayata geçireceğiz. Şu anda da aramızda genç arkadaşlar var, ileride de görmeye devam edeceksiniz. Genç isimlerin A takımla aynı havayı soluması lazım ki ilerisi için tecrübe kazansınlar. Gökay şu anda bunları yapıyor ve iyi bir performans gösteriyor. İlerleyen dönemde bu oyuncuların sayısı artacak. Genç oyuncuları A takıma entegre etmeye çalışacağız.

BENİ ŞAŞIRTTI
Spor Toto Süper Lig, fiziksel kalitenin yüksek olduğu bir lig. Tesisleşme de üst seviyede. İlerleyen dönemlerde de yeni yatırımlara devam edileceğini duydum. Ligin pozitif anlamda beni şaşırttığını söyleyebilirim.

İSTANBUL GÜVENLİ BİR ŞEHİR
Türkiye'de İstanbul'da yaşamaktan ve Galatasaray'ın teknik direktörü olmaktan mutlu ve gururluyum. Zamanımın çoğu Florya'da çalışmakla geçiyor ama İstanbul etkileyici bir şehir. Tatsız hadiseler yaşanmış görünse de konuştuğum herkese İstanbul'un güvenli ve pozitif bir şehir olduğunu anlatıyorum. Tesislerimiz tam bir futbol yuvası. Futbola iç içe bir kulübüz. 

TUTKU VE HIRSA İHTİYACIMIZ VAR
Stadımızdaki, Türk insanındaki o tutku ve bağlılığı çok seviyorum. Umarım onları en iyi şekilde mutlu eder ve yeniden stada çekmeyi başarırız. Çünkü tutku ve hırsa ihtiyacımız var.

BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLDU
Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da İsviçre'de kamptaydık. Ama ailem olay anlarında havaalanındaydı. Bir yabancı olarak bunları yaşamak kolay değil. İstanbul'un ne kadar güzel ve güvenli ber şehir olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Ailem olaydan etkilendi ama ailemle güzel hatıralar biriktirmeyi ve kalmayı tercih ettik. Ben de ailem de İstanbul'da yaşayacak olmaktan mutluyuz. Bir an önce ortamın sakinleşeceğini biliyorduk; beklediğimiz gibi de oldu.

TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM
Türkiye'de çalışıyorum, çevremde Türk insanlar var. Yoğun periyot nedeniyle Türkçe öğrenme kitabını açamadan uykuya dalıyorum ama ilerleyen günlerde Türkçe ile ilgili mesafe kat edeceğimi düşünüyorum.

GALATASARAY GİBİ OYNAMAK İSTİYORUZ
Taraftara mesajım var. Onlar bizim için çok önemli. Bir takım kuruyoruz ve onların bu dönemde desteğine ihtiyacımız var. Aklımızda tak bir şey var; benim, teknik heyetin, personelin, futbolcuların aklından şampiyonluktan başka bir şey geçmiyor. Galatasaray gibi oynamak istiyoruz. Sonuca endeksli olmak da istemiyoruz; taraftarı etkileyecek, zevk verecek futbol izlettirmek istiyoruz. Taraftar bizimle olsun, bize inansın. Çünkü yeni arkadaşlarımızla beraber bu sezonu geçirip şampiyon olacağımız düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.