Riekerink: Galatasaray'ın DNA'sında şampiyonluk var..

Geçtiğimiz sezon Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılığı sonrası Altyapı Koordinatörü olarak geldiği Galatasaray'da kendini bir anda teknik direktör koltuğunda bulan Hollandalı futbol adamı Jan Olde Riekerink takımımızın İsviçre'de ki kampında basının önüne çıktı. Yaz dönemi, oyun anlayışı, kadronun durumu ve geleceğiyle ilgili açıklamalar yapan Hollandalı çalıştırıcının açıklamalarının tamamı ise şu şekilde..


GALATASARAY'IN DNA'SINDA ŞAMPİYONLUK VAR
Geçen sezon ki 3 aylık dönemde futbolcularımıza, yönetime felsefemi anlatma fırsatı buldum. Galatasaray teknik direktörü olduğum için çok mutlu ve gururluyum.

Avrupa'da olmamak avantaj olarak değerlendirilebilir. Elbette ki en temel düşüncemiz şampiyon olmak. Oyuncularımla da bunu paylaştım. Çünkü Galatasaray gibi üst düzey takımın DNA'sında bu vardır. Türkiye Kupası'nı da unutmamak lazım.

SORUMLULUK BENDE
Geçen sezon hafta sonu ve hafta içi sürekli maç oynadık. Antrenman için fazla zaman bulamıyorduk. Kamp dönemi bu noktada bizim için avantaj olacaktır. Yine geçen sezon ki sorumluluk ve bu sezon ki sorumluluk birbirinden apayrı şeyler. O takım benim takımım değil; oyuncular da benim oyuncularım değildi. Fiziksel durumdan ziyade başka bahaneler de olabilirdi. Ama şu an artık benim takımım. Teknik adam olarak ilk baştan itibaren ben varım. Takımın antrenman tarzı, gelecek-gidecek oyuncular. Alınan tüm kararlardan ben sorumluyum. Sorumluluk bende ama bu bende negatif anlamda bir baskı yaratmıyor.

BAZI SORUNLAR AİLE İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ
Tüm katılma tarihlerini oyuncularıma bildirmiştim. Bazen planladığınız işler istediğiniz gibi gitmiyor. Bazı konular var ama aile içinde çözülmesi gerekiyor. Wesley aramıza katıldı. Bizle beraber antrenmanlara devam ediyor. Onun tutkusu hırsı ve performansından memnunum. İlk günden bu yana diğer oyuncularımın da hırsı beni mutlu ediyor. Hoca olarak açıklanmam geç oldu ama tüm oyuncularıma en adil şekilde izin programı yaptım. Sadece Sneijder için değil; Linnes, Chedjou, Muslera, Hakan, Selçuk için de.

ÖN LİBERO VE FORVET ALACAĞIZ
Dünyanın üst düzey takımları için birçok hoca ismi yazılması normaldir. Galatasaray için ismi geçenlerden biri de bendim. En sonunda teknik adam olarak göreve başladım. Bu transfer dönemini etkilemeyecektir. Geçen sene de dile getirdim; ön libero sıkıntımız vardı. Hamit sakatlıktan dönüyor; Dzemaili geliyor, Selçuk katılacak. O mevkiye bir takviye düşünüyorum. Forvet veya forvetler takviyesi de yapılabilir.

Serdar Aziz yetenekli ve çalışkan bir oyuncu. Umarım geçmişteki sakatlığı tekrarlanmaz. Çok çalışkan ve her zaman söyleneni yapmaya gayret eden bir oyuncu. Aramıza katıldığı için mutluyum. Emrah Başsan da önemli bir yetenek. Benim için bir meydan okuma. Onun yeteneğini nerelere çıkarabilirim, onu düşünüyorum. Antrenmanlarda yüzde yüzünü veriyor. Gökay ise 17 yaşında ve yetenekli bir oyuncu. Ona da elimden gelen yardımı yapacağım. İlerleyen dönemlerde de birçok genç oyuncuyu aramızda göreceğiz.

AYRILANLAR RAPORUM DOĞRULTUSUNDA GİTTİ
Ayrılan arkadaşlar benim raporum doğrultusunda gitti. Ondan yana bir şüpheniz olmasın. Teklif gelirse başka isimler de aramızdan ayrılabilir. Gelecek arkadaşlarla ilgili olarak finansal sıkıntılar nedeniyle doğru isimler almaya; doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni transferler olacak.

BENİM İÇİN FELSEFE ÖNEMLİ
Sistemler ve rakamlardan ziyade önemli olan oyun felsefesi, oyun mentalitesi. Geçen sezon 'Farklı sistemlerde oynayabilir miyiz?' diye düşündüm ama antrenman ve çalışmak için zamanımız yoktu. Şu anda bu zamanımız var. 10 numaralı sistemle mi, iki orta saha önde mi ya da başka taktiklerle mi oynayacağız bu tip şeylere yoğunlaşma vaktimiz var. Takımın fiziksel olarak en üst seviyeye çıkaracağız. Üzerinde odaklandığımız konular bunlar. Farklı sistemler de deneyip takımın buna alışmasını sağlayacağız.

Futbol mantığımı anlamak için en iyi örneklerden biri Türkiye Kupası finalindeki Fenerbahçe maçı. Selçuk, Emre ve Wesley orta saha üçlüsü vardı. Belki tüm bire birleri kazanabilecek oyuncular değillerdi ama top tutacak bir orta sahaydı. Topun bizde kaldığı bir oyun tarzını benimsiyorum. Bu anlayışta başarılı olabilirim diye düşünüyorum.

PORTEKİZ SÜRPRİZ YAPTI
Portekiz'in Euro 2016 şampiyonluğunu biraz sürpriz olarak nitelendirebiliriz. İddaa oynamam gerekseydi tercihimi Fransa'dan yana kullanırdım. Bence biraz sürpriz oldu. Turnuvada ve maçta favori ve iyi olan taraf Fransa'ydı. Portekiz geri çekildi. Oyunun seviyesi tat vermedi ama sonuç olarak Portekiz'in şampiyonluğu benim için biraz sürprizdi.

TARAFTARA MESAJIM: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Taraftara bir mesajım var; takımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Galatasaray büyük bir camia; taraftarın şampiyonluk beklemesi normal. Biz de her şeyimizi vereceğimizi söyleyebiliriz. Sorunların olması şu an için iyi; çünkü çözmek için zamanımız var. Wesley'in 11 yaşından itibaren hocasıyım. Bana çok yakın bir oyuncu. Şu anda burada bulunma amacım taraftara o mutlu anları yeniden yaşatmak. Duygusallığı bırakıp en iyi oyuncu seçimini yapıp taraftarı motive edip şampiyonluk yaşamak istiyorum. Problem olabilir ama bunu çözmek için zamanımız da var.

Yeni takım oluşturuyoruz; hoca olarak da bu kuruluma uygun bir isim olduğumu düşünüyorum. Teknik kadromuz rakiplerimizle baş edebilecek güçte. Genç oyunculara görev vereceğim ama anahtar ve tecrübeli oyuncuları araya yerleştireceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.