Rio Olimpiyatları | Galibiyetten de Ders Çıkarılır..

2016 Rio Olimpiyatlarına katılmak için Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen eleme maçlarında 12 Dev Adam, ikinci sınavını Senegal'e karşı verdi. İlk maçta Kanada'ya direnemeyen millilerimiz, Cedi Osman'ı da bu maçta sakatlığa kurban vermişti. Morallerin bozuk, isteğin çok az olduğu maçta A Milli Basketbol Takımımız Senegal'i 68-62'lik skorla yenmeyi başarırken yarı finale yükseldi ve çapraz grubu lider tamamlayan Fransa'nın rakibi oldu.


Maça Bobby Dixon, Sinan Güler, Furkan Korkmaz, Samet Geyik ve Semih Erden beşiyle başlayan Milliler ilk dakikalarda Semih'i pota altında etkili kullanmaya çalıştı. İlk periyotta kaptan Sinan Güler'in skorer oyunu ve Melih Mahmutoğlu'nun ekstra üçlükleriyle skora tutunsak bile istediğimiz basketbol anlayışını bu maç genelinde sahaya yansıtamadık. Takımın en iyi oyuncusu Ömer Aşık berbat bir NBA sezonunu geride bırakmış, devşirme oyuncumuz Bobby Dixon ilk maçta hayal kırıklığı yaratmış, üstüne üstelik takımın en formda oyuncularından Cedi Osman'ın sakatlanmış.. Bu gibi moral bozucu sebeplerin ardından bu maçta Sinan, Semih ve Dixon'ın belli başlı işler yapması maçı bize getirdi. İlk yarıyı iyi-kötü hücum ederek geçtik. Savunmada rakip oyuncuların agresif tavırları bizi epey yıprattı ancak biraz da şansın yardımıyla ilk yarıyı 33-22 önde kapattık. Rakip takımda fizik olarak üstün oyuncuların olması, atletizm olarak fiziken henüz hazır olmayan oyuncularımızı oldukça rahatsız etti. Maçın uzun süre kopmamasının en büyük sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Oldukça yıprandık ve yorulduk. İkinci yarıda daha diri kalan taraf Senegal oldu. Ndour önderliğinde önemli işler yaptılar. Kısa oyuncularımızın savunma defoları, pota bekçimiz Ömer Aşık'ın hantal bir oyuncu profiline bürünmesi pota altımızı yol yaptı diyebilirim. 4. çeyreğe kadar fark iyice azaldı ve son periyota 46-43 önde girdik. Final çeyreğinde her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Bu periyotta yine Semih Erden üzerinden skora gittik. Çok iyi bir sezon geçiren Semih, Ömer'in hayal kırıklığı yaratmasından ötürü şu anda çok büyük bir şans gibi gözüküyor. Başantrenör Ergin Ataman da bunun farkında. Bu sebeple iki sizelı oyuncuyla sahada uzun süre kalıyor. Semih-Ömer ikilisiyle savunmada ve hücumda daha iyi işler yapmaya çalışıyoruz ancak spacing yaratacak net bir 4 numaramızın olmaması da bu durumu oluşturan faktörlerden biri. Maçın finalinde sahneye çıkan Bobby Dixon oldu. İyi bir sezon geçiren, hatta geçirdiği sezonda çok iyi bir ivme yakalayıp seviye atlayan devşirme oyun kurucumuz; Kanada maçında hayal kırıklığı yaratmış olsa da maçı tek başına almayı bildi. Bu maçta da 2/17'ye kadar kaçırma yüzdesi yakalayan Dixon, şu anki milli takım sisteminde en fazla bu kadar verim verebileceğinin de sinyalini verdi.

12 Dev Adam'da Bobby Dixon 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Semih Erden 14, Sinan ve Melih 8'er sayıyla onu takip eden oyuncularımız oldular. Rakibimizde ise Ndoye 15, Ndour 14 sayıyla Senegal'in en skorer isimleri oldular. Takımımız iyi bir çizgide gitmiyor. Kanada maçındaki yenilgiyi normal karşılayabiliriz. Sonuç olarak NBA patentli oyuncularının olması, atletizm ve basketbol seviyesi olarak bizden daha iyi bir jenerasyona sahip olmaları onlara mağlup olmamızı normal karşılatabilir. Ancak iki maçta da istediğimiz şekilde basketbol oynayamıyoruz. Hücum olarak oldukça kısıtlı bir takım olmamıza rağmen savunmada hücumdan çok daha iyi kötü bir performans sergiliyoruz. Cedi Osman'ın sakatlanmasından sonra rakip kısaları rahatsız edecek çok fazla bir tehditimiz kalmadı. Doğuş Balbay'ı da kadroda düşünmeyen Ergin Hoca, iki eli yanaklarında çaresizce düşünmekten başka bir şey yapamıyor. A Milli Takımda geçiş dönemi yaşadığımız için kötü sonuçlar elde edebiliriz. Ancak istediğimiz şeyleri yapıp da yenilmiyoruz. İstediğimiz şeyleri yapamıyoruz, kendi basketbol anlayışımızı sahaya yansıtamıyoruz ve öyle yeniliyoruz. Takım karakterimizin çok dışında bir yerlerde mücadele etmeye çalışıyoruz. Ömer formsuz, Dixon'dan verim alamıyoruz, şutör 4'ümüz yok, kısalarımız savunma yapmıyor. 2 gün içinde toparlanmamız kolay olmayacaktır ancak yarı finalde bu performanstan çok çok daha iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. 12 Dev Adam'a Fransa-Yeni Zelenda galibiyle oynayacağı yarı final maçında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.