Uhrencup: Galatasaray farklı başladı..

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren ve bu kapsamda Uhrencup'a katılan Galatasaray turnuvanın ilk maçında bugün İsviçre Süper Ligi ekiplerinden FC Zurich ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri sahadan 3-0'lık net skorla galip ayrılırken, deneyimli teknik adam bu mücadelede 22 oyuncuya şans verdi. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Bruma, Endoğan Adili ve Berk İsmail'den gelirken, karşılaşmanın en değerli oyuncusu Portekizli oyuncumuz Bruma seçildi.


Young Boys, Borussia Mönchengladbach ve FC Zurich ile birlikte Uhrencup'ta yer alan Galatasaray hazırlık çalışmaları kapsamında İsviçre'de hazırlıklarını sürdürdüğü sırada 15 Temmuz akşamı ülkemizde yaşanan darbe girişimi nedeniyle kamp çalışmalarına bir günlük ara vermiş, ülkeye dönme ihtimali göz önünde bulundurularak yönetim ve futbolcular arasında bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantı sonrasında İsviçre'de çalışmalarını tamamlama kararı alan oyuncularımız mental olarak sıkıntı yaşadığı bu durum altında Zurich karşısında sahaya çıktı. İsviçre ekibi karşısında sahaya Cenk - Linnes, Chedjou, Serdar, Carole - Hamit, Donk, Sneijder - Bruma, Yasin ve Umut onbiriyle başlayan Galatasaray rakibi karşısında maçın ilk dakikasından itibaren kontrolü ele almayı başardı. Sneijder önderliğinde hücumda rakip kaleyi abluka altına alan, ilk 10 dakikada 5 şut atan Galatasaray ilk gol şansını 30.dakikada Umut Bulut ile yakaladı. Bruma'nın arapasında müsait pozisyonda kaleciyi geçemeyen Umut'un ardından beş dakika sonra sahneye Bruma çıktı. Thun maçında olduğu gibi sağ kanattan etkili gelen Portekizli oyuncu düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı; 1-0. İlk yarı bu skorla biterken ikinci yarıya 7 değişiklik (Eray - Sabri, Salih, Olcan - Birhan, Sinan, Emrah) ile başlayan Galatasaray yine üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi.

53.dakikada maçın en organize hücum varyasyonunda Hamit'in şutunda rakip kaleci başarılı olurken, 70.dakikada Emrah Başsan'ın şutu direkten geri geldi. Bu süre zarfı içerisinde rakibine sadece 1 pozisyon veren takımımız, ceza sahası ve çevresinden Hamit - Yasin ve Emrah üçlüsüyle bol bol rakip kaleyi yokladı. Karşılaşmanın son 10 dakikasına girerken Sinan kanattan ceza sahasına girerek içeriye pasını çıkarttığında Endoğan için topu filelerle buluşturmak pek zor olmadı; 2-0. Bu golden sadece 3 dakika sonra Olcan Adın'ın serbest vuruşta içeriye açtığı ortaya iyi yükselen genç oyuncu Berk İsmail kafa vuruşuyla maçın skorunu belirledi; 3-0.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.