Anadolu'nun her karışında Galatasaray imzası..

Türkiye'de son beş sezona damgasını vuran ve düzenlenen 15 turnuvanın 10'unda şampiyonluk kupasını müzesine götüren Galatasaray'ın yerel liglerdeki dominasyonu devam ediyor. Tarihin en kötü sezonlarından birisini geçirmesine rağmen Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğuyla sezonu tamamlayan Galatasaray, ülkenin çeşitli yerinde düzenlenen kupa finali organizasyonlarında mutlu sona ulaştı. Kupa Beyi ayrıca yerel turnuvalarda oynadığı son 8 finalde 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. 

2010 - 2011 sezonunda tarihinin en kötü sezonunu gerie bırakan ve gerek sportif, gerekse idari olarak yaşadığı kabus sürecinin ardından ayağa kalkan Galatasaray, ülkenin en büyüğü olduğunu cümle aleme duyurdu. 2011/12 sezonunda ligde şampiyonluk kupasını ezeli rakibinin mabedi olan Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kaldıran, Süper Kupa'da ise ezeli rakibini mağlup ederek Erzurum'da şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray; takip eden 2012/13 sezonunda lig şampiyonluğunu yine Ali Sami Yen Arena'da ilan ederken, Süper Kupa'da da yine aynı rakibini mağlup ederek Kayseri'de şampiyonluk kutlamasına katılıyordu. 

Daha önce yurtdışında oynanılan TFF Süper Kupa organizasyonu, son dönemde çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye'de oynanmaya başlanmıştı. Ziraat Türkiye Kupası'nın final organizasyonunda olduğu gibi, Anadolu'nun çeşitli lokasyonlarında oynanılan karşılaşmalar sonrasında Galatasaray son beş yılda İstanbul dışında 6 farklı şehirde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 3 sezon final oynayan ve üstüste 3 kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın elde ettiği sonuçlarla birlikte kupa kazandığı şehirler şu şekide;

2015 - 2016, Antalya: Galatasaray 1-0 Fenerbahçe
2014 - 2015, Bursa: Galatasaray 3-2 Bursaspor
2013 - 2014, Konya: Galatasaray 1-0 Eskişehirspor

TFF Süper Kupa'da son 5 sezon final oynayan ve toplamda 4 kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın elde ettiği sonuçlarla birlikte kupa kazandığı şehirler şu şekilde;

2016, Konya: Galatasaray 4-1 Beşiktaş
2015, Ankara: Galatasaray 1-0 Bursaspor
2013, Kayseri: Galatasaray 1-0 Fenerbahçe
2012, Erzurum: Galatasaray 3-2 Fenerbahçe

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.