Analiz | Rakamların dilinden KDÇ Karabükspor maçı..

Ligin ilk haftası maçında lige yeni yükselen Karabükspor'u ağırlayan Galatasaray, Eren Derdiyok'un son dakika golüydü rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. Türk Telekom Arena'da seyircisiz oynanan maçta hücum anlamında çok fazla pasif kalan takımımız, savunmada da çok büyük hatalar yaptı. Çoğu oyuncumuzun formsuz göründüğü maçın diğer detayları ve istatistiksel analizleri ise şu şekilde..

1) Galatasaray ligin ilk haftası maçında Eren'in golüyle ilk galibiyetini aldı. 

2) Galatasaray 2 değişiklik yaptı. İlk yarının 39. dakikasında Martin Linnes yerine Sabri Sarıoğlu dahil oldu. İkinci yarının 73. dakikasında ise Bruma yerine Yasin Öztekin oyuna girdi. Rakip ekip Karabükspor ise maçın sonuna kadar 3 değişiklik hakkını da kullandı.

3) İki takım da 90 dakikalık bölümde 3'er korner atışı kullandılar.

4) Özellikle ilk yarıda çok net pozisyonlar veren Galatasaray savunması, maç genelinde rakibinin 4 tane yüzde yüzlük gol pozisyonu bulmasına engel olamadı. 

5) Golle birlikte Galatasaray'ın rakip kaleye 5 adet isabetli şutu var. Konuk ekibin de isabetli şut sayısı aynı. İki takım da toplamda 16'şar şut denemiş. 

12) Galatasaray maç genelinde 9 faul yaparken, rakip takım Karabükspor 90 dakikalık bölümde 12 faul yaptı. Takımımızda en çok faule maruz kalan isim ise Lionel Carole oldu (3). Carole, 3/5'lik oranla takımımızın en fazla adam geçen oyuncusu oldu.

25) Galatasaray maç boyunca 25 orta açtı. Bu ortaların isabet oranı ise %24. Konuk ekip Karabükspor'un orta isabet oranı ise %22'de kaldı.

66) Galatasaray işin savunma tarafında rakibinden daha etkisizdi. İkili mücadele kazanma oranında %47-53, hava topu kazanma oranında %43-56 istatistikleriyle rakibinin gerisinde kaldı. Ayrıca Galatasaray maç boyunca %66 top kapma başarısıyla oynarken, Karabükspor %67 oranında maçı tamamladı.

69) 90 dakikalık bölümde topla oynama oranları %69.6 - %30.4 ile Galatasaray lehineydi.

97) Maçın en çok isabetli pas yapan ismi 97 pasın 90'ında başarı isabeti sağlayan Tolga Ciğerci oldu. Onu 76/87'lik oranla Selçuk İnan takip etti.

171) Galatasaray orta sahasının iki önemli ismi Selçuk ve Sneijder'in topla buluşma sayıları (171), Tolga Ciğerci ve Fernando Muslera'nın topla buluşma sayıları (164) ile hemen hemen aynı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.