Bir kaleciden daha fazlası: Fernando Muslera..

2011 - 2012 futbol sezonu öncesinde Lazio'dan transfer edilen Fernando Muslera, dün akşam bir kez daha Galatasaray tarihine adını yazdırdı. TFF Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş karşısında normal süresi 0-0, uzatmaları ise 1-1'lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmada bir çok önemli kurtarışa imza atan Uruguaylı kaleci, penaltı atışlarında da rakip takım oyuncularına 2 kez izin vermeyerek kupayı getiren isim oldu. 5 sezondur Galatasaray forması giyen 30 yaşındaki kaleci böylelikle, sarı-kırmızılı forma altında 10. şampiyonluğuna ulaşma başarısını gösterdi.

Galatasaray'a geldiği ilk sezonunda oynadığı ilk maçlarda performansı nedeniyle acımasız eleştirilere maruz kalan Fernando Muslera, devam eden sekansta gösterdiği performansla "kendisini otorite zannedenleri" susturmasını bildi. Uruguaylı eldiven, ilk sezonunda 19 maçta kalesini gole kapatarak "Galatasaray tarihinde en uzun süre gol yemeyen kaleci" ünvanını elde ederken, Manisaspor deplasmanında kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirerek bu alanda da efsane kalecilerimizden Zoran Simovic'ten sonra gol atan ilk kaleci olarak kulüp tarihinde kendisine yer buldu.

Galatasaray forması altında bugüne kadar 209 resmi karşılaşmada forma giyen Fernando Muslera, bu karşılaşmalarda kalesinde 234 gol görürken, 67 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında yer alan Uruguaylı eldiven, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği 5.sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 3, Süper Kupa'da ise 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Elde edilen bu başarılarda başrolde yer alan Fernando Muslera, dün akşam itibariyle adını kulüp tarihine bir kez daha yazdırdı. Beşiktaş karşısında dün gece maçın en iyi oyuncusu seçilen ve penaltı atışlarındaki performansla kupanın kazanılmasında başrol oynayan Fernando Muslera, dün akşam elde edilen şampiyonlukla beraber Galatasaray tarihinde en çok kupa kazanan yabancı oyuncu ünvanına ortak oldu. Kulübün efsanevi isimlerinden Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı forma altında oynadığı dönemde Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da 2 şampiyonluğun yanı sıra UEFA Kupası ve Süper Kupa'da da birer şampiyonluk yaşayarak armamızın altında en çok şampiyonluk yaşayan yabancı oyuncu ünvanına sahipti.

Fernando Muslera her ne kadar kupa sayısında efsanevi oyuncumuz Gheorghe Hagi ile sayıları eşitlese de, Rumen yıldız milenyumun başında Galatasaray müzesine UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nın getirilmesinde başrol oynamıştı. Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve ikinci tur başarısına ulaşan Fernando Muslera şimdilik uluslararası arenada bu başarıların arkasında yer alıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.