Bunun adı dominasyon!

2016 TFF Süper Kupa'da dün akşam ezeli rakibi Beşiktaş karşısında normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada penaltılar sonucunda 3-0 mağlup ederek toplamda 4-1'lik skorla şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray bir geleneği daha sürdürdü. Son iki futbol sezonunda Türkiye'de düzenlenen 6 organizasyonda 5 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray'ın bu dominasyonu toplamda son 15 turnuvada 10 şampiyonluk olarak devam ediyor. Kupa Beyi'nin ülke sınırları içerisinde gerçekleştirdiği dominasyonu hep beraber inceleyelim..

BUNUN ADI DOMİNASYON! 
Galatasaray, Fatih Terim'in 3.kez göreve geldiği 2011 senesinden günümüze kupalara ambargo koydu. Son 2 sezonda düzenlenen 6 kupanın 5'inde mutlu sona ulaşan takımımız son 15 turnuvadan ise 10 kez galip ayrıldı. 2012 ve 2013 sezonlarında Türkiye Süper Kupa'nın sahibi olan Cimbom, 2014 senesinde ara verdi ve sonrasında 2015 ve 2016 senelerinde kupayı müzesine götürdü. Ziraat Türkiye Kupası'nın da 3 senedir adresi Galatasaray Müzesi oldu. Süper Lig'de de son 5 sezonun 3'ü Galatasaray şampiyonluğu ile noktalandı. 

FİNALLERİN TAKIMI.. 
Finallerin kazananı Galatasaray müzesini kupalarla doldurmaya devam ediyor. Katıldığı 54 finalin 39'unu kupayla noktalayan Galatasaray bu finallerden 17 Türkiye Kupası, 15 Cumhurbaşkanlığı Kupası + Süper Kupa, 5 Başbakanlık Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Süper Kupa çıkardı. Bu alanlarda Türkiye'de açık ara lider olan takımımız ayrıca futbolda ülkemize Avrupa Kupası kazandıran tek Türk takımı olmanın da haklı gururunu yaşıyor.

TERTEMİZ 20 VE 4 YILDIZ.. 
Kupalar konusunda lider olan takımımız Türkiye Süper Ligi'ni de en çok kazanan takım konumunda. Yaşadığı 20 Şampiyonluk sonucunda Galatasaray armasına 4.yıldızı taşımaya hak kazanan ilk ve tek takım Galatasaray. Farklı isimlerle oynanan Süper Lig'de 20 kez sezonu lider tamamlayan Cimbom bu alanın da lideri. 2011-2012 sezonunda normal sezonu 9 puan farkla tamamlayan Cimbom, sezon sonunda yapılan Süper Final'den de galip ayrılmış ve rakibi Fenerbahçe'nin sahasında, Kadıköy'de kupayı kaldırmıştı. 

FARK VAR 
Süper Kupa galibiyetinin ardından Galatasaray resmi twitter hesabından yaptığı kupa paylaşımıyla rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a göndermede bulundu. Paylaşım ise şu şekilde; "Cimbom, 1959 sonrası kazandığı kupa sayısını 54 yaptı. En yakın rakiple fark 20'ye yükseldi!"

SÖZÜN ÖZÜ
Sözün özü Sneijder'in maç sonu açıklaması gibiydi: "Galatasaray, finallerin takımıdır. Bütün finaller de bizimdir." Ortada bir kupa varsa, Galatasaray o kupanın en büyük adayıdır ve sahibidir! Kötü geçen sezonlarımız olmuştur ve illa ki olacaktır ancak büyük Galatasaray camiası geçmişinde olduğu gibi her zorluğun üstesinden gelmeyi bilecektir. Galatasaray Kupa Beyidir! Galatasaray camiasını terör örgütleriyle bağdaştırmaya çalışan aciz zihniyetlere Galatasaray Müzesi'ni gezdirmek, onlara bu rakamları hatırlatmak en iyi cevap olacaktır!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.