Ergin Ataman: Spektaküler bir takım olacağız..

Yeni sezon öncesi çalışmalarını Abdi İpekçi Arena’da sürdüren Galatasaray Odeabank’ta Baş Antrenör Ergin Ataman, GSTV muhabiri Berkay Aslan’ın sorularını yanıtladı. Oyuncuların durumlarından bahseden koçumuz aynı zamanda gelecek sene oynayacağımız oyunla ilgili de ufak ipucular verdi. Ergin Ataman’ın açıklamaları şu şekilde..


KURULAN KADRODAN ÇOK ÜMİTLİYİM
Çok iyi bir hafta geçirdik. Yeni bir takımız. Birçok oyuncu ilk kez Galatasaray takımıyla antrenmana çıkıyor. Ben açıkçası çok mutlu ve ümitliyim. Oyuncularımızın hepsi takım oyununu seven, basketbol oynamaktan zevk alan, son derece kaliteli oyuncular. Biz bunların hepsini araştırdık, izledik. Kendi antrenmanınızda, kendi oyun düzeninizde oyuncuları etüt etmek çok önemli. İlk intibam son derece pozitif. Önümüzde daha çok süre var ligin başlamasına. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren hazırlık maçlarına başlayacağız. İtalya’da yaklaşık 8-9 maç yapacağız. Sonra da Moskova’ya ve Yunanistan’a gideceğiz. Takım her geçen gün birbirine uyum sağlayan, iyi basketbol oynayan bir takım haline gelecek. Bu beş günlük çalışma döneminden son derece memnunum. Hepsi iyi karakterli oyuncular olarak göze çarpıyor. İlk haftada yeni transferimiz Justin Dentmon yoktu, son anda transfer ettiğimiz için. Önümüzdeki hafta içerisinde o da takıma katılacak. Blake Schilb yarın İstanbul’a gelecek ve Salı ya da Çarşamba gününden itibaren 14 kişi çalışmalara başlayacağız.

DAHA HIZLI OYNAYAN BİR GALATASARAY ODEABANK
Geçen yılki sistemimiz bu sezon da devam edecek. Geçen sezon dar bir kadroyla oynuyorduk, bu sene daha derin bir kadro olacak. Daha hızlı oynayan, savunmada da efor sarf eden bir takım olacak. Dediğim gibi, sistemimiz belli; biraz da oyuncuların kalitelerine göre de çeşitli değişiklikler yapabiliriz.

AVRUPA RUSS SMITH'İ TANIYACAK
Çok yakın zamanda Euroleague maçlarının başlamasıyla beraber tüm Avrupa Russ Smith’i tanıyacak. İnşallah sakatlık veya başka bir dert olmazsa bence Euroleague’in en iyi guard’ı olmaya aday. Bu beş günlük antrenman boyunca da bunu bizzat gözlemledim. Galatasaray taraftarı çok şanslı, sadece Russ Smith değil Austin Daye tam bir NBA oyuncusu. Alex Tyus, Russ Smith’le birleştiği zaman müthiş spektaküler hızlı oynayan bir takım haline geleceğiz ama tabii burada Russ Smith’in vereceği katkı çok önemli.

KRSTIC İYİ DURUMDA GELDİ 
Krstic buraya çok iyi geldi. Üç gün boyunca bizim çok ağır tempomuzla çalıştı. Çok ağır bir sakatlık geçirdiği için bir anda ona tam olarak yükleme yapmıyoruz. Bir gün dinlendirdik Krstic’i, şimdi Pazartesi gününden itibaren yeniden başlayacak. Bana göre Krstic fizik olarak çok hazır, çok istekli. Açıkçası çok ters bir durum olmadığı sürece ben Krstic’in bu sezon eski performansına tekrar ulaşacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.