Euroleague Nostalji | 7. Sıra: Ender Arslan

Euroleague'de Galatasaray forması ile yer etmiş oyuncular listemizin 7. basamağında Ender Arslan var. 2011-2015 yılları arasında formamızı terleten tecrübeli oyun kurucu, 3 sezon Euroleague'de oynayarak(61 maç) bu alanda en çok forma giyen oyuncumuz konumunda. Kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmayan ve uzun süre takım kaptanlığımızı yapan Ender, kimi taraftarlar tarafından kötü anılarla hatırlansa bile Euroleague arenasında iz bırakan oyuncularımızdan biri konumunda..


BAŞARILARLA DOLU KARİYER
Basketbola o zamanki adı ile Efes Pilsen'de başlayan Ender Arslan, kariyerinde Union Olimpija, Tau Ceramica ve Panionios takımlarında da forma giydi. 2011-2012 sezonunda Oktay Mahmuti'li Galatasaray çatısına gelen Ender, 4 sezon oynadığı Galatasaray'da bir lig şampiyonluğu yaşarken, Euroleague'de 3 sezon mücadele ederek bu alanda en çok forma giyen(61 maç) oyuncumuz konumunda.

2011-2012 sezonunda Galatasaray'ın ilk Euroleague macerasında yer alan tecrübeli oyuncu 16 karşılaşmada forma giyerken, sahada kaldığı ortalama 18 dakikada 4.5 sayı, 2.6 asist ortalamaları ile oynadı. Sonraki sezonu Eurocup'ta geçiren Ender Arslan, 2013-2014 sezonunda Ergin Ataman önderliğinde ki Galatasaray ile yeniden Euroleague'e döndü. Top8 yapan kadronun kenardan gücü olan ve sezon ilerledikçe süresi ve sorumluluğu artan Ender Arslan 26 karşılaşmada ortalama 15 dakika sahada kalıp 6.7 sayı, 1.8 asist ortalamaları ile oynadı. 2014-2015 sezonunda ise yaşanan mali kriz sonrasında eksilen kadromuzda süresi ve sorumluluğu iyice artan Ender Arslan, 19 maçta ortalama 18 dakika sahada kalarak 8.6 sayı, 2.1 asist ortalamaları ile oynadı.

KENARDAN GELEN ENERJİ
Ender Arslan Galatasaray kariyerinde her zaman kenardan gelen ikinci oyun kurucu rolünü üstlenirken kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmadı. Kenardan gelerek skor katkısı yaparak oyun temposunu arttıran Ender, kafasını gömerek yaptığı kendine has penetreleri ve attığı bombeli üçlüklerle hafızalarda yer ederken taraftarlar tarafından bolca da eleştirildi.

2014-2015 sezonunda yaşanan mali krizde takındığı tutum, oyun içinde 24 saniye süresini son ana kadar kullanıp attığı üçlükler, oyunu kontrol etmede yaşadığı sorunlar ve aldığı yüksek maaş yüzünden taraftarlar tarafından sıkça eleştirilere maruz kalsa da tüm bunlara rağmen listemizde kendisine yer buldu.

ÖNEMLİ PERFORMANSLAR
Ender Arslan'ın hafızalarda yer etmiş önemli performanslarına bakarsak ilk olarak gözümüze uzatmaya giden ve 40 dakika sahada kaldığı Maccabi Tel-Aviv maçı çarpar. Uzatmalarda kaybettiğimiz karşılaşmada 40 dakika sahada kalan Ender mağlubiyete engel olamasa bile 20 sayı, 2 ribaundi 2 asist, 1 top kaybı ile oynayarak önemli bir performans sergilemişti. Cska Moskova, Real Madrid gibi başa baş geçen ancak son anda nefesimizin galibiyete yetmediği karşılaşmalarda da önemli performanslar sergileyen Ender, Alba Berlin maçında ise farklı bir şekilde hafızalarda yer etti.

Maç öncesi tribünlerde istemediğimiz olayların yaşandığı karşılaşmada, bu olaylar sırasında Ender Arslan'ın forması çalınmış ve oyuncumuz Şuacan Pişkin'in forması ile oynamak zorunda kalmıştı. Bu maçta Ender 16 sayı, 2 asist ile mücadele etmesine rağmen mağlubiyete engel olamamıştı.

Ender'in Euroleague'de akıllarda yer etmiş performanslarından bazıları ise şu şekilde;




Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.