Euroleague Nostalji | 8. Sıra: Markoishvili & Hairston

Galatasaray'ın Euroleague tarihinde yer etmiş oyuncular listemizde 8. sırada Malik Hairston & Manuchar Markoishvili ikilisi var. 2013-2014 sezonunda Ergin Ataman önderliğinde Top8 yapan kadromuzun önemli parçalarından olan Markoishvili & Hairston kanat ikilisi savunmada verdikleri sertlik ve enerji ile Carlos Arroyo'lu sistemin en kilit parçalarındandı.


AVRUPA'DA ÖNEMLİ KARİYERLER
Kariyerine Gürcistan'da başlayan nam-ı diğer "Marko Paşa" henüz 16 yaşında dönemin efsane takımlarından Benetton Treviso'ya transfer oldu. Daha sonra Mitteldeutscher, Union Olimpija, Kiev ve Cantu formaları giyen Markoishvili, 2012-2013 sezonunda önce Henry Domercant'ın sakatlığı sonra ise David Hawkins'in yaşadığı yasaklı madde skandalının ardından takıma katılırken, Galatasaray forması ile geçirdiği 1.5 sezonda mücadelesi ve karakteriyle tüm taraftarların sevgilisi olmayı başardı.

Galatasaray forması ile 2013-2014 sezonunda Euroleague'de mücadele eden Gürcü oyuncu, yaşadığı bilek sakatlığı yüzünden istikrarlı forma giyme şansı bulmakta zorlansa bile oynadığı 10 karşılaşmada %41.5 üçlük yüzdesi ile 7.9 sayı, 2.5 ribaund, 1 top çalma istatistikleri yakalayarak Top8 yapan kadronun önemli parçalarından biri oldu.

NCAA'de Oregon forması giyen ve 2008 NBA Draftında 48. sıradan seçilen Malik Hairston, 2 sezon San Antonio Spurs organizasyonunda forma giydikten sonra 2010 sezonunda Montepaschi Siena takımı ile Avrupa'ya adım attı. Daha sonra 2 sezon boyunca Milano'da oldukça başarılı performanslar sergileyen ve Avrupa'nın önemli kanat oyuncularından biri haline gelen Hairston, 2013-2014 sezonu öncesinde teknik heyet ile sorun yaşayınca kadro dışı kaldı. Manuchar Markosihvili'nin talihsiz sakatlığının ardından Galatasaray'a katılan Malik Hairston, sezon sonuna kadar kaldığı Galatasaray'da Marko Paşa ile birlikte Top8 yapan kadronun  önemli isimlerinden biri oldu.

2013-2014 sezonunda Galatasaray forması ile 21 maça çıkan başarılı forvet sahada kaldığı 28 dakikada 8.4 sayı, 2.5 ribaund, 1.6 asist ile mücadele ederken Carlos Arroyo ile yaptığı alley-oop'lar ve sert savunması ile akıllara yer etti.

EN ÜST SEVİYEDE ÖN ALAN SAVUNMASI
Carlos Arroyo önderliğinde kurulan ve son yıllarda Galatasaray Basketbol Şubesinin en başarılı kadrolarından biri olmayı başaran ekipte önemli bir role sahip olan Markoishvili & Hairston ikilisi takımın ön alan savunmasına büyük sertlik katarken, Arroyo ve Erceg'in savunmada zaaflarını kapatmayı başardılar. Sahada her zaman tabir-i caizse kanlarının son damlasına kadar savaşan, savunmaya sertlik katan, sahadaki pis işleri yapan, topa baskıyı her zaman üst seviyede tutan ikili, beraber oynadıkları zamanda hücumda da birbirlerini çok iyi tamamladılar.

Zaman zaman istikrar sorunu yaşasa bile yay gerisinden çok tehlikeli bir tehdit olan ve eli ısındığında üst üste üçlükler bulabilen Marko Paşa önemli bir set skoreri konumundayken Malik Hairston ise gücü ve atletizmi ile potaya giderken durdurulması güç bir silahtı. Carlos Arroyo ile yaptıkları alley-oop'lar ile de akıllarda yer eden Hairston, yaşadığı dış şut sorunu ile taraftarlara bazı maçlarda saç baş yoldurmuştu. 

Bu ikili egosuz oyunları ve çok iyi takım oyuncuları olmaları sayesinde takımdaki rol paylaşımının en üst seviyede olmasını sağlamıştı. 

AKILDA KALAN PERFORMANSLAR
Sahada oldukları her an ellerinden gelen katkıyı yapan bu ikilinin akılda kalan önemli performanslarına bakarsak eğer aklımıza ilk olarak Lokomotiv Kuban deplasmanı gelir. Oldukça çekişmeli geçen maçta sakatlıktan yeni dönen Markoishvili, takımımızın maça harika başlayarak 4-18'lik yaptığı seride şut kaçırmadan attığı 10 sayı ile önemli bir giriş yapmasında önemli bir rol oynamıştı. Son periyotta da topun el yaktığı anlarda iki kritik üçlük isabeti bulan Marko Paşa, 5/8 üçlük isabeti ile 19 sayı bularak takımımızın en skorer oyuncusu olmuştu. Malik Hairston'da 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile mücadele ederken yaptığı savunma ve maçın sonunda bulduğu kritik serbest atış isabetleri ile galibiyette önemli rol oynamıştı. 

İşte Marko Paşa'nın o maçında yaptıklarının görüntüleri.. 

Malik Hairston'ın ise Carlos Arroyo asistleri sonrası yaptığı smaçlardan iki tanesi..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.