Euroleague Nostalji | 9. Sıra: Pops-Mensah Bonsu

Euroleague Nostalji listemizde 9. sıraya geldiğimizde karşımızda uçan Britanyalı Pops-Mensah Bonsu var. 2013-2014 sezonunda Nate Jawai'nin sakatlığı sonrasında takımımıza katılan ve Top8 yapan kadronun bir parçası olan Mensah Bonsu; atletizmi, Carlos Arroyo ile gösterdiği uyum ve alley-oop'lar ile zihinlerimize yer edip listeye girmeye hak kazandı.

AVRUPA'NIN SEYYAHI
Kolejden mezun olduktan sonra girdiği 2006 NBA Draftlarında seçilemeyen  Pops-Mensah Bonsu daha sonrasında tam bir basketbol seyyahı oldu. 2006-2011 sezonları arasında NBA'de Dallas, San Antonio, Toronto, Houston gibi takımların kadrosunda yer bulan Britanyalı uzun, bu süre içerisinde Benetton, Granada, Badalona, Cska Moskova gibi takımların kadrosunda da yer aldı. 2011-2012 sezonunda Ergin Ataman'lı Beşiktaş ile FIBA Eurochallenge şampiyonluğu yaşayan Bonsu aynı zamanda Eurochallenge Final Four MVP'si de oldu. 

2013-2014 sezonunda Nathan Jawai'nin şanssız sakatlığı sonrasında Galatasaray'a gelen Bonsu, Ergin hocanın daha önceden çalıştığı ve güvendiği bir isim olduğu için uyum sürecini çabuk atlatarak etkileyici bir başlangıç yaptı. Euroleague'de ki ilk 4 maçında 15 sayı, 12.2 ribaund ortalamaları yakalayan Mensah Bonsu unutulmaz Olympiacos deplasmanında Mirza Begic ve Giorgos Printezis'i tartaklayınca 3 maç ceza almıştı. Ceza sonrası Top16'da performansı aşağıya düşen ve diz sakatlığı yaşamasına rağmen oynamaya devam eden Bonsu, sezonu 18 maçta ortalama 21 dakika sahada kalarak 8.4 sayı, 6.5 ribaund istatistikleri ile kapatıp sezon sonunda takımımızdan ayrıldı.

POTA ÜZERİNDE GEZEN ADAM
Pops-Mensah Bonsu ile dediğimizde ilk aklımıza gelen şey atletizm olur mutlaka. Galatasaray forması giydiği dönemde dizleri sıkıntılı olmasına rağmen atletizmi ve patlayıcılığı ile fark yaratan, Carlos Arroyo ile yaptıkları alley-oop'lar ile gözlerimizin pasını silen Mensah Bonsu, Olympiacos maçında gösterdiği boks hünerleri ile de basketbol sahası yerine ringe çıksa bile sırıtmayacağını bizlere göstermişti.

AKILDA KALAN PERFORMANSLAR
Bonsu'nun akılda kalan performanslarına baktığımızda şüphesiz ilk hatırladığımız maç yukarıda da bolca bahsettiğim Olympiacos maçı.. Karşılaşmanın son çeyreğinde faul atışı sırasında Mirza Begic'in arkadan yumruğuna maruz kalan Bonsu, karşılık vermekte geç kalmazken daha sonra üzerine gelip yumruk atmaya çalışan Prinztezis'e de karşılık verip iki oyuncuyla birlikte diskalifiye edilmişti. O ana kadar 7 sayı, 8 ribaund ile mücadele eden Bonsu, diskalifiye olduğu için aldığı 3 maçlık ceza ile Euroleague normal sezonunu kapatmıştı.

Top16'da sakat dizlerinin sıkıntısını yaşayan ve etkinliği azalan Bonsu, buna rağmen normal sezonda geldikten sonra önemli performanslar sergilemişti. Gora karşısında 15 sayı, 9 ribaund; Bayern Münich'e karşı 19 sayı, 13 ribaund; Siena karşısında ise 16 sayı, 16 ribaund ile mücadele eden Bonsu üst üste aldığımız galibiyetlerde kilit rol oynamıştı.

Olympiacos maçında karıştığı kavganın görüntüleri..

Burada ise gözlerimizin pasını silen birkaç smaç geliyor Bonsu'dan..




Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.