Göksenin Köksal: Hep daha iyi olmak için çalışıyorum..

Galatasaray altyapısından yetişmiş, 23 yıl aradan sonra gelen lig şampiyonluğunda ve geçen yıl kazandığımız Eurocup şampiyonluğunda önemli roller alan Göksenin Köksal blogumuza özel açıklamalarda bulundu. Milli takım kampında yaşadığı sakatlığı atlattığını söyleyen Göksenin, önümüzdeki sezon için iddialı konuştu.


Öncelikle sakatlığını sormak istiyorum. Milli takım kampında ayağından bir sakatlık yaşayıp kadrodan çıkartılmıştın. Şu anda durumun nasıl, yeni sezon çalışmalarını kaçırma gibi bir durumun var mı?
Sakatlığım kısa süreli bir durumdu. Milli takımda sakatlanmam talihsiz oldu ama çok şükür şu an iyiyim. 3 hafta dinlendim sonrasında hemen çalışmalara başladım. Pazartesi günüde takımla beraber çalışmalara başlayacağım.

Geçtiğimiz sezon Eurocup şampiyonu olarak çok önemli bir başarıya imza attık. Evimizde kupayı kaldırmak senin için nasıl bir histi?
Bizim için Avrupa'da şampiyon olmak, kendi seyircimiz önünde kupayı kaldırmak çok önemliydi. Ergin abiyle çok büyük bir başarıya imza attık. Bunda özellikle seyircimizin çok büyük etkisi var. Çünkü bizim seyircimiz Avrupa'nın en iyisi. Bunu gelen takımlara soran olursa, herkes büyük Galatasaray taraftarına ayrı bir parantez acar. 

Şampiyonluk benim kariyerim açısından da çok önemli, çok gurur verici bir şey oldu. Altyapıdan çıkıp şampiyon kadronun içinde bulunmak, katkı vermenin mutluluğu tarif edilemez.

Bu sezon 1 yıllık aranın ardından Euroleague'de oynayacağız. Sende 2 yıllık bir aranın ardından yeniden Euroleague'e dönüyorsun. Önümüzdeki yıl takım ve bireysel olarak hedefler neler?
Euroleague daha zor tabi ki. Tecrübem var ama kimse unutmasın, CSKA Moskova'lar gelip Abdi İpekçi'den çıkamadı. Bu sezonda aynısı olacak. Takım olarak hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Bireysel olarak ise Euroleague'de en iyi savunmacı olmak bunu herkese gösterebilmek istiyorum. Bunun yanında Eurocup'ta olduğu gibi Ergin abi bana hangi görevi veriyorsa yapıp, şutumu daha yüzdeli bir şekilde sokarak hücumda da katkı vermek istiyorum.

Son olarak ise geçtiğimiz yaz döneminde bireysel olarak şutunu geliştirmek için çalışmış, sezon içerisinde de bu çalışmaların ödülünü almıştın. Bu yaz döneminde bireysel olarak çalışmaların ne durumda?
Sakatlığımı atlatır atlatmaz hemen özel çalışmalara başladım. Amacım şutlarımı geçen sezondan daha istikrarlı sokmak. Bunun yanında bana hangi görev verilirse verilsin -mesela hücum ribaundu gibi- takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunun içinde her gün çalışıyorum. Hiçbir zaman yetinmiyorum. Hep daha iyisi olmak için, daha iyisini yapabilmek için ekstra çalışıyorum.


****
FCN Blog özel haberidir.
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.