Can Topsakal: Hedefimiz Final Four'a kadar ilerlemek..


Galatasaray Basketbol Şubesi 2016-2017 sezonunu Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonla açtı. Bugün Kadın ve Erkek A takımlarımız sezonun ilk antrenmanlarını gerçekleştirirken antrenmanlara genç oyuncularımız ve bazı yeni transferlerimiz katıldı. 


Antrenmanlar sırasında Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, GSTV’ye verdiği röportajda, “Bu sene takımımızı Euroleague'e göre kuruyoruz. Hedefimiz düşük bütçeli olsak da Final Four'a kadar ilerlemek. Transfer için bir oyuncu daha var. Gelirse müthiş bir takım olacak. Umarım müjdeyi yakın zamanda taraftarımıza müjdeyi vereceğiz.” şeklinde konuştu. Aynı zamanda oyunculara da seslenen Can Topsakal şu konuşmayı yaptı..

Galatasaray’ın şerefli formasını giyen sevgili gençler; çocuklarını bu kutsal aileye emanet eden değerli veliler; her zaman ideallerin peşinden koşan değerli teknik kadromuz; öncelikle hepinize, yeni ve asla eskimeyecek evinize hoş geldiniz demek istiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
Sevgili gençler; Galatasaray Basketbol Akademi Projesi’nin ilk adımlarını attığımız bu dönemde, büyük hedeflerle yola çıkıyoruz. Bugün parkeye çıkan pek çok sporcu, ilerleyen yıllarda Galatasaray’ın kadrosunda ulusal ve uluslararası başarılara koşacak. Yeni Eurocup zaferlerine imza atacak. Bu renkleri Euroleague’de zirveye taşıyacak. Ve tabii ki Türk Milli Takımı’nın formasını giyme onurunu yaşayacak. Bundan adım gibi eminim. Çünkü biz bunu geçmişte daha sınırlı imkânlarla başarmış bir kulübüz. Hani derler ya ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz...’ Bunun canlı tanıkları şu an hemen yanınızda duruyor. Sizin geçtiğiniz bu yollardan Göksenin Köksal ve Ege Arar abileriniz de geçti. 
Göksenin 2006 yılında bu kulübe geldiğinde A takımı hedefleyen genç bir sporcuydu. Şu an hem Galatasaray Odeabank A Takımımızın hem de A Milli Takımımızın vazgeçilmez oyuncusu halinde. Ege Arar da altyapımızdan yetişen, bu sene ve önümüzdeki senelerde kendisinden çok şeyler beklediğimiz bir sporcumuz. Ege, 2012’de Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Milli Takımımızın, 2014’te Şampiyon olan Genç Milli Takımımızın, 2015’te Avrupa Üçüncüsü olan Ümit Milli Takımımızın ve yine 2015’te Dünya Üçüncüsü olan Genç Milli Takımımızın çok önemli bir parçasıydı. Bu sene düzenlenen 21. Turgut Atakol Turnuvası’nın En Değerli Oyuncusu, turnuva şampiyonu Ümit Millilerin yıldızı Ege Arar seçildi. 
Bayanlarda da, Galatasaray A Takımımızın kadrosunda geçen sezon altyapıdan yetişen tam 4 sporcumuz yer aldı. İlerleyen dönemlerde hem A Erkek hem de A Bayan takımlarımıza çıkan oyuncu sayısını arttırmak ana hedefimiz. 
Formanızın üstünde taşıdığınız o şanlı logo, çok derin köklere sahip bir camianın gururudur; onurudur. O logo, o forma her zaman en iyiyi hak eder. Her zaman en büyük başarıları hedefler. Bu sorumluluğu bilerek hırsla, azimle, sabırla çalışmaya devam ettiğiniz sürece bizler hep yanınızda olacağız. Yeni sezonda bu değerleri hiç unutmadan, ona layık olmaya çalışarak mücadele ediniz. Unutmayın ki çalışan, isteyen emeğinin karşılığını her zaman alır. Hepinize iyi bir sezon, başarı ve gururla dolu bir kariyer diliyorum.

Can Topsakal'dan sonra açıklamalarda bulunan Galatasaray Basketbol Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ise şunları dedi..
Sayın Can Topsakal ile birlikte Galatasaray Basketbol Şubesi'nin altyapılarının sezon açılışını yaptık. Altyapılarda üstüne koyarak ilerleyeceğimiz, hem kadın hem erkek takımına oyuncu yetiştirmekle görevlendirdiğimiz bir organizasyon var. Bu sene yeni bir yapılanmaya gittik; bunun semeresini en fazla 2-3 yıl içinde alacağımızı düşünüyorum. Artık A takımlarda genç oyuncularımızı göreceğiz. Diğer hedeflerimizden de asla geri adım atmadık. Geçen sezon Eurocup'u kazanmak, erkeklerde en değerli kupayı ülkemize getirmek bizim için olağanüstü bir duyguydu. Bu sezon üstüne koymak istiyoruz. Euroleague'in zorluğunu biliyoruz ama amacımız burada da başarılı olmak ve Galatasaray ismini en yukarıya taşımak. Altyapıdan gelen oyuncularla umut ediyorum ki mahcup olmayacağız. En yüksek noktalara çıkacağız. Erkeklerde ligde şampiyonluğa, Euroleague'de en üst noktayı hedefliyoruz. Kadın takımımızla da yine çok iddialı olmaya çalışacağız. Çok iyi yabancılar transfer ettik. Bir uzun yabancı transferi daha yapacağız. Marina Malkovic, Rio'da Sırbistan'la mücadele ediyor. Dönmesiyle birlikte Eylül ayında çalışmalara başlayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.