İstikrar Abidesi: Vladimir Micov!

Galatasaray Basketbol Şubesi uzun bir süre her sezon tüm yabancıların değiştirildiği, oyuncu kadrosu olarak istikrarın zor sağlandığı, sürekli sirkülasyonun olduğu bir şube olarak yönetildi. Ardı ardına 8 yıl formamızı giyen efsane oyuncumuz Paul Dawkins'ten sonra bırakın 3 yıl üst üste oynamayı, iki yıl üst üste formamızı giyen oyuncu sayısı bile bir elin parmaklarını geçmeyecek azlıkta oldu. Ancak son 5-6 yılda yaptığımız atılımla bu işi tersine döndürmeye başladık. Bunun somut örneği ise Vladimir Micov..

2014-2015 sezonunda Rus devi CSKA Moskova'dan transfer ettiğimiz Vladimir Micov, 1990 yılından beri 3 sene üst üste formamızı giyecek olan ilk yabancı oyuncumuz olacak. Saha içindeki soğukkanlılığı ve güven veren duruşunun yanı sıra Avrupa'nın oyun aklı en yüksek forvetlerinden biri olan Micov, formamızı giydiği iki senelik süreç içinde de oldukça istikrarlı bir performans sergiledi.

İlk geldiği sezonda sene içinde elinden bir sakatlık yaşayan ve bir süre forma giyemeyen Micov, sezon boyunca oynadığımız 57 karşılaşmanın 48'inde oynayıp bunların 47'sine ilk beşte başladı. Ligde 11.3 sayı, 3.4 ribaund, 2.3 asist; Euroleague'de ise 9.9 sayı, 3 ribaund, 2.3 asist ortalamaları ile oynayan Vladimir Micov, bu sezon yaşanan tüm mali olumsuzluklara rağmen gitmeyip sözleşmesinde indirime giderek uzatmayı tercih ederek karakterinin ne denli yüksek olduğunu bir kez daha gösterdi.

2015-2016 sezonunda ise Galatasaray Odeabank ile birlikte Eurocup'ta mücadele eden ve kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi olan Vladimir Micov aynı zamanda Eurocup'ın en iyi beşine seçilme başarısı da gösterdi. Sezon içinde oynadığımız 61 karşılaşmanın 60'ında forma giyen ve bunların 57'sine ilk beşte başlayan Vladimir Micov, bu maçlarda ortalama 31.6 dakika sahada kalarak hem takımımızın için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu hemde ne kadar istikrarlı olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatırken Eurocup'ta 12.9 sayı, 3.7 ribaund, 2.8 asist; ligde ise 14.3 sayı, 3.1 ribaund, 2.2 asist ortalamaları ile oynadı. 

2016-2017 sezonunda Euroleague'e geri dönen Galatasaray Odeabank'ta koçumuz Ergin Ataman'ın şüphesiz en çok güvendiği ellerden biri olacak olan Vladimir Micov'u daha uzun süreler Yenilmez Armada'nın çatısı altında görmeyi diliyoruz.

****

Not: Efsane oyuncularımızdan Carlos Arroyo'da 2012-2015 arasında üç sezon formamızı giymiştir ancak ilk sezonunda sezon ortasında gelip son sezonunda da sezon ortasında ayrıldığı için listeye dahil edilmemiştir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.