Jan Olde Riekerink: Şampiyonluk için kazanmak gerekiyor..


Geçtiğimiz sezonun son bölümünde teknik direktörlük görevine getirilen ve Galatasaray'ın başında görev yaptığı 13 karşılaşmada 2 kupa kazanan Jan Olde Riekerink, yeni sezon öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. 47 dakika süren ve son derece eğlenceli geçen basın toplantısında Riekerink kamp döneminden transferlere, altyapıdan yeni sezonda takımın sahadaki formasyonuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Hollandalı teknik adamın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ..
İki güzel kamp geçirdik ve bu süreç bizim için çok önemliydi. Kendi felsefemizi oyuncularımıza aktardık. Doğru transferler yapıp doğru adımlar atarak iyi bir takım oluşturduk. Takım içindeki arkadaşlık ve ruh hali de beni ümitlendiriyor. Pazartesi günü start vereceğiz. Hedef seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. Çünkü kulüp, camia, taraftar ve bizim için bu çok önemli. Bunun yolu şampiyon olmaktan geçiyor. Şampiyonluk için maç kazanmak gerekiyor. Bunun için de ilk adım Karabük maçı olacak.

TRANSFERLERE DAİR..
Yönetim ile inanılmaz bir işbirliği içindeyiz. Her gün değerlendirmeler yapıp yardımlaşıyoruz. Takımı daha iyi nerelere getirebileceğimizi konuşuyoruz. Kafamızdaki felsefeye uygun oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Önemli isimler aramıza katıldı, katılmaya da devam ediyor. Kulübün yaşadığı finansal durum nedeniyle adımlarımızı düşünerek atıyoruz. Aldığımız oyuncu benim oyun görüşlerime ve kulübün finansal yapısına uymalı.

Josue için kulüpler anlaştı. Burada son detaylar konuşulacak ve imzalar atılacaktır. Orta sahada yaratıcı bir oyuncu, çok yönlü bir oyuncu. Geçen sezon orta sahadaki eksikliklerden hep bahsediyordum. Yaratıcılık konusunda bize kuvvet verecektir. Orta sahamızda bizi güçlendirecek bir orta saha oyuncusu daha bakıyoruz. Bazı görüşmeler var ama bunu ileride göreceğiz. 3 farklı orta saha oyuncusu vardır. Bunlardan biri savaşan ve mücadele eden; pas dağıtan ve oyun kuran üçüncüsü ise sihirbaz. Josue sihirbaz bir oyuncu. Final pasları atabilen bir isim.

Lassana Diarra tecrübeli bir isim ve takımımda görmek istediğim bir oyuncu. Top kazanan, mücadele eden, topu da oyuna iyi sokabilen bir oyuncu. Ancak sadece Lassana Diarra değil ilgilendiğimiz başka isimler de var.

Serdar Aziz, Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri. Takıma uyum sağladı. Geçen seneden gelen bir sakatlığı var. Sağlık ekibiyle yaptığımız plan ve program dahilinde ilerliyoruz. Manchester ve Karagümrük maçlarında forma giydi. En iyi şekilde hazırlanıyor. İlk maçlarda kendisini sıkmaması gerektiğini ve şansın kendisine geleceğini söyledim. Serdar'ın takım defasına çok katısı var ve öğrenmeye açık bir oyuncu. Yüzde 80-90 hazır olsa da biraz daha zamana ihtiyacı var.

SİSTEME DAİR..
Çok fazla sistemlere ve taktiklere takılmıyorum. Bireysel kaliteleri, yetenek ve kabiliyetlerini nasıl daha ileri götürebileceğimiz düşünüyorum. Oyun felsefemi takıma aşılamaya çalışıyorum. Galatasaray'ın oyun felsefesiyle benim oyun anlayışım paralel; Top bizde olmalı. Hareketli olmalıyız, devamlı pas yapmalıyız, basit oynamalıyız. Çabuk yön değiştirmeliyiz. İleride tabi ki çoğalmalıyız. Hazırlık kampında bunlara odaklandık. Bireysel defans, savunmanın, orta sahanın ve forvetin defansına da odaklanıyoruz. Asıl odağımız bireysel olarak nasıl kendimizi geliştirebiliriz. Geçen sezon orta saha düzenimiz böyleydi. Emre sağda ama sol ayaklıydı. Selçuk sağ ayaklı ama sola yakındı. Sebebi; Wesley sola doğru kaymayı seviyor. Selçuk onun arkasını kapatıyor; Emre'yi de öne çıkarıyorduk. Demek istediğim oyuncularımın kabiliyetlerini bilip sisteme yansıtabilmek istiyorum.

ALTYAPIDAN OYUNCU YETİŞTİRECEĞİZ!
Altyapı hocalarımızla bir toplantı gerçekleştirdim. Çok yetenekli oyuncularımız var. Burada eksik olan şey felsefenin oluşturulması ve her kategoride bunu uygulamak; Topun bizde kalması, pas yapmamız ve top rakipteyken basmamız. Bunu yapmak için A takımdan değil en alt yaş kategorisinden başlamak gerekiyor. Hocalarımıza tek söylediğim şey kazanmak veya kaybetmek değil. Önemli olan bu anlayışı oturtmak. Ajax'ta çalıştım. Bunlar bir senede olmayacaktır ama ilerleyen yıllarda bu tohumların karşılığını alacağız. Gökay hazırlık kampında bizimle birlikteydi. İnanılmaz iyi performans gösterdi. Biz de kendisiyle yeni bir kontrat yapmaya karar verdik.

TARAFTARLARA DAİR..
Porto’dayken İnter’e karşı seyircisiz oynamıştım. Taraftarın olmaması bizim için eksiklik. Kimsenin hoşlanmadığı bir şey. İki final maçına çıktım. Ve taraftarımızın inanılmaz desteğini gördüm. Onları övmek için bunları söylemiyorum. Bu bir gerçek. Tutkulu ve hırslı bir taraftar grubumuz var. Onların bizi desteklemesi çok çok önemli. Pazartesi günü onlar olmayacak ama yapmamız gereken oyuncularımı bunu kabullenmiş şekilde maça hazırlamak. Takımım Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa finalinde inanılmaz duruş gösterdi. Taraftar da bununla motive oldu. Büyük maçları 11 kişi değil, onlarla birlikte 12 kişi oynayarak aldık. Pazartesi günü onları mutlu etmek için en iyisini yapmaya çalışan bir Galatasaray sahada olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.